of 64621 LinkedIn

Geen vliegshow bij Formule 1 in Zandvoort

© Shutterstock
© Shutterstock
6 reacties

Tijdens de Formule 1-race in Zandvoort begin volgende maand zullen geen gevechtsvliegtuigen van Defensie overvliegen. Het ministerie heeft besloten de zogenoemde 'fly past' te annuleren ‘vanwege de tragische ontwikkelingen in Afghanistan’.

Niet gepast
Volgens een woordvoerder vindt Defensie ‘het niet gepast om in dezelfde tijd een feestelijke overvlucht te maken’. Het staat volgens hem ook los van het kort geding tegen de vliegshow. Maandag kondigden natuurbeschermers aan naar de rechter te zullen stappen om de 'fly past' rond de start van de Dutch Grand Prix te verbieden. Zij wijzen op de geluidsoverlast en het feit dat een aangrenzend natuurpark is aangewezen als stiltegebied.

Orkest
Defensie zou met gevechtsvliegtuigen en helikopters overvliegen. Dat gebeurt ook wel bij Formule 1-races in andere landen. Defensie is trouwens niet helemaal uit beeld bij het evenement. Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht zal het Wilhelmus voorafgaand aan de race spelen, meldt het ministerie. Defensie is momenteel met tientallen militairen actief in de Afghaanse hoofdstad Kabul om honderden mensen te evacueren. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Peter op
Nee maar wel gratis concerten. Mag nergens in Nederland maar wel op de prins Bernard baan! En het mooie is dat hij de artiesten gratis wil hebben…. Wat een top vent!
Door Zipje op
@ Karel:
Vroem, Vroem Vroem, Vroem
Voor de prijzen en de roem
Vort, vort, vort, vort
voor die mooie autosport
Jakker, jakker, jakker jakker,
in 't publiek die arme stakker
Schrik, schrik, schrik, schrik,
Toch maar liever jij dan ik
Drs P.
Door Karel (grote verbazer) op
Tragisch dat we toegeven aan zielige figuren zoals die Volle Broek en Zipje. Dan maar over de baan knallen. Gentlemen: start your engines !! En voor zover bekend kan iedereen de wedstrijd op TV volgen, Ziggo zorgt daarvoor. Klasse! Dus Zipje, op de bank, zak chips erbij een genieten.
Door Zipje op
Hup Johan Vollenbroek!
Door Robin op
Laat in plaats daarvan dan alle coureurs knielen 'vanwege de tragische ontwikkeling in Afghanistan'.
Door Henk op
Wat een onzin. Ik denk dat er een paar vliegtuigen kapot zijn

Vacatures

Van onze partners