of 58952 LinkedIn

Geen schaatscomplex in Almere

De gemeente Almere heeft kennisgenomen van het besluit. ‘Binnen onze mogelijkheden hebben we het maximale gedaan om het consortium te helpen. We zagen een grote meerwaarde van de Icedôme voor de stad en de werkgelegenheid’.
5 reacties

Er komt definitief geen schaatscomplex in Almere. De organisatie achter de Icedôme heeft dat doorgegeven aan de KNSB, bevestigde een woordvoerder van de schaatsbond maandag. De Icedôme moest het belangrijkste schaatscomplex van Nederland worden, maar raakte die gunning in juni kwijt. De initiatiefnemers kregen de financiën niet rond, naar nu blijkt ook niet voor een 'normaal' schaatscomplex.

Hagelnieuw complex
In Almere-Poort zou een hagelnieuw complex moeten verrijzen, waar schaatsers, kunstrijders, inline-skaters en shorttrackers optimaal zouden kunnen trainen. De sportbonden hadden het nog te bouwen complex verkozen boven Thialf in Heerenveen en het Transportium in Zoetermeer. Die twee hallen werken samen aan nieuwe plannen.

Veel geld kwijt
Bouwbedrijf Van Wijnen, dat bij het project betrokken was, is niet bereikbaar voor commentaar. Bouwbedrijf BAM besloot in juli om zich terug te trekken uit de bouw van de schaatstempel. ‘Wij hebben bijzonder veel tijd, energie en capaciteit in de ontwikkeling gestoken. Wij zien onvoldoende mogelijkheden om dat zonder steun van NOC*NSF nogmaals te doen’, liet een woordvoerder weten. BAM wil niet zeggen hoeveel geld het in de Icedôme had gestoken, maar dat is kwijt ‘want er is geen project’.

Meerwaarde
De gemeente Almere heeft kennisgenomen van het besluit. ‘Binnen onze mogelijkheden hebben we het maximale gedaan om het consortium te helpen. We zagen een grote meerwaarde van de Icedôme voor de stad en de werkgelegenheid’, aldus een woordvoerster.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Roger Vomeer (burger) op
Aanvullend aan de heer Luimstra wil ik opmerken dat dit soort mensen niet uit zijn op sierlijk gedrag. Ze smeden liever coalities met soortgenoten; andere gebakken lucht verkopers. Het is een wereldje van bluf. Deze karakters zullen de luchtballon nooit zelf doorprikken. Dat kunnen hooguit anderen doen. We weten genoeg van de dames en heren. Ze hebben zich voldoende bewezen.
De maatschappij heeft wel veel werk aan dit soort lieden.
Door Wim op
Duidelijk mag nu wel zijn dat ook een schaatspak geen zakken heeft. En Heerenveen is ook als een failliete luchtfietser: blut.
Dus, wie is er werkelijk nog in de markt?
Door Simon Henk Luimstra (sportliefhebber) op
waar blijft nu de reactie van mevrouw Jorritsma? Ze heeft vele Friezen een dolksteek in de rug gestoken met haar opmerking bij haar plannen en de beslissing: 'it giet oan, Oeps wat zeg ik nu?'.

Het zou haar sieren om nederig door het stof te gaan. Ben benieuwd.
Door H. Wiersma (gepens.) op
Het aantal mislukte projecten in Almere begint zo langzamerhand zorgelijke vormen aan te nemen. Hoogtijd dat er daar een einde komt aan het bouwen van luchtkastelen.
Door Opmerker op
Zowel van ondernemerszijde als van overheidswege té grote schoenen aangetrokken. Alle schaatszaken nu maar definitief in (nieuwe) Thialf. Frylân Boppe !!
(Maar ben geen Fries)