of 64231 LinkedIn

Geen Haagse vreugdevuren wegens coronaregels

Volgens de gemeente is het besluit genomen ‘in constructief overleg met de bouwers van de vier vreugdevuren: Scheveningen, Duindorp, Escamp en Laak’.
Reageer

De Haagse vreugdevuren kunnen dit jaar niet doorgaan als gevolg van de coronaregels, zo maakt de gemeente Den Haag dinsdagavond bekend. 

Volgens de gemeente is het besluit genomen ‘in constructief overleg met de bouwers van de vier vreugdevuren: Scheveningen, Duindorp, Escamp en Laak’.

Coronamaatregelen
Na de bijna-ramp met de vonkenregen op Scheveningen stelde de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OvV) dat vreugdevuren alleen nog plaats kunnen vinden met een evenementenvergunning. Hoewel het traject voor de vergunningverlening volgens planning verliep en alle seinen op groen stonden, verbieden de coronamaatregelen van de Rijksoverheid het nu om een evenementenvergunning te verlenen, aldus de gemeente.

Onzekerheid
De gemeente wijst erop dat door de regels slechts een zeer gering aantal mensen toegelaten had kunnen worden op het evenemententerrein. De voorbereidingstijd voor zowel de bouwers als de gemeente zou te kort zijn om de vuren plezierig en veilig te kunnen organiseren. ‘Daarnaast levert het voor alle partijen te veel onzekerheid en onaanvaardbare (financiële) risico's op en is de kans op een grote toestroom van belangstellenden te groot.’

De bedoeling is om de vreugdevuren in 2021 wel te laten plaatsvinden. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners