Advertentie

Geen Facebookfeestje in Haren

De gemeente Haren zegt sociale media te monitoren en probeert zicht te krijgen op de omvang van de situatie.

20 september 2012

De gemeente Haren probeert op allerlei manieren zicht te krijgen op de ontwikkelingen rondom het vermeende Facebookfeestje in het Groningse Haren. De gemeente riep woensdag opnieuw op om niet naar de plaats te komen, omdat er ,,geen feest is''.

Social media
De gemeente zegt sociale media te monitoren en probeert zicht te krijgen op de omvang van de situatie. ,,Toch blijft het erg lastig in te schatten wat we kunnen verwachten vrijdag. Wij hebben natuurlijk regelmatig overleg met betrokken partijen, denk aan de politie, het openbaar ministerie, maar ook met direct betrokkenen uit de straat. Onze acties zijn er nu vooral op gericht om te voorkomen dat het uit de hand loopt.''

Noodverordening
Dinsdag kondigden de gemeente Haren en de politie een noodverordening af, met het oog op het verjaardagsfeestje van een meisje dat vrijdag haar 16e verjaardag zou vieren. Via Facebook had zij vrienden en vriendinnen uitgenodigd, maar vergeten aan te geven dat het om een privéfeestje gaat. Het aantal mensen dat, in ieder geval via sociale media aangeeft naar Haren te willen komen, loopt in de duizenden, aldus de gemeente.


Veiligheid
De gemeente zegt te willen voorkomen dat er een grote groep feestgangers komt ,,waarbij wij de veiligheid niet kunnen garanderen''.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie