of 64740 LinkedIn

Geen extra vuurwerkvrije zone

Er komen dit jaar niet meer vuurwerkvrije zones bij. Net als vorig jaar wijst een op de vijf gemeenten dit jaar gebieden aan waar geen vuurwerk mag worden afgestoken. Dat blijkt uit een rondgang van het AD onder 356 gemeenten.
5 reacties

Er komen dit jaar niet meer vuurwerkvrije zones bij. Net als vorig jaar wijst een op de vijf gemeenten dit jaar gebieden aan waar geen vuurwerk mag worden afgestoken. Dat blijkt uit een rondgang van het AD onder 356 gemeenten.

Die zeggen dat het handhaven van de vuurwerkvrije zones het grootste probleem is, omdat er niet genoeg agenten zijn. Vorig jaar steeg het aantal vuurwerkvrije zones nog met enkele tientallen.

De meeste zones waar vuurwerk met oud en nieuw taboe is, liggen rond verzorgingshuizen, kinderboerderijen en winkelgebieden. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Gepensioneerd (Gepensioneerde) op
In de loop der jaren is het gedrag met vuurwerk zo verpest, dat het onverantwoord is om nog vuurwerk te verkopen. In de journaals komt naar buiten dat er regelmatig enorme hoeveelheden levensgevaarlijk vuurwerk ons land binnen komt. Volgens de journaals vuurwerk, met een werking die gelijk is als die van handgranaten. Wordt het nu eens niet langzamerhand tijd, dat er een totaal verbod gaat komen op vuurwerk. Als gemeenten zelf een vuurwerkshow wenst, dan dient dat in handen te zijn van professionals en wordt onnodig leed voorkomen. Jammer dat het zo moet, maar men heeft het zelf er naar gemaakt.
Door Jan op
Het wordt hoog tijd dat de gemeenten de wettelijke ruimte krijgen hub hele grondgebied tot vuurwerkvrije zone aan te wijzen mits ze een terrein aangeven waar een groot vuurwerk kan worden aangeboden. Het enige waar je dan nog mee zit is de handhaving. De politie heeft altijd andere prioriteiten (welke is nog steeds onduidelijk gezien het oplossingspercentage van misdaden van 22 procent) en BOA's zijn er te weinig. Een verkoopverbod zou het allerbest zijn. Met een groot vuurwerk in elke gemeente op een veilige plek. Zo nodig in samenwerking tussen een paar gemeenten.
Door Willem op
Stoppen met de verkoop lijkt me nog de meest doeltreffende oplossing. Dan heb je geen zones meer nodig. Uiteraard blijft er nog een contingent leeghoofden over dat de rommel uit het buitenland haalt en gaat staan knallen, maar dat zal toch een stuk minder ellende geven.
Door Lemmy op
..oftewel, hoepel op met die onzin.
Door moteurhead op
Niet genoeg agenten, hahahaha!