Advertentie

'Geen corruptie bij ambtenaren Noord-Holland'

Ambtenaren van Noord-Holland hebben zich bij twee grote bouwprojecten in de provincie niet schuldig gemaakt aan corruptie. Dat heeft het bureau IRS geconcludeerd na een onderzoek, zo heeft de provincie woensdag bekendgemaakt.

13 juli 2011

Hooijmaijers
Aanleiding voor het rapport van IRS was het onderzoek dat de rijksrecherche ruim een jaar geleden is begonnen naar de van corruptie verdachte oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers. Het onderzoek van IRS was met opzet niet op Hooijmaijers gericht, zo stelt het onderzoeksbureau.

IRS heeft zich met name gericht op de ontwikkeling van het Wieringerrandmeer en de Bloemendalerpolder.

Geen aanwijzingen
Er zijn geen aanwijzingen gevonden dat ambtenaren van Noord-Holland bij die projecten onrechtmatig hebben gehandeld. De onderzoekers vinden wel dat het integriteitsbeleid van de provincie heeft gefaald. Ambtenaren voelden zich nauwelijks vrij om eventuele misstanden te melden. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland willen dat verbeteren.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Niek / jurist
De conclusie "de ambtenaren voelden zich niet vrij om misstanden te melden" zegt wat mij betreft genoeg dat er zaken behoorlijk mis gegaan zijn bij deze projecten. Maar deze ambtenaren mogen zich gelukkig prijzen. Als je misstanden mag melden, ben je in 9 van de 10 gevallen zelf de gebeten hond en bekoop je zo'n actie misschien wel met ontslag o.i.d. terwijl degenen die er echt tot hun nek inzitten vaak vrijuit gaan. Als het Johan Remkes ernst is, gaat hij dit eens goed aanpakken, los van partijpolitieke belangen.
Tom / ambtenaar en vvd lid
Hoe moet je als ambtenaar misstanden melden als daarbij bestuurders rechtstreeks zijn betrokken? Zou Hooijmaijers de enige zijn in Nederland? Klokkenluidersregeling? Durft u het aan?
Jan
"Geen corruptie bij ambtenaren Noord-Holland". Althans: niet ontdekt...
Advertentie