of 64120 LinkedIn

Geen AZC in Geldermalsen

In Geldermalsen komt voorlopig geen asielzoekerscentrum voor 1500 vluchtelingen. Dat heeft burgemeester Miranda de Boer woensdag gezegd.
2 reacties

In Geldermalsen komt voorlopig geen asielzoekerscentrum voor 1500 vluchtelingen. Dat heeft burgemeester Miranda de Boer woensdag gezegd. 

Bijdrage
'Het voorstel is van tafel. Dat heeft het college deze week besloten. We blijven wel de behoefte voelen om een bijdrage te leveren aan een oplossing voor de vluchtelingen, maar hoe en wanneer komt later', aldus de burgemeester. Een inspraakavond in Geldermalsen over de komst van het asielzoekerscentrum liep vorige week uit de hand. Veertien relschoppers werden toen gearresteerd. De vergadering werd onderbroken en de raadszaal ontruimd. De meeste relschoppers kwamen uit Geldermalsen zelf.

Rust brengen

'De snelheid en omvang waarmee we dit wilden realiseren heeft veel weerstand en polarisatie opgeroepen. Dat was een inschattingsfout. Het voorstel is teruggetrokken, het bestaat niet meer', zei De Vries tijdens een persconferentie. 'De eerste verantwoordelijkheid als college is om de rust terug te brengen, en ervoor te zorgen dat we weer met elkaar door één deur kunnen als gemeenschap.' 26 januari moet duidelijk worden hoe Geldermalsen verder omgaat met de opvang van vluchtelingen. Dan is er een openbare raadsvergadering waarin 'wordt teruggekeken op het prcoes zoals dat de afgelopen weken is doorlopen'.


Tweespalt
De Vries: 'We gaan daartoe als gemeente eerst de dialoog aan met onze inwoners, met voor- en tegenstanders, met allerlei belangengroeperingen, eigenlijk met iedereen die hieraan wil deelnemen.' De burgemeester deed ook nog een oproep aan de Geldermalsense samenleving en de media: 'Laat ieder zijn of haar verantwoordelijkheid nemen in het stoppen van de polarisatie en tweespalt die tot de dag van vandaag is doorgegaan.' 
(ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door H. Wiersma (gepens.) op
Misschien kunnen gemeentebesturen beter eerst eens nadenken over het voeren van zorgvuldige procedures richting burgers alvorens overhaaste beslissingen proberen te forceren?
Door Voordewind (slobeend) op
Geen probleem, de 1500 gelukzoekers kunnen zich terstond melden bij de Christen Unie, die nemen ze liefdevol op in eigen huis.