Advertentie

‘Gedoogsteun Wilders dupeert gemeenten’

Lokale en regionale CDA bestuurders zouden zich massaal moeten aansluiten bij het protest tegen de samenwerking van de partij met Geert Wilders. Al was het maar uit welbegrepen eigenbelang: niet alleen de rechtstaat is in het geding, de klappen van het asociale PVV beleid zullen vooral door de gemeenten en de provincies moeten worden opgevangen.

12 augustus 2010

Manifest

Dat stelt oud CDA-politicus en bestuurder Sytze Faber (73). Hij motiveert hiermee zijn handtekening onder het manifest van 40 CDA-leden zoals dat dinsdag in Dagblad Trouw verscheen. De 40-ondertekenaars roepen daarin op tot breed verzet tegen de onderhandelingen om te komen tot een VVD-CDA kabinet met gedoogsteun van Wilders.

 

Niet wachten

Faber was namens het CDA onder meer Kamerlid, burgemeester van Hoogeveen en voorzitter van de partijafdeling Leeuwarden. Hij vindt dat CDA’ers uit het hele land hun bezwaren moeten laten horen. Afwachten tot het beloofde partijcongres over de nieuwe regering wordt gehouden noemt hij ‘onverantwoord’. ‘Dan ligt er een regeerakkoord, een gedoogakkoord en staat er al een ploeg ministers klaar. Zeg dan nog maar eens nee’.

 

Ellende

En een ‘nee’ is hard nodig naar het oordeel van Faber. Neem het sociale beleid dat zich nu aftekent, waarbij de rijken rijker worden en de armen armer.’En juist deze strijd zal worden uitgevochten met de gemeentelijke diensten in de frontlinie. Zij zullen de gevolgen van de toe nemende verloedering in de wijken en aan de loketten moeten zien te keren, aldus Faber. ‘Ik weet waar ik het over heb, als voorzitter van de voedselbank in Leeuwarden zie ik de ellende nu al groter worden’.

 

Übermenschen

Het manifest hamert vooral op de dreigende aantasting van de rechtsstaat en ook daar is Faber als christendemocraat zeer bezorgd over. ‘Wilders creëert Über- en Untermenschen en wil hele groepen mensen hun recht op bijvoorbeeld godsdienstvrijheid afpakken. Daar kun je als Christelijke partij toch nooit aan meewerken?’

 

Wilem van Oranje

Volgens de oud-politicus druist de samenwerking met Wilders in tegen de joods christelijke cultuur waar we in de 80-jarige oorlog juist zo voor gevochten hebben. ‘De overheid mag niet heersen over het geweten of geloof van de onderdanen’, citeert hij vrij naar Willem van Oranje.

Reacties: 35

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Paul / projectleider
Nadenken zoals dhr. Faber waar je staat en er voor uitkomen, dat is een groot goed. Een voorwaarde voor een gezonde democratie.

Overigens prettig dat je van het CDA lid kan zijn of je lidmaatschap kunt opzeggen. De PVV heeft maar ''en lid, toevallig dezelfde als de aanvioerder...
Jan Kuijk / AS ondernemingsraad
Mark Rutte en Maxime Verhagen wrijven vergenoegd in hun handjes: heerlijk zo'n Wilders als rode lap voor de stier.
Baantjerfan
Meneer Faber mag dan wel beweren dat de rijken rijker worden en de armen armer, hij vergeet één ding: Of er nu een rechts of een links kabnet is,d e aanslag blijft even hard. (enneuh, ja 't is een ''doordenkertje waar ik de lou niet van verklap).
Lala / nl
Faber trok vroeger zijn linkse keutels altijd in en werd daarvoor beloond met een burgemeestersbaantje.
Nu kan hij op z´n 73e stoer het geweten uithangen, de slapjanus
rwindt / machteloze burger
@loe

In de jaren 70 hebben de meeste nonnen besloten in burger verder te gaan, om zich niet zo religieus zichtbaar te onderscheiden van de rest van de samenstelling.
Hoevaak ziet een gemiddelde Nederlander nog een kloosterlinge tradiotioneel gekleed?

Nu lopen Islamitisch "nonnen" massaal hun cultuur (religie vindt men zelf) uit de dragen als enigen van alle overige grote aantallen culturen en dat is dus typische Nederlands in uw ogen?? Zucht...

Voor de eerste generatie nog te begrijpen, maar bij volgende toch niet erg respectvol t.o. overige mensen met tal van levensovertuigingen. Zeker niet t.o.v. aanhangers cultuurbepalende religie.

Wat zal de Islamtitische orthodoxie blij zijn met u en anderen, die het heel normaal vinden dat in de moderniteit Islamitische mannen en jongens westers gekleed lopen en de vrouwen en meisjes de traditie moeten hooghouden. Of de mussen dood van het dak vallen van de hitte of niet. Dat de positie van mannen en vrouwen in dit deel van wereld ongelijk mag blijven en artikel 1 ingewisseld mag worden voor de vrijheid van culturele uitdraging altijd en overal, onder de noemer Godsdienstvrijheid. .
Dat de scheiding van kerk en staat niet relevant meer is daarmee.
Alsmede universele waarden, die gelijkwaardigheid in diversiteit betekenen voor personen en groepen. Die feitelijk verankerd zijn in onze wetten, maar die grote groepen in onze samenleving van Nederlandse oorsprong, niet van belang meer vinden.
Ook de brede politiek niet meer.

Ooit afgevraagd waarom de Islamitische vluchtelingen in West Europa asiel aanvragen? Niet in Moslimlanden?

Waarom er zoveel Islamitische dictaturen zijn en geen Christelijke dictaturen.
Antwoord:
Omdat die nonnen hier de keuzevrijheid hebben hun religieuze tradiotionele gewaden te verruilen voor burgerkleding, zonder dat hun geloof er onder lijdt of zij minder gerespecteerd worden!.

Om op dit tegenargument maar voor te sorteren:
De moeders en grootmoeders liepen destijds ook niet altijd met die driehoek gevouwen zijden hoofddoeken op met een knoop onder de kin.
Ooit toe op een strand gezien, of bij warm weer op straat? Als agente? In school als onderwijzeres? Heel jonge meisjes?
Bas / logicus
@rwindt, je schreef “Ooit afgevraagd waarom de Islamitische vluchtelingen in West Europa asiel aanvragen? Niet in Moslimlanden?”
Antwoord 1/ Veel vluchtelingen uit Islamitische landen zijn vaak aanhangers van een ander geloof.
Antwoord 2/ Veel vluchtelingen uit Islamitische landen ontvluchten het haatverkondigend extremisme.
Het is niet de echte vluchteling die zich in het Westen schuldig maakt aan Christenhaat en overig haatverkondigend extremisme.
Let wel dat onder een echte vluchteling iemand verstaan wordt die voor zijn leven moet vrezen i.v.m. oorlog, revolutie of ander geweld. Het overgrote deel van de asielzoekers (95% volgens de overheid)komt hier met economische motieven maar voert valselijk een vluchtelingen status op om zo kans te maken op een verblijfsvergunning. Met name onder deze groep bevinden zich de onwenselijke extremisten die slechts als doel hebben in Nederland de basis te leggen voor een nieuw te creëren Islamitische heilstaat met de Sharia als leidraad voor de wetgever.
De overige komen hier onder het mom van huwelijksmigrant.
De Islam is prima maar niet de huidige extremistische variant die we importeren en hier op dominante wijze oververtegenwoordigd is.
Het gaat in Nederland om zo’n 1000 zeer fanatieke en gevaarlijke extremisten en vele tienduizenden volgers. En hun netwerk wordt steeds groter, sterker en machtiger.
En de Nederlandse Staat beroept zich op vrijheid van meningsuiting en geloof.
Maar legt wat dat betreft alleen beperkingen op aan de autochtone bevolking.
r van Kessl / nvt
als zo'n groot percentage van onze bevolking op PVV stemt., is het dan niet erg arrogant om de democratie volledig te negeren!!!!
rwindt / machteloze burger
@Bas

Ook als het om Islamitische burgers gaat, die niet uit zijn op een aparte wetgeving voor henzelf, of uiteindelijk voor heel Nederland, vind ik gelijkwaardige behandeling tussen mannen en vrouwen, jongens en meisjes van cruciaal belang. In gelijke situatie, gelijke behandeling voor individuen en groepen.

Je DEELT de Nederlandse wetten/kernwaarden plus de Nederlandse taal als minimale basis in een staat(je). Daarboven alle diversiteit.

Dan heb ik het nog niet eens over de ontbrekende cohesie momenteel.
Men gaat in de privesfeer vrij sterk om met mensen van eigen cultuur. Op straat etc. hoor je alle mogelijke talen. Voor de meeste nieuwkomers geen punt waarschijnlijk, maar hevig vervreemdend voor aanzienlijk deel oorspronkelijke bevolking, met name die in die vervreemdende omstandigheden wonen.

Huwelijken veelal ook binnen eigen cultuur en met partners uit landen van herkomst.
De mobiliteit en techniek houdt die banden met land van herkomst sterk. Dus behoefte aan cohesie hier is niet bijster groot. Fragmentatie in samenleving en politiek als gevolg..

De omvangrijke niet-Islamitische culturen hebben nagenoeg geen integratieproblemen t.a.v. wetten/kernwaarden hier. Dat is wel positief.

Van dichtbij zie ik tweede generatie Nederlandse emigranten trouwen met mensen van daar en spreken ook thuis Engels. Dat is m.i. echt integreren.

De Islamitische burgers, die zichzelf buitensluiten van Nederlandse wetten/kernwaarden, drijven Nederland uiteen in Nederlandse Moslims en Nederlandse niet-Moslims.
Een zeer onwenselijke tweedeling.
De orthodoxe krachten misbruiken nu angst voor Wilders om de Moslims sterker weer aan zich te binden .
Je hoort regelmatig vergelijkingen opdoemen, ook hier weer, met naziduitsland. Vrouwen laten zich gebruiken om hoofddoeken te gaan dragen als protest tegen Wilders, maar dienen ook een andere agenda.

Je zou zeggen dat aanpassen aan wetten en kernwaarden hier, niet teveel gevraagd is, als men zelf kiest om hier naartoe te komen. Dat aan het paspoort die wetten en kernwaarden verbonden zitten en elke Nederlander daaraan gehouden is.

Het is de wereld op zijn kop gezet.
De logica daarvan wordt gezien als onverdraagzaam en onverdraagzaamheid t.a.v. onze wetten en kernwaarden als logica!


Jules Vismale
@jur adviseur, ik schrijf volgens jou een gevaarlijke brief omdat ik tegen moslims zou zijn? Jouw reactie vind ik zelf stom als je denkt dat Wilders zo gevaarlijk is voor allochtonen of moslims. Mijn grootvader Jules Vismale sr. was namelijk net als jij voor 100% Surinaams en een van de eerste Surinamers die in de jaren '20 á '30 in Nederland ging wonen. Hij had nog het geluk dat de Duitsers hem nooit hebben gedeporteerd naar een vernietigingskamp al moest hij wél de Philips-fabriek in Eindhoven waar hij werkte verlaten omdat hij daar de boel volgens de nazi's zou saboteren. Mijn opa hield tijdens WO II in zijn café "De Negerhut " bij Vlijmen een Engelse piloot ondergedoken, hij moest evacueren maar wist na WO II zich weer prima aan te passen aan de Nederlandse samenleving. Hij heeft nooit meegemaakt hoe Wilders opkwam maar zou de moslimextremisten en de radicale Marokkanen verafschuwd hebben. Stel dat jij, ongeacht of je allochtoon of autochtoon bent, eens voor haatzaaiende imams komt te staan die erachter komen dat je verwesterd bent, zou je dan ook leuk vinden dat zij wensen dat je (net als homo's, autochtonen, vrouwen enz.) beschouwd wordt als een hond of een varken? En zou je het prachtig vinden als dat soort lieden je dood willen en alles van je afnemen wat je leuk vindt? Ik heb op zich niets tegen moslims, andere bevolkingsgroepen of hun geloof maar wél tegen degenen die het misbruiken uit eigenbelang! Bovendien heb ik Wilders nóóit horen verkondigen dat hij Surinamers, Turken, Marokkanen enz. wil uitroeien in vernietigingskampen. Daarbij kan ik me niet voorstellen dat hij alle allochtonen weg wil hebben uit Nederland. Ik werk ook liever voor mijn geld dan dat ik een uitkering ontvang maar ben dan ook géén ambtenaar omdat ik verre van intellectueel ben! En degenen die hier zoveel ellende hebben aangericht in Nederland zijn niét Wilders en de PVV maar dolgedraaide linkse partijen!
H. Karelsen / belastingdeurwaarder
Faber behoort tot dezelfde club als van Agt cs Voltooid Verleden Tijd. Misschien een tip: VVT partij oprichten ?
Verloederde wijken ?
Voedselbanken ?
Naar mijn mening geen uitwassen van een kabinet met de PVV
Ik heb al eerder geschreven dat de PVV een overbodige partij zou moeten zijn. Als de zittende politiek in het verleden had geluisterd naar de stem van het volk was de PVV er ook niet geweest !! Dat gebeurde dus niet en het resultaat daarvan is de PVV. Zoals ook de Lijst Pim Fortuyn dit was.
Laat het CDA en de VVD met gedoogsteun van de PVV eerst maar eens aan de bak gaan en laten zien wat ze kunnen. Kritiek kan dan indien nodig alsnog worden gegeven.
En beste heer Faber, geniet van het pensioen maar liever geen onzin-opmerkingen meer.
Hiervoor al vast mijn dank !
Peter Paul / Manager
Lees dit maar eens. Een eyeopener !
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/08/meer_onderzoek_naar_nijmeegse.html#comments
Jan Zuiderzee / gewezen hoofd gemeentefinanciën
Hé Faber, hoe zat het nou met die hondenriem om je nek bij het wakker worden in Hoogeveen ? Nog steeds last van zo te zien.
Wieweet
Ik snap nog steeds niet hoe het mogelijk is dat partijen die zelf meer dan eens de kans hebben gehad Nederland om de juiste manier de regeren, vervolgens een puinhoop ervan maken en dan een ander de kans niet willen geven om het ook eens te proberen.
Als de gevestigde partijen naar het volk hadden geluisterd, de zaken juist hadden aangepakt dan had de partij waar ze nu zo op afgeven helemaal geen kans gehad.
Niet wijzen naar een ander maar hand in eigen boezem steken, dat zou de gevestigde orde sieren. Dat zoveel mensen op Wilders stemmen is een gevolg van hun eigen wangedrag en als ze daar niets aan doen wodrt de PVV alleen maar groter. En terecht!
J.H.Posthumus / Ondernemer
Is het niet de hoogste tijd dat Faber achter
de geraniums gaat zitten i.p.v de boel op te jutten.De angst neemt wel erg toe bij de bejaarden van het CDA.Stel je voor dat er na jaren van pappen en nat houden eens een kabinet komt wat wel iets gaat presteren voor Nederland.
Niels / administratief medewerker
Mijne Heren,

Ik ben het met bovenstaande geheel eens, i k snap ook niet waarom dhr. Lubbers juist de PVV in de kabinetsformatie heeft betrokken, gezien het feit dat deze oudpriemier zelf ook tegen de visie van de islam van Geert Wilders iis. Hij had ook andere opties nog kunnen onderzoeken met o.a. VVD,CDA, D66, Groenlinks en de christenunie. Maar het kan zijn dat de VVVD dat nu zelf geblokkeerd heeft., omdat Mark Rutte laatst ook zei dat hij voor andere opties niet meer beschikbaar is. Maar ja dan zou bij het mislukken van deze formatie alleen nog een centrumlinkskabinet de zgn roemervariant nog overblijven. Wat mogelijk ook heel moeilijk zal worden, omdat biij de vorige verkiezingen het met de SP ook niet is gelukt om een kabinet te vormen, ivm de grote verschillen in mening tussen CDA en de SP.

Groeten

Niels
frans / ambtenaar
guttegut, de overlopers van toen zijn ook weer van de partij.
kroegentochtje dan maar?
Bas / logicus
Dhr. Faber, verteld een mooi verhaal alleen jammer dat het beeld wat hij schept niet onderbouwd wordt met de werkelijke oorzaken.
Het is niet zo dat de rijken rijker worden en de armen armer ,maar dat de groep armen steeds groter wordt. En dat komt omdat het wanbeleid van o.a. het CDA de middenklasse voor andermans financiële blunders laat bloeden.
Voedselbanken in Nederland zijn ontstaan omdat de politiek het nodig vond het meest uitgebreide en beste sociale vangnet ter wereld uit te hollen naar het huidig niveau.
Dit uithollen geschiede omdat de politici, en met name die van CDA en PvdA, het nodig vonden om nieuwkomers in Nederland op een buitenproportionele wijze in de watten te leggen.
Maar die watten kosten wel veel geld en dus begonnen de politici met de Staatsschuld te vergroten, het geld van de SVB te souperen, uitverkoop van Rijksdomeinen en bedrijven. Door de buitenproportionele toename van nieuwkomers die nooit enige bedrage daartoe hadden afgedragen is ons ziekenfonds opgedoekt. De nieuwkomers zelf kunnen we het niet verwijten want als een autochtone Nederlander het aanbod krijgt om naar bijvoorbeeld de VS te verhuizen met een inkomensgarantie van 6 tot 20 maal zijn huidige inkomsten zonder daarvoor te hoeven werken dan zijn we vlug vertrokken.
We kunnen het echter wel de politici die het ondeugdelijk toelatingsbeleid hebben geaccordeerd kwalijk nemen. Het meest kwalijke is dat dit reeds is aangetoond maar dat ze tot op heden weigeren hier iets aan te willen gaan doen. De PVV is om meerdere redenen niet mijn partij maar ik vind het wel onfatsoenlijk dat men de PVV op onheuse gronden gaat vergelijken met een systeem uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Ik zelf vind de houding van de PVV te hard, de nuance ontbreekt en de rest van het programma vaak niet voldoende onderbouwd met de juiste criteria. Dhr. Faber stelt valselijk dat de PVV hele groepen mensen hun recht op bijvoorbeeld godsdienstvrijheid wil gaan afpakken. Dat staat nergens in hun partijprogramma. Wel wil de PVV de extreme uitwassen van de Islam inperken. Deze extreme uitwassen zijn in strijd met de Nederlandse grondwet en in strijd met de rechten van de mens. Twee onafhankelijke instituten die recht doen aan de joods christelijke cultuur waar we in de 80-jarige oorlog juist zo voor gevochten hebben en die we dienen te koesteren. Dhr. Faber geeft hiermee slechts blijk dat hij over een gebrekkig inlevingsvermogen beschikt, de realiteit negeert en geen gehoor geeft aan de democratisch tot stand gekomen verkiezingsuitslag.
rwindt / machteloze burger
Het zou een zegen voor het CDA zijn als brede volkspartij, als deze te dominerende minderheid, hun poging tot kapen van de hele partij (het wordt een linksige gewoonte) samen een CU achtige partij oprichten, of zich daarbij aansluiten.
Goede timing voor een shake out!

In elk geval zal dit vertalen bij de volgende Statenverkiezingen dat veel Balkenende-stemmers en/of nog resterende, min of meer midden-rechtse CDA stemmers, vertrekken naar VVD en PVV. So wie so doet intern tumult schade. Daar houden kiezers niet van.
Dat zou betekenen dat bij volgende verkiezingen de VVD en PVV geen CDA meer nodig hebben.

Deze Christelijke CDA-ers hebben geen notie wat C en de D inhoudt. Alleen wanneer het henzelf uitkomt. Christenen dienen niet uit te sluiten, maar in te sluiten en die methode kan beter uitpakken dat inhakken op symptoom en die steeds groter maken en oorzaak compleet te negeren sinds 2002.

Deze CDA-ers versimpelen de ernst van de staatsschuld en verbinden de inkomensnivellering automatisch erbij en vooral de PVV, die notabene linksig is op sociaal terrein.
Hoeveel economen staan achter dit manifest?

Wie gaf de ruimte voor slecht witteboordenburgerschap?
Politiek en overheden hadden beter op de belastingcentjes moeten letten en negatieve dynamieken moeten voorkomen, door goede controle en daarmee enorme kapitaalverspillingen moeten voorkomen.
Daar hoor ik Terpstra en geestverwanten niet over. PVV/Wilders is alles wat die klok slaat.

Voedselbanken hebben hoofdzakelijk met bureaucratie van doen, incompetentie om de tering naar de nering te zetten, gevolgen als er plotseling door vertrek partner een inkomendaling ontstaat, te lang wachten met schuldhulp, lange wachttijden voor schuldhulp, tijdsduur tussen inkomen uit werk en een uitkering, bijzondere bijstand, waar de drempels te hoog voor gehouden wordt.
Ergerlijk dat dit fenomeen te onpas maar misbruikt wordt voor politiek gewin.

Na de kaping van stembusuitslag van Paarsplus en blokkering CDA vooraf door de betreffende partijen, is elk andere optie buiten middenrechts kabinet, weer een forcering van een kabinet zoals de vorigen, met de voorspelbare uitkomst van vallende kabinetten en tot die tijd gespannen interne verhoudingen. In kabinet, of in de desbetreffende 4 of 5 partijen.

Het zal nu met 2 bloedgroepen in kabinet niet aan onderlinge chemie in kabinet liggen voor de verandering. Had dit Jan Peter Balkenende gegund, die jarenlang onterecht aangewreven is dat hij de oorzaak is van vallende kabinetten. Wen er maar aan, dat gaat nog door. Verschil is alleen hoeveel daadkracht mogelijk is i.v.m. samenstelling, in die kortere tijd dan 4 jaar.
Jules Vismale
Die 40 CDA'ers kunnen net zo goed als alle andere linkse vijanden van Wilders beter eens eerlijk bekennen wat ze zelf écht zijn voor mensen! Dan zouden ze moeten toegeven dat ze hartstikke dol zijn op moslims, de islam, criminelen, vreemdelingen, allochtonen, een onrechtvaardige justitie en dat ze een bloedhekel hebben aan hun autochtone soortgenoten, normen en waarden, Nederlandse tradities en het geloof, een goed scholensysteem en kleinschalige ziekenhuizen, dienstplicht, klokkenluiders, zogenaamde "racisten"en "neo-nazi's" en columnisten! Alvast nog even een goede raad voor die genoemde linkse figuren: als Wilders in de VS kritiek levert op de islam ga dan met zijn allen op bezoek bij westerlingen- en vrouwenhatende imams en moslimextremisten, kniel voor hen, dan onderdanig slijmen en aan hen vragen of ze Nederland ongevraagd willen veranderen in een islamstaat! Maar als de linkse blauwe jakhalzen dan opeens haat, minachting en gedwongen zelfverloochening van hun "vrienden" ontvangen moeten ze beslist géén medelijden met zichzelf hebben of klagen!
Wie namelijk vreemden verkiest boven zijn eigen soort is in feite gewoon een verrader en daar heb ik totaal géén medelijden mee! P.S.: ik bezit zelf voor 25% allochtoons bloed en laat allochtonen die zich wel hebben aangepast aan Nederland en de moslimextremisten verafschuwen buiten beschouwing.
Eline
Ik heb niet op de PVV gestemd, maar de PVV is wel gekozen door veel bewoners van dit land. Dan is het toch vreemd dat de PVV monddood moet worden gemaakt? Volgens mij wonen we nog steeds in een democratisch land.
J.G.A.M. Mulder / ambtenaar
De woorden van Willem van Oranje zijn zeer juist. Vandaar dat er een scheiding tussen kerk en staat moet zijn. Partijen die een geloofsovertuiging uitdragen zouden dus niet toegestaan moeten worden omdat zij anders hun waarden en normen zullen opleggen aan anderen.
Voor het overige stelt de heer Faber onjuisthedden. Niet de PVV is verantwoordelijk voor een a-sociaal regeerakkoord. Ook creert de PVV geen untermensch of draagt de PVV bij tot verrijking van de rijken. Juist de VVD vindt op sociaalgebied de PVV meer lijken op de SP.
De CDA-ers zouden moeten gaan inzien dat er op termijn geen ruimte meer zal zijn voor scheiding tussen kerk en staat omdat dat in de islam niet kan.
W. Peters
Het wordt echt de hoogse tijd dat het CDA helemaal van de politieke kaart wordt geveegd. De grootste verliezer met de grootste bek. Bah! Weg ermee.
jurist
Een hele stomme en gevaarlijke post van Jules. De enige met 25% allochtoons bloed in zich. Ik a\s kind van surinaamse ouders ben trots en zal dan ook eerlijk zeggen dat ik van surinaamse komaf ben en dus weigeren om met een turk of marokaan op de allochtonen stapel te worden gegooid. Heb meer respect voor "k*nk*r surinamer dan k*t allochtoon. Ik bedoel: wie probeer je aan te spreken? De een heeft het over moslims, de ander over iedereen met een ander kleurtje en weer een ander heeft het ook over de amerikaan en de duitser.

Daarnaast ben jij het type: als je er niet mee eens ben, dan ben je tegen. Heel eng om te zeggen dat je moslims maar moet aanbidden als je wilders niet moet. Ik moet wilders niet omdat ik ambtenaar ben en graag voor mijn geld werk. Door zijn plannen is de kans groot dat ik wordt gedwongen in hetgeen mijn moeder nooit voor haar dochters heeft gewild, namelijk een uitkering. Ambtenaren zijn volgens hem overbodig, 50+ kunnen vandaag de dag geen werk vinden, dus die bups binnenkort werkloze ambtenaren kunnen zich aansluiten.
jan / volksvertegenwoordiger
Het CDA heeft de afgelopen 10 jaar deze ontwikkeling kunnen zien aankomen. Helaas geen gepast antwoord kunnen bedenken op de Wilders groep. Nu het 5 voor 12 is wordt de achterban met schrik wakker. Te laat ???
Jan / ambtenaar
Uit onderstaande haatdragende reacties van PVV-aanhangers of -sympatisanten blijkt wel op welke mentaliteit de PVV gestoeld is. Een regering met gedoogsteun van de PVV wordt een ramp voor bijna iedereen. Gelukkig steunt dit kabinet, als het er komt, maar op een meerderheid in de Tweede Kamer van 76 van de 150 zetels. Bij zo'n partij als de PVV komt er onherroepelijk een afsplitsing. Er hoeven ook maar 2 PVV-ers ziek te zijn bij een belangrijke stemming. Bovendien heeft dat kabinet in de Eerste Kamer geen meerderheid. Daar is de PVV nl. niet vertegenwoordigd. De Eerste Kamer kan dus alles afstemmen en zo een kabinetscrisis forceren. Kortom: dit kabinet gaat niet lang mee. Hopelijk net lang genoeg om de kiezers die de laatste keer op de PVV stemden, de ogen te openen.
Broadcaster / gemeenteambtenaar
De heer Faber c.s. zouden er goed aan doen naar zichzelf in plaats van naar anderen te kijken. In plaats van hun verantwoordelijkheid te nemen zijn er door de traditionele bestuurspartijen (VVD, PvdA, CDA) tot nu toe alleen nog maar politieke spelletjes gespeeld. Waarom nemen zij hun verantwoordelijkheid niet, door hun beste mensen te leveren om dit land op een rechtvaardige wijze uit de crisis te loodsen. De huidige crisis is te ernstig voor partijpolitiek.
frans / ambtenaar
Faber stemde in de jaren 80 ook altijd mee met de PvdA, negeren die trol.
Moelejaan
Wilders heeft jaren geleden van de VVD het advies (opdracht ) gekregen om zijn extremistische denkbeelden over de Islam verder uit te werken op eigen kracht. Om langs deze weg, in zorgvuldig overleg onderling, van de VVD de grootste van het land te maken, en om vervolgens te komen tot een fusie van de PVV + VVD = PVVD

Nu maar hopen dat de gemeente Maastricht niet als dank Verhagen als nieuwe burgervader mag begroeten, nadat hij zijn klusje heeft geklaard heeft.... . Dat zal internationaal gezien goed aanslaan…. .
Carel B / beleidsadviseur sociale zaken
Ik denk dat de meeste CDA-ers die achter Maxime Verhagen zitten zich doodschamen; althans dat zou zo moeten zijn. Het is dié partij die al jaren onduidelijk is, met alle winden meewaait, en slecht opkomt voor grote delen van haar eigen achterban. Als men maar op het "pluche" zit.
De CDA-leden zijn volledig verantwoordelijk voor de ellende die nu ontstaat. Het is werkelijk té belachelijk voor woorden dat zaken als hypotheekrente voor hypotheken boven pakweg € 250.000,00 blijft bestaan, en dat op zorg en sociale zekerheid bezuinigd moet worden. Dat mag je verwachten van rechtse partijen, maar dat verwachtte je niet van het CDA; wel dus, als men maar op het pluche zit. CDA-ers zijn kennelijk mensen zonder gezicht, die precies zeggen en doen wat de partijleiding cq fractie op enig moment voorschrijft.
CDA-ers sta op, recht je rug en doe wat je eigen kennis en geweten je ingeeft: stop met de onderhandelingen met de VVD en kies voor een wat socialer weg......
erwin
Faber meent dat het PVV beleid asociaal is....Beste Sietze, weet je wat pas acociaal is?.... 8 jaar Balkenende, waarin 5 kabinetten zijn verprutst en NL door het CDA en die linkse rakkers van de PvdA wordt achtergelaten in een dramatische crisis! Pas echt asociaal is een CDA dat louter belust is op macht... wel mooi praatjes heeft over waarden en normen maar de Christelijke wortels verfoeit.... over hypocriet gesproken!
Beste Sietze, heb je ooit van democratie gehoord? Laat dan de democratie zijn werk doen...Uw politieke carriere is voorbij, geniet van uw pensioen, in het kader van het landsbelang... !
Ron van Vliet / adviseur
Die Sytze, die wil ook nog eens van zich laten horen.
De betogen van de linkse fracties in de 2e kamer waren inhoudelijke lachertjes.
De meerderheid van de bevolking wil geen "links" in de regering. Laten we gewoon de meerderheid volgen. Misschien is dat wel het kenmerk van democratie.
O. ten Hove
Faber moet niet afgeven op de PVV. Hij moet zijn eigen politiek leider Verhagen in de ogen kijken. Zonder het CDA, dat niet voor niets naar huis werd gestuurd door het mislukte CDA-beleid, had de PVV niets in te brengen. Maar Verhagen is een machtswellusteling, en daar schort het aan...
Cees / directeur
De heer Faber heeft meerdere malen blijk gegeven van gebrek aan kennis en inlevingsvermogen. Faber denkt dat de boodschapper het gevaar is. Dit alles doet recht aan zowel de verkiezingsuitslag als onze democratie. Faber hoort tot de groep mensen die juist onze maatschappij hebben gemaakt wat zij nu is; ben daar maar trots op.
Bas / logicus
Nog een extra opmerking voor dhr. Faber : Onze democratie met alle verworvenheden bestaat bij de gratie geld. Zodra de politieke verspilzucht alles heeft opgemaakt gaan we pas echt merken wat we gaan missen. Er bestaan dan geen subsidies meer die fout gedrag of specifieke bevolkingsgroepen bevoordelen. De armoe zal dan schrikbarend toenemen en de nadelige gevolgen daarvan die wil men niet eens weten. Willem van Oranjes citaat heeft dhr. Faber in ieder geval niet begrepen.
De Islam staat namelijk boven de staat en de Shariawetgeving is grotendeels tot volledig bepalend in de meeste Islamitische landen. In alle Islamitische landen is er sprake van ernstige schendingen van de mensenrechten. In bijna alle Islamitische landen zijn vrouwen niet gelijkwaardig aan de man maar slechts een volgzame zwijgende broedkamer. In alle Islamitische landen is er sprake van censuur.
In geen enkel Islamitisch land is sprake van een vrije democratie op een wijze die overeen komt met het Westers ideaalbeeld.
Ze benaderen de Westerse normen en waarden van een vrije democratie het niet eens tot de helft.
Dat hoeven ze daar ook niet want het is tenslotte hun land.
Hier de ogen er voor sluiten ondermijnt de integriteit en onafhankelijkheid van de Nederlandse Staat.
Vrijheid van geloof moet gerespecteerd worden maar; een importgeloof mag absoluut nooit in strijd komen met de grondrechten van de autochtone bevolking.
Als het CDA geloofwaardig wil blijven moeten ze de 40 prominente anti democraten direct royeren.
loe / zelfstandige
Socialisme is naastenliefde schreef Henriette Roland Holst. Ook is er een uitspraak 'als het CDA een beetje"'Christelijk''' was, is de partij van de arbeid niet meer nodig'!
Dus CDA ga met de PvdA regeren, of haal de C weg.
Als je een spannend verhaal wil vertellen heb je een heks nodig en dat heeft Wilders en had Hitler goed begrepen. Een groepje de schuld geven en je hebt de GROTE MASSA mee!
Onlangs zag ik een moslimvrouw met een hoofddoek. Eerst dacht ik dat het een non was! Typisch nederlands dus.
Advertentie