of 59082 LinkedIn

‘Gedoogsteun Wilders dupeert gemeenten’

Lokale en regionale CDA bestuurders zouden zich massaal moeten aansluiten bij het protest tegen de samenwerking van de partij met Geert Wilders. Al was het maar uit welbegrepen eigenbelang: niet alleen de rechtstaat is in het geding, de klappen van het asociale PVV beleid zullen vooral door de gemeenten en de provincies moeten worden opgevangen.
35 reacties
Lokale en regionale CDA bestuurders zouden zich massaal moeten aansluiten bij het protest tegen de samenwerking van de partij met Geert Wilders. Al was het maar uit welbegrepen eigenbelang: niet alleen de rechtstaat is in het geding, de klappen van het asociale PVV beleid zullen vooral door de gemeenten en de provincies moeten worden opgevangen.

Manifest

Dat stelt oud CDA-politicus en bestuurder Sytze Faber (73). Hij motiveert hiermee zijn handtekening onder het manifest van 40 CDA-leden zoals dat dinsdag in Dagblad Trouw verscheen. De 40-ondertekenaars roepen daarin op tot breed verzet tegen de onderhandelingen om te komen tot een VVD-CDA kabinet met gedoogsteun van Wilders.

 

Niet wachten

Faber was namens het CDA onder meer Kamerlid, burgemeester van Hoogeveen en voorzitter van de partijafdeling Leeuwarden. Hij vindt dat CDA’ers uit het hele land hun bezwaren moeten laten horen. Afwachten tot het beloofde partijcongres over de nieuwe regering wordt gehouden noemt hij ‘onverantwoord’. ‘Dan ligt er een regeerakkoord, een gedoogakkoord en staat er al een ploeg ministers klaar. Zeg dan nog maar eens nee’.

 

Ellende

En een ‘nee’ is hard nodig naar het oordeel van Faber. Neem het sociale beleid dat zich nu aftekent, waarbij de rijken rijker worden en de armen armer.’En juist deze strijd zal worden uitgevochten met de gemeentelijke diensten in de frontlinie. Zij zullen de gevolgen van de toe nemende verloedering in de wijken en aan de loketten moeten zien te keren, aldus Faber. ‘Ik weet waar ik het over heb, als voorzitter van de voedselbank in Leeuwarden zie ik de ellende nu al groter worden’.

 

Übermenschen

Het manifest hamert vooral op de dreigende aantasting van de rechtsstaat en ook daar is Faber als christendemocraat zeer bezorgd over. ‘Wilders creëert Über- en Untermenschen en wil hele groepen mensen hun recht op bijvoorbeeld godsdienstvrijheid afpakken. Daar kun je als Christelijke partij toch nooit aan meewerken?’

 

Wilem van Oranje

Volgens de oud-politicus druist de samenwerking met Wilders in tegen de joods christelijke cultuur waar we in de 80-jarige oorlog juist zo voor gevochten hebben. ‘De overheid mag niet heersen over het geweten of geloof van de onderdanen’, citeert hij vrij naar Willem van Oranje.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan Kuijk (AS ondernemingsraad) op
Mark Rutte en Maxime Verhagen wrijven vergenoegd in hun handjes: heerlijk zo'n Wilders als rode lap voor de stier.
Door J.H.Posthumus op
Is het niet de hoogste tijd dat Faber achter
de geraniums gaat zitten i.p.v de boel op te jutten.De angst neemt wel erg toe bij de bejaarden van het CDA.Stel je voor dat er na jaren van pappen en nat houden eens een kabinet komt wat wel iets gaat presteren voor Nederland.
Door Wieweet op
Ik snap nog steeds niet hoe het mogelijk is dat partijen die zelf meer dan eens de kans hebben gehad Nederland om de juiste manier de regeren, vervolgens een puinhoop ervan maken en dan een ander de kans niet willen geven om het ook eens te proberen.
Als de gevestigde partijen naar het volk hadden geluisterd, de zaken juist hadden aangepakt dan had de partij waar ze nu zo op afgeven helemaal geen kans gehad.
Niet wijzen naar een ander maar hand in eigen boezem steken, dat zou de gevestigde orde sieren. Dat zoveel mensen op Wilders stemmen is een gevolg van hun eigen wangedrag en als ze daar niets aan doen wodrt de PVV alleen maar groter. En terecht!
Door Jan op
Hé Faber, hoe zat het nou met die hondenriem om je nek bij het wakker worden in Hoogeveen ? Nog steeds last van zo te zien.
Door Peter Paul (Directeur) op
Lees dit maar eens. Een eyeopener !
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/08/meer_onderzoek_naar_nijmeegse.html#comments
Door henk (verwonderaar) op
Faber behoort tot dezelfde club als van Agt cs Voltooid Verleden Tijd. Misschien een tip: VVT partij oprichten ?
Verloederde wijken ?
Voedselbanken ?
Naar mijn mening geen uitwassen van een kabinet met de PVV
Ik heb al eerder geschreven dat de PVV een overbodige partij zou moeten zijn. Als de zittende politiek in het verleden had geluisterd naar de stem van het volk was de PVV er ook niet geweest !! Dat gebeurde dus niet en het resultaat daarvan is de PVV. Zoals ook de Lijst Pim Fortuyn dit was.
Laat het CDA en de VVD met gedoogsteun van de PVV eerst maar eens aan de bak gaan en laten zien wat ze kunnen. Kritiek kan dan indien nodig alsnog worden gegeven.
En beste heer Faber, geniet van het pensioen maar liever geen onzin-opmerkingen meer.
Hiervoor al vast mijn dank !
Door Jules Vismale (Gedoogsteun Wilders) op
@jur adviseur, ik schrijf volgens jou een gevaarlijke brief omdat ik tegen moslims zou zijn? Jouw reactie vind ik zelf stom als je denkt dat Wilders zo gevaarlijk is voor allochtonen of moslims. Mijn grootvader Jules Vismale sr. was namelijk net als jij voor 100% Surinaams en een van de eerste Surinamers die in de jaren '20 á '30 in Nederland ging wonen. Hij had nog het geluk dat de Duitsers hem nooit hebben gedeporteerd naar een vernietigingskamp al moest hij wél de Philips-fabriek in Eindhoven waar hij werkte verlaten omdat hij daar de boel volgens de nazi's zou saboteren. Mijn opa hield tijdens WO II in zijn café "De Negerhut " bij Vlijmen een Engelse piloot ondergedoken, hij moest evacueren maar wist na WO II zich weer prima aan te passen aan de Nederlandse samenleving. Hij heeft nooit meegemaakt hoe Wilders opkwam maar zou de moslimextremisten en de radicale Marokkanen verafschuwd hebben. Stel dat jij, ongeacht of je allochtoon of autochtoon bent, eens voor haatzaaiende imams komt te staan die erachter komen dat je verwesterd bent, zou je dan ook leuk vinden dat zij wensen dat je (net als homo's, autochtonen, vrouwen enz.) beschouwd wordt als een hond of een varken? En zou je het prachtig vinden als dat soort lieden je dood willen en alles van je afnemen wat je leuk vindt? Ik heb op zich niets tegen moslims, andere bevolkingsgroepen of hun geloof maar wél tegen degenen die het misbruiken uit eigenbelang! Bovendien heb ik Wilders nóóit horen verkondigen dat hij Surinamers, Turken, Marokkanen enz. wil uitroeien in vernietigingskampen. Daarbij kan ik me niet voorstellen dat hij alle allochtonen weg wil hebben uit Nederland. Ik werk ook liever voor mijn geld dan dat ik een uitkering ontvang maar ben dan ook géén ambtenaar omdat ik verre van intellectueel ben! En degenen die hier zoveel ellende hebben aangericht in Nederland zijn niét Wilders en de PVV maar dolgedraaide linkse partijen!
Door rwindt (machteloze burger) op
@Bas

Ook als het om Islamitische burgers gaat, die niet uit zijn op een aparte wetgeving voor henzelf, of uiteindelijk voor heel Nederland, vind ik gelijkwaardige behandeling tussen mannen en vrouwen, jongens en meisjes van cruciaal belang. In gelijke situatie, gelijke behandeling voor individuen en groepen.

Je DEELT de Nederlandse wetten/kernwaarden plus de Nederlandse taal als minimale basis in een staat(je). Daarboven alle diversiteit.

Dan heb ik het nog niet eens over de ontbrekende cohesie momenteel.
Men gaat in de privesfeer vrij sterk om met mensen van eigen cultuur. Op straat etc. hoor je alle mogelijke talen. Voor de meeste nieuwkomers geen punt waarschijnlijk, maar hevig vervreemdend voor aanzienlijk deel oorspronkelijke bevolking, met name die in die vervreemdende omstandigheden wonen.

Huwelijken veelal ook binnen eigen cultuur en met partners uit landen van herkomst.
De mobiliteit en techniek houdt die banden met land van herkomst sterk. Dus behoefte aan cohesie hier is niet bijster groot. Fragmentatie in samenleving en politiek als gevolg..

De omvangrijke niet-Islamitische culturen hebben nagenoeg geen integratieproblemen t.a.v. wetten/kernwaarden hier. Dat is wel positief.

Van dichtbij zie ik tweede generatie Nederlandse emigranten trouwen met mensen van daar en spreken ook thuis Engels. Dat is m.i. echt integreren.

De Islamitische burgers, die zichzelf buitensluiten van Nederlandse wetten/kernwaarden, drijven Nederland uiteen in Nederlandse Moslims en Nederlandse niet-Moslims.
Een zeer onwenselijke tweedeling.
De orthodoxe krachten misbruiken nu angst voor Wilders om de Moslims sterker weer aan zich te binden .
Je hoort regelmatig vergelijkingen opdoemen, ook hier weer, met naziduitsland. Vrouwen laten zich gebruiken om hoofddoeken te gaan dragen als protest tegen Wilders, maar dienen ook een andere agenda.

Je zou zeggen dat aanpassen aan wetten en kernwaarden hier, niet teveel gevraagd is, als men zelf kiest om hier naartoe te komen. Dat aan het paspoort die wetten en kernwaarden verbonden zitten en elke Nederlander daaraan gehouden is.

Het is de wereld op zijn kop gezet.
De logica daarvan wordt gezien als onverdraagzaam en onverdraagzaamheid t.a.v. onze wetten en kernwaarden als logica!


Door r van Kessl (nvt) op
als zo'n groot percentage van onze bevolking op PVV stemt., is het dan niet erg arrogant om de democratie volledig te negeren!!!!
Door bas (logicus) op
@rwindt, je schreef “Ooit afgevraagd waarom de Islamitische vluchtelingen in West Europa asiel aanvragen? Niet in Moslimlanden?”
Antwoord 1/ Veel vluchtelingen uit Islamitische landen zijn vaak aanhangers van een ander geloof.
Antwoord 2/ Veel vluchtelingen uit Islamitische landen ontvluchten het haatverkondigend extremisme.
Het is niet de echte vluchteling die zich in het Westen schuldig maakt aan Christenhaat en overig haatverkondigend extremisme.
Let wel dat onder een echte vluchteling iemand verstaan wordt die voor zijn leven moet vrezen i.v.m. oorlog, revolutie of ander geweld. Het overgrote deel van de asielzoekers (95% volgens de overheid)komt hier met economische motieven maar voert valselijk een vluchtelingen status op om zo kans te maken op een verblijfsvergunning. Met name onder deze groep bevinden zich de onwenselijke extremisten die slechts als doel hebben in Nederland de basis te leggen voor een nieuw te creëren Islamitische heilstaat met de Sharia als leidraad voor de wetgever.
De overige komen hier onder het mom van huwelijksmigrant.
De Islam is prima maar niet de huidige extremistische variant die we importeren en hier op dominante wijze oververtegenwoordigd is.
Het gaat in Nederland om zo’n 1000 zeer fanatieke en gevaarlijke extremisten en vele tienduizenden volgers. En hun netwerk wordt steeds groter, sterker en machtiger.
En de Nederlandse Staat beroept zich op vrijheid van meningsuiting en geloof.
Maar legt wat dat betreft alleen beperkingen op aan de autochtone bevolking.