of 59854 LinkedIn

Gedeputeerde vindt beroep NAM onverstandig

De Groningse gedeputeerde Eelco Eikenaar vindt het onverstandig van de NAM dat ze in beroep is gegaan tegen de uitspraak van de rechtbank over de compensatie van waardedaling van woningen.
Reageer

De Groningse gedeputeerde Eelco Eikenaar vindt het onverstandig van de NAM dat ze in beroep is gegaan tegen de uitspraak van de rechtbank over de compensatie van waardedaling van woningen. Dat meldt hij aan ANP.

Geen cadeautje
De gedeputeerde vindt dat de NAM en de overheid moeten zorgen voor veiligheid en een royale compensatie van de schade. 'Dat is geen cadeautje. Ze moeten in overleg gaan en zorgen dat de mensen krijgen wat in dit gebied nodig is.'

Juridisch gevecht
'Ze gaan keer op keer het juridische gevecht aan', zegt Eikenaar. 'Dit is alleen niet een juridisch, maar een maatschappelijk probleem. Dat zou je niet via de rechter moeten oplossen, maar blijkbaar kan dat niet anders.' Eikenaar voelt zich echter niet verslagen. 'En dat gevoel zullen ze bij de stichting WAG ook niet hebben. Uiteindelijk komen we er wel. Ook al deden we twee stappen vooruit en gaan we nu weer een stapje terug.'

Hoger beroep

De NAM gaf vrijdag aan dat het in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter waarin hij stelt dat de waardedaling van huizen in het bevingsgebied in Groningen meteen gecompenseerd moet worden.

'De uitspraak van de rechter is onduidelijk', zo meldt Martijn Verwoerd, projectdirecteur van de afdeling aardbevingen van NAM. 'We hebben nog geen antwoord op een aantal vragen die we tijdens de rechtszaak hadden gesteld. We kunnen dan ook niet anders dan in hoger beroep gaan. Het spijt ons dat daarmee tijd gemoeid zal zijn, maar we willen regelingen die werkbaar zijn voor alle partijen.' (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.