Advertentie

Gedeputeerde verzweeg informatie WK Wielrennen

De Limburgse Gedeputeerde Erik Koppe wist al eerder dat het WK Wielrennen in de financiële problemen zat, maar verzweeg dat.

13 oktober 2012

De Limburgse gedeputeerde Erik Koppe (VVD) heeft enkele weken geleden bewust informatie over problemen bij het WK Wielrennen niet gemeld aan Provinciale Staten. Dat erkende Koppe vrijdagavond tijdens een tumultueuze Statenvergadering over dreigende tekorten bij dit onlangs in Zuid-Limburg verreden WK.

Diepgaand onderzoek
De Staten namen unaniem een motie van de SP aan voor een diepgaand onderzoek naar de oorzaken van de problemen bij het WK Wielrennen en de manier waarop de provincie daarmee omging. Provinciale Staten gingen morrend akkoord met een bankgarantie van 1,33 miljoen euro zodat de organisatie van het WK de rekeningen kan betalen.

Motie van wantrouwen overwogen
Koppe had de problemen bij het sportieve evenement naar eigen zeggen niet gemeld, omdat die informatie dat WK kapot zou hebben gemaakt. Volgens enkele fracties kwam deze handelwijze neer op een wantrouwen van Koppe jegens Provinciale Staten. PVV en SP overwogen een motie van wantrouwen, maar dienden die niet in.

Eten voor hoge gasten
Zonder de nu verleende bankgarantie kan het WK de rekeningen van Limburgse ondernemers niet betalen. Volgens enkele fracties bleef de organisatie van het wielerkampioenschap zitten met een tekort van 10 procent op een begroting van 13,9 miljoen. In die begroting is volgens de SP voor 1 miljoen euro aan eten voor onder meer hoge gasten voorzien.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Geen Buitenring Parkstad
Behalve bij het WK-wielrennen smijt Gedeputeerde Koppe ook in het dossier Buitenring met honderden miljoenen Euro's. Een 2*2 baans autoweg waar geen behoefte is, maar verworden is tot een prestigieus project van bestuurders die leiden aan tunnelvisie!



Bezoek de website www.buitenringnee.nl of www.buitenring.net en u zult snel weten dat de provincie Limburg kennelijk beschikt over te veel geld en tot verkwisting ervan bereid is!
Willem Kamps
1 miljoen aan eten? Wat is er mis met een simpel kroketje? Of lusten de bobo's die niet meer?

Nu begrijp ik ook waarom we beter geen Olympische Spelen kunnen organiseren. Als een fietstochtje al uit de hand loopt!
Advertentie