of 61869 LinkedIn

Gedeputeerde roept Doutzen Kroes op het matje

De Friese gedeputeerde Piet Adema heeft Doutzen Kroes benaderd om haar verzet tegen de aanleg van een omstreden snelweg in Friesland te breken. Via Twitter roept hij haar op tot een gesprek over het plan voor de nieuwe vierbaansweg tussen Dokkum en Drachten.
10 reacties
De Friese gedeputeerde Piet Adema heeft Doutzen Kroes benaderd om haar verzet tegen de aanleg van een omstreden snelweg in Friesland te breken. Via Twitter roept hij haar op tot een gesprek over het plan voor de nieuwe vierbaansweg tussen Dokkum en Drachten.
Omstreden snelweg
Doutzen Kroes heeft zich eerder vanuit haar woonplaats New York aangesloten bij de actievoerders, die de snelweg als een aanslag op de natuur zien. Het tracé voert dwars door het gebied waar Doutzen is opgegroeid. Sinds haar bemoeienis zijn in Friesland de tegenstellingen over het project van 250 miljoen euro verder verscherpt.

Overtuigen
De gedeputeerde wil nu met haar in gesprek om haar te overtuigen van de noodzaak van de weg. 'We zijn heel trots op Doutzen. Ze is ambassadeur van Friesland. De centrale as is heel belangrijk.' Adema ontkent dat hij met haar wil afspreken omdat het een mooie dame is. 'Dan zou ik haar gewoon even opbellen.'


Ouderlijk huis

Om er zeker van te zijn dat Kroes de uitnodiging ontvangt, stuurt de gedeputeerde ook nog een uitnodiging per brief. 'Naar haar ouderlijk huis.'

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Tom (Systeembeheerder) op
off topic - maar waar halen die "hard werkende" politici toch de tijd vandaan om te spelen met over hyped zaken als twitter?

Ga toch werken!
Door Hans (afdelingsmanager) op
Als ik Doutzen was, zou ik een advocaat meenemen. Piet Adema wist in een discussie om Omrop Fryslan over de afvalverbrander bij Harlingen te melden dat er al een vergelijkbare verbrander in Duitsland in bedrijf was; dus, wat doen we nou moeilijk. Bleek helemaal niet waar te zijn, waarop Piet een verklaring rondstuurde dat ie toch niet gelogen had.
Dus Doutzen: pas op met die man !
Door Remy van der Hoek (netwerkregisseur integrale veiligheid) op
Ik moet toegeven dat mijn aandacht eerder door de foto dan door het artikel werd getrokken. Als ik dan vervolgens het artikel lees dan zie ik dat de gedeputeerde hier inhoudelijk ingaat op de vraag of hij contact wil vanwege haar uiterlijk.

Enerzijds vraag ik me af of BB deze vraag zou moeten stellen, want is het relevant (of licht die relevantie toe), anderzijds de vraag waarom de ged. hier inhoudelijk op in gaat? Niet handig, want dat maakt de zaak smeuiger dan nodig in mijn ogen.
Door Frans Kuipers (Oud Statenlid Friesland) op
Gezien de krimp die er aan komt en de neiging van bedrijven om dicht bij elkaar te gaan zitten, zal de Centrale As een negatief effect hebben op Stad Dokkum. Het omgekeerde effect zal de Centrale As teweeg brengen. Veel beter is het alternatief tracee, minder breef, meer landelijk aangelegd zonder schade aan de natuur. Een weg waar draagvlak voor is, waar de politiek plotseling zoveeel waarde aan hecht. Een gesprek met Doutzen is nooit weg, maar dan moeten alle woordvoerders uit de Staten daarbij aanwezig zijn. De mooie tanden Doutzen en Piet zijn wel aan elkaar gewaagd, dat is gewoon zo.
Door henk (ambtenaar) op
"Mien Paaltjes van de Achterstraat 2 is ook tegen"
Ontvangt zij ook een uitnodiging ?
Of alleen fraaie Doutzen en wordt het een publiciteitsstunt ?
Door pieter op
Adema is van de christ unie, als we nu eens allemaal niet op de christen unie stemmen bij alle volgende verkiezingen. Ze zijn niet goed genoeg voor friesland.
Door Piet Beemster (adviseur bodem) op
Als deze weg een goed idee was was er wel draagvlak uit het democratisch proces gekomen.
Los van de vernieling van de natuur is de bodem ter plaatse slap.
Mocht dit doorgaan zal het vereiste budget wellicht oplopen tot 1 miljard.
Het maatwerk van Groenlinks is een veel beter voorstel voor zowel de verkeersafwikkeling als voor mens en milieu.
Het is dus wel te hopen dat wijsheid en nuchter Fries denken overwinnen in het democratisch proces!
Door Johanna Welfing (Commissielid Statenfractie GroenLinks) op
Ik neem aan dat mocht ze op de uitnodiging ingaan, alle fracties mogen aanschuiven om hun overwegingen over de nut en noodzaak van deze weg aan Doutzen voor te leggen.

Knelpunten aanpakken om de veiligheid en leefbaarheid te verbeteren, direct doen. Centrale As -> Nee, gestoeld op de verkeerde argumenten.

Het eenzijde beeld van de provincie kennen we inmiddels wel.
Door Criticus (Ambtenaar) op
Die zien er niet zo lekker uit...
Door ed op
Natuurlijk mooi wat Doutzen doet, maar waarom neemt Piet Adema háár mening plots wél serieus en krijgen ál die anderen die protesteren géén brief of twitter uitnodiging?