Advertentie

Gedeputeerde niet vervolgd voor meineed

VVD-gedeputeerde Tanja Klip-Martin van de provincie Drenthe, die eerder deze week door oud-journalist Gerard de Kleine werd beschuldigd van meineed, wordt niet door het Openbaar Ministerie vervolgd. Dit maakte het OM in Assen dinsdag bekend.

08 september 2009
Uitlekken geheim rapport
De Kleine, voorheen werkzaam bij het Dagblad van het Noorden, deed aangifte tegen Klip-Martin. Die moest in juni voor een provinciale onderzoekscommissie verschijnen die onderzoek deed naar het uitlekken van een geheim rapport naar het Dagblad van het Noorden in november 2008. Het rapport ging over vermeende fraude die het bestuur van een gehandicaptensportorganisatie pleegde en de rol van PvdA-gedeputeerde Anneke Haarsma daarbij. Tijdens haar verhoor zei Klip-Martin onder ede nooit inhoudelijk met de oud-journalist over het rapport te hebben gesproken.

'Niet inhoudelijk'
De Kleine zou echter zelf samen met de gedeputeerde onderzoek in de zaak hebben gedaan, nadat zij hem daarvoor naar zijn zeggen had ingeschakeld. Daarom voerden zij volgens de voormalige journalist meerdere gesprekken over het rapport. Volgens het OM blijkt echter dat de informatie die De Kleine en Klip-Martin hebben uitgewisseld, niet de inhoud van het rapport betreft.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

hans wieser / senior project/programmamanager
Dat heeft het OM snel uitgezocht.... als dat in alle zaken zo snel en efficiënt zou gebeuren, daar zou menige verdachte gelukkig van worden. Of heeft het OM alleen de gedeputeerde gehoord en niet de oud-journalist. Zou mij niks verbazen, want die oud-journalist weet verdomd goed of een aanklachgt kans van slagen heeft.
Wordt het klasse justitie of klassejustitie?
Advertentie