of 64120 LinkedIn

Gedachtengoed sektarische beweging verspreid onder ambtenaren

Drie gemeentesecretarissen van Nederlandse gemeenten hebben de status 'Wizard' bij Avatar, een Scientology-achtige beweging. Dat blijkt uit onderzoek van NRC. Twee van hen hebben ambtenaren cursussen laten volgen bij Avatar, waarbij de rekening door de gemeente werd betaald.

Drie gemeentesecretarissen van Nederlandse gemeenten hebben de status 'Wizard' bij Avatar, een Scientology-achtige beweging. Dat blijkt uit onderzoek van NRC. Twee van hen hebben ambtenaren cursussen laten volgen bij Avatar, waarbij de rekening door de gemeente werd betaald. 

Sektarische beweging
NRC sprak onder meer met Han Bekkers (69
), interim-gemeentesecretaris in het Midden-Limburgse Leudal, die gediplomeerd 'wizard' blijkt te zijn bij Avatar. Een wizard zou volgens de sektarische beweging zielen van overledenen kunnen uitdrijven, de toekomst voorspellen en mensen kunnen manipuleren. Bekkers zegt tegenover de krant geïnspireerd te zijn door Avatar, maar ontkent dat hij het gedachtegoed verspreidt onder ambtenaren. Als gemeentesecretaris werkte hij de afgelopen twintig jaar in Dordrecht, Nijmegen, Haarlemmermeer, Haaksbergen, Landgraaf, Heerlen, Leiden en Amersfoort.


Personeel Avatar-trainingen aanraden

NRC noemt ook Dorthe Schipperheijn, die als gemeentesecretaris Avatar introduceerde bij gemeente Vlissingen. Ze heeft onder meer personeel aangeraden om Avatar-trainingen te volgen, zo vertelt het destijdse hoofd bestuurszaken aan de krant. De gemeente betaalde de kosten, enkele duizenden euro’s.  Schipperheim ontkent ambtenaren onder druk te hebben gezet of te hebben doorgestuurd. NRC achterhaalde dat ook Coen Aalders  tot eind 2017 interim-gemeentesecretaris van Sittard-Geleen, een 'Wizard'  is bij Avatar. 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Burger (Kerstman) op
Al ben je de Wizard of Oz zelve. Je mag geen cent belastinggeld aan je hobby uitgeven natuurlijk. Dat doe je maar uit je eigen portemonnaie.
Door Oma op
Eindtijd geleuter door domme mensen die menen dingen te kunnen die ze niet kunnen waarmaken. Bedrog en hebzucht! En inderdaad, sommige psychotherapeuten zitten er ook ontzettend naast, net als mensen uit het onderwijs en de regering.
Door Martin op
Pseudowetenschap is aan de orde van de dag. Ook bij de overheid. Ik kom de raarste figuren tegen: platte aarde, klimaatprobleem is verzonnen, NLP, Joodse samenzweringen, kruidenheksen, mensen die denken dat alcohol beter is voor de gezondheid en de samenleving dan cannabis, mensen die denken dat er leven is na de dood, ga zo maar verder. Avatar kan daar ook nog wel bij.

Probleem is natuurlijk dat het gros van de mensen geen wetenschappelijke opleiding heeft genoten en niet logisch kan redeneren bij gebrek aan cognitieve vermogens. Onnozelaars en zwendelaars zijn een onherroepelijk gevolg.
Door mart (ex beleidsambtenaar) op
en niemand heeft het over het salaris van die man in Leudal (39000 inwoners) € 18000,- per maand plus € 70,00 onkosten vergoeding per dag (hij werkt 4 dagen....per week.)
Door Daan op
In elke personeelsadvertentie stellen ze de eis dat je out of the box moet kunnen denken.

Han Bekkers DOET het gewoon!

Geef die man een sigaar!
Door Wottsjer (Watcher) op
Kun je een Avatar ook uitdrijven? En krijg je dan dat gedeclareerde graaigelg van die gasten terug? Of houden ze zich gewoon even stil en lachen ze ons uit, net zo als toen ze ons op cursus stuurden omdat dat goed voor ons en voor hun beurs was? Hoelang nog? Hoe vaak nog?
Door Toon (ambtenaar) op
Landmark getransformeert naar Avatar! Pas op, en wees op uw hoede, in Nijmegen gingen velen op 'gangmakerscursus', vrijwillig! in zogenaamde beschermde omgeving, maar er lopen er nog steeds beschadigden rond bij diverse psycho terapeuten!
Door Midas Dutij (Beleidsonderzoeker) op
Als het geen aantoonbare invloed heeft op het functioneren lijkt het mij geen probleem dat individuen er hun eigen particuliere wereldbeeld op nahouden. Ik verwacht professionaliteit, zeker van hoge ambtenaren. Daarbij hoort dat zij zich bewust zijn dat hun privé denkbeelden maar beperkt aanwezig mogen zijn in hun werksfeer. Daar staat dan wel tegenover dat het ook geen enkel probleem is dat zij deze denkbeelden op zichzelf hebben. De parallel naar religieuze achtergrond is snel getrokken, waarvan we ook vinden dat dit in beginsel geen probleem hoeft te zijn, tot op het punt dat het zich nadrukkelijk laat gelden in de organisatie.
Door gertjan wilms (beleidsadviseur) op
Aan punaise: het gaat mij om het woord "verspreid" in de tekst (dus niet in de kop). Daar moeten we toch echt stam +t hanteren. Ik haal mijn schoolgeld niet terug.
Door Amb te Naar (ambtenaar) op
Ook meegemaakt: MT leden van een gemeente op de noord Veluwe die met elkaar tarrot kaarten leggen en in vrije tijd aan healing doen en de energiekleuren om je heen kunnen zien. En uiteraard op basis daarvan bepalen hoe je functioneert.... Dit soort dingen komen vaker voor dan je denkt en je lief is.