of 59250 LinkedIn

Gebouw van gemeente en school in Sittard ontruimd

In Sittard zijn maandag rond het middaguur een gebouw van de gemeente aan de Walramstraat en een naburige middelbare praktijkschool aan de Overhovenerstraat ontruimd.
Reageer

In Sittard zijn maandag rond het middaguur een gebouw van de gemeente aan de Walramstraat en een naburige middelbare praktijkschool aan de Overhovenerstraat ontruimd. Dat gebeurde volgens de politie na het vinden van een verdacht pakketje. De buurt is afgezet.

150 ambtenaren
Het pakketje werd aangetroffen in de ruimte waar de poststukken voor de gemeente binnenkomen. De 150 ambtenaren die in het vier verdiepingen tellende gebouw werken, moesten naar buiten. Ze kunnen deels thuis verder werken, deels in andere gebouwen van de gemeente Sittard-Geleen.

Verdacht pakketje
Een woordvoerder van de gemeente zei dat maandagochtend een grote doos werd bezorgd. De medewerkers van de postkamer vonden dat verdacht. Er stond ook geen afzender op. De politie kwam met een hond kijken, en besloot de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) in te schakelen. Die was rond 13.00 uur ter plaatse.

Loos alarm
Het bleek om een doos met een paar dameslaarzen te gaan. De laarzen werden bezorgd in een grote doos, zonder afzender, bij een kantoor van de gemeente aan de Walramstraat. Omdat medewerkers van de postafdeling het 'verdachte' pakket niet vertrouwden, schakelden ze de politie in. Omdat ook onderzoek door de speciaal getrainde hond geen uitsluitsel kon geven over de inhoud, werd de EOD erbij gehaald. Uiteindelijk bleek het dus loos alarm en kon iedereen weer terug naar zijn bureau of klaslokaal. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.