of 63966 LinkedIn

Gay Pride in actie tegen weigerambtenaren

COC poster 'Weiger de weigerambtenaar'
COC poster 'Weiger de weigerambtenaar'
11 reacties
Homobelangenorganisatie COC verspreidt de komende dagen duizenden posters in Amsterdam die zich uitspreken tegen het kabinetsbeleid. Op die manier wil ze ervoor pleiten voorlichting over homo- en transseksualiteit op scholen toch verplicht te stellen en het niet langer toe te staan dat ambtenaren weigeren homostellen te trouwen.

Posteractie
Dat maakte het COC woensdag bekend. Deze week staat de hoofdstad in het teken van de Gay Pride, met als hoogtepunt de botenparade zaterdag. Het COC roept iedereen op de posters dan mee te nemen of voor het raam te hangen. Op de posters staat: weiger de weigerambtenaar en voorlichting op elke school. De homobelangenorganisatie laat ze huis-aan-huis bezorgen op de route van de botenparade.


Overtuigen
Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) vaart zaterdag mee in de grachtenparade. Over haar komst ontstond eerder ophef, maar het COC verklaarde dat ze welkom is en riep op haar met argumenten te overtuigen en niet met boegeroep vanaf de kant.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Leon (juridisch beleidsmedewerker) op
Leven en laten leven. Maak van de Gay Pride een leuk uitbundig feest.. Kom je een weigerambtenaar tegen? Geef hem de de hand en wens hem verder een fijne dag. Ik denk niet dat een weigerambtenaar weigert omdat hij dat zo leuk vindt, maar omdat zijn geweten spreekt. Daar mag je over denken, wat je wilt. Maar posters ophangen met weiger de weigerambtenaar? Die ambtenaren raken, omdat ze jou raken? In een vrij land mag het natuurlijk wel, maar je mag het ook nalaten. En homo´s kunnen gewoon overal in Nederland trouwen. Leven en laten leven en niet zo zeuren
Door Harry Brakel (gemeenteambtenaar ) op
Een ( buitengewoon ) Ambtenaar van de Burgerlijke Stand heeft voor de rechtbank de eed c.q. de belofte afgelegd.

Inhoudende; "Ik zal nauwgezet / plichtsgetrouw alle wet - en regelgeving uitvoeren - naleven - betreffende de Burgerlijke Stand ".

Als de persoonlijke visie en / of belevingswereld zwaarder weegt dan de wetgeving, is mijn advies;

WEES FLINK, TOON KARAKTER EN VERZOEK OM ONTSLAG ALS ( BUITENGEWOON ) AMBTENAAR VAN DE BURGERLIJKE STAND.
Door Maris (ambtenaar en COC lid) op
over "weiger ambtenaren" zou het COC niet zo krampachtig moeten doen de gemeente is verantwoordelijk voor voldoende ambtenaren burgerlijke stand die conform de wet ook een huwelijk sluiten. In beginsel kiezen de trouwlustigen de gemeente waar zij in de echt verbonden willen worden maar de trouwlustigen hoeft géén keuze te worden geboden ten overstaan van welke ambtenaar in persoon dat gaat gebeuren. Beperk de keuze mogelijkheden tot die ambtenaren die bereid zijn en de buitenwacht kan er al geen kennis meer van nemen dat zoiets als een "weiger ambtenaar" bestaat.
Ten aanzien van voorlichting als we de notoire twee-deling nu eens achterwege zouden laten en een ieder gewoon als mens beschouwen wat is er dan mooier als de liefde tussen mensen. Geen enkel geloof kan daar toch op tegen zijn ?
Door Geke Stelwagen (beleidsregisseur) op
Ook uit de reacties blijkt, ook hier weer, hoe eenvoudig het is om met z'n allen tegen een minderheid aan te schoppen. Ambtenaren moeten de wet uitvoeren en mogen daar om individuele redenen geen uitzondering op maken. Doen ze dat wel dan hebben ze het verkeerde beroep gekozen.
Door H. Werkendam (ambtenaar) op
Ja vermoeind die club.
De homo's zijn een minderheidsgroepering,dat zijn ze en dat blijven ze. Ze mogen blij zijn met de acceptatie en geintregeerdheid die hen in onze maatschappij ten deel valt. Door hun drammerigheid kon dat wel eens een andere kant op gaan. Laten ze hun zegeningen tellen.
Door pieter (ambtenaar ter secretarie) op
Ik zou maar oppassen als ik het COC was. Amsterdam is zijn tolerantie naar homo's kwijt. Als je nu voorlichting over homosexualiteit op scholen verplicht wilt stellen dan ga je te ver. Christelijke scholen die weigeren mee te werken kun je nog weghonen, maar islamitische scholen zullen ook weigeren en daar kunnen wij politiek correcten niet mee omgaan. Dus COC, bezint eer gij begint.
Door Jans (zucht) op
ook ik word een beetje moet van deze club (COC). Zelfs in Staphorst is maar 1 weigerambtenaar. Waar hebben ze het over? Juist een club als het COC zou tolerant moeten zijn. Wat blijkt: het zijn een stelletje doordrammers. Inflexibele zeurpieten die van een mug een olifant maken, zoveel weigerambtenaren zijn er namelijk niet. Een ambtenaar dient de wet uit te voeren, maar op dit bijzondere speciefieke geval (en dan nog maar die enkeling) mag enige ruimte zijn. Wat die voorlichting op scholen betreft: waarom verplicht? Waarom voor homo's die uitzondering? gaan we dan ook voorlichting geven over de Islam? of voor de vogelspotters?
Door johannes (adviseur) op
Het COC zou er goed aan doen om de homo's er op te wijzen dat aanstootgevend gedrag ook negatieve reacties kan uitlokken. Iedereen mag zijn/haar geaardheid hebben.Net zoals iedereen een levensovertuiging mag hebben.Je hoeft er alleen niet provocerend mee om te gaan door uiterlijk vertoon of lichaamstaal.
Door Ruigpoot (biseksueel) op
Politiek correcte homo´s met lange tenen, je zou er homofoob van worden.
Door Jan Jansen op
Ik hoop niet dat ik in de toekomst verplicht homo moet worden, want dat wil ik echt niet. Ben gelukkig met mijn gezin.