of 58952 LinkedIn

FvD zoekt in Zuid-Holland vierde partij

Forum voor Democratie (FVD), VVD en CDA willen in Zuid-Holland een college vormen. Ze hebben nog wel een vierde partij nodig. Die wordt de komende tijd gezocht.
2 reacties

Forum voor Democratie (FVD), VVD en CDA zijn het in Zuid-Holland eens geworden over wat ze willen bereiken als ze samen gaan besturen. Dat wil nog niet zeggen dat ze ook echt gaan besturen, want ze hebben een vierde partij nodig voor een meerderheid. Die partner gaan ze de komende periode zoeken.

Geen onoverbrugbare verschillen

VVD'er Hans Wiegel gaat ze daarbij begeleiden als informateur. Wiegel had een paar weken geleden juist pas op de plaats gemaakt, zodat FVD, VVD en CDA de tijd hadden om met elkaar te overleggen. Daarbij zijn 'geen onoverbrugbare verschillen geconstateerd', schrijven de drie partijen donderdag in een brief aan Wiegel. Forum voor Democratie werd bij de Statenverkiezingen op 20 maart de grootste partij in Zuid-Holland. VVD werd tweede, CDA zesde. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Keijzer op
Toen Hans van Mierlo vond dat het helemaal anders moest met diens nieuwe partij, kwam het in niemand op om hem te labelen als zijnde links populist. Diens tafelzilver is inmiddels over de schutting gegooid.

De partij Denk wordt ook niet gelabeld als links populistische islamitische partij. Maar oh wee als er een nieuwe partij opkomt ter rechterzijde, die ook maar een millimeter op de extreem gevoelige tenen van de aanhangers gaat staan van de politiek correcte linkse kerk, of andere snit. Het door hen hoogmoedig, geminachte electoraat van FvD houdt het oog wel op het doel, of leider nou tot de familie Doorsnee hoort, of niet (net als bij Fortuyn).

Hopelijk komt die vierde partij er, die nodig is voor de coalitie en die weg blijft van die valselijke anti-Fortuyn toestanden, die zich nu herhalen, of de moed heeft uit die reflex te stappen!
Door Keijzer op
In Rotterdam kon men met een links blok - en helaas aangevuld door VVD - een dominant linkse coalitie vormen en zo de grootste partij - en waarmee Fortuyn de grootste partij werd in Rotterdam - in de oppositie dwingen. Dit getuigt van weinig democratisch besef dus! Dit patroon doet zich ook in Vlaanderen/België voor en waarschijnlijk in meer landen, waar met name het activistisch Groenlinks, met een uitgekiende marketing, voortrekker daarvan is en liefst het linker veld zelf maximaal absorbeert. Met de nice guy next door, met yup uitstraling, heeft GL in NL de ideale stemmen magneet.

Ter rechterzijde hoor je nooit over een rechts blok. De echo van het neo marxisme is dus ter linkerzijde duidelijk hoorbaar en waarneembaar, maar heel strategisch in dit tijdsgewricht, met een groen beeldmerk in de markt gezet. Dit - en het kosmopolitisme (helemaal in lijn van het neo marxisme) -trekt vooral jongere generaties aan.

Nog steeds hoor je bekrompen geesten Pim Fortuyn betitelen als een populist. Dit is van een stuitende intellectuele oneerlijkheid! De vingerwijzers behoren zelf tot arrogante politiek correcte populisten.
In de vocabulaire ter linkerzijde van NL komt het begrip links populisme niet voor. Dat bestaat alleen ter rechterzijde. Dat is toch heel raar!