Advertentie

Fusiegemeenten niet eens over naam

De fusiegemeenten Boskoop, Rijnwoude en Alphen aan de Rijn zijn het niet eens over de nieuwe naam. De laatste gemeente vindt de naam Rijn en Gouweland niet geschikt.

29 juni 2012

De gemeenteraden van Alphen aan den Rijn en Boskoop hebben donderdagavond gestemd over Rijn en Gouweland als nieuwe naam van de toekomstige fusiegemeente. De gemeenteraad van Boskoop liet in de nacht van donderdag op vrijdag weten te hebben ingestemd met het voorstel.

Niet goedgekeurd

Alphen aan de Rijn heeft de naam als enige van de drie fuserende gemeentes niet goedgekeurd. Woensdag had de gemeente Rijnwoude al ingestemd met de naam. De drie gemeentes hebben nog wel even tijd om het eens te worden over een naam voor de fusiegemeente die vanaf 1 januari 2014 een feit is.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Dennis / -
Belachelijk dat Alphen zijn macht wilt doorzetten door te kiezen voor de huidige naam, namelijk Alphen a/d Rijn. Een slecht begin van de fusie en denigrerend naar de fusiepartners R en B. Noem het dan geen fusie maar een hostile takeover. Alphen laat zich van zijn slechte kant zien.
Steven Wolhoff / RO-adviseur
Volgens mij staat er een fout in het artikel. Er wordt gesproken over 3 fuserende gemeente, terwijl er maar 2 worden genoemd namelijk Alphen aan de Rijn en Boskoop.



Bij onze gemeente ging dit destijds dan toch een stuk voortvarender. Hier is ervoor gekozen om de drie voormalige 3 B gemeenten (Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs) samen te voegen onder de naam Lansingerland. Dit stuitte op weinig weerstand.
Advertentie