of 60775 LinkedIn

Fusie Nuenen-Eindhoven in de ijskast

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant willen het herindelingsvoorstel Eindhoven-Nuenen aanhouden. Zij willen wachten op het nieuwe landelijke beleidskader voor herindeling. Recent was dat voor GS van Noord-Holland reden om de fusies in de Gooi- en Vechtstreek af te blazen.

Het plan tot herindeling van Eindhoven en Nuenen gaat even de ijskast in. Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant willen wachten op het nieuwe landelijke beleidskader voor herindeling. Recent was dat voor GS van Noord-Holland reden om de fusies in de Gooi- en Vechtstreek af te blazen.

Aanpassen

Aan de hand van het nieuwe herindelingskader bepalen GS van Brabant of het herindelingsadvies moet worden aangepast. De ingezette provinciale arhi-procedure voor Eindhoven en Nuenen biedt tot komende zomer de ruimte om het herindelingsadvies vast te stellen. Het herindelingsadvies staat op de agenda van Provinciale Staten van volgende week vrijdag. Maandag besluiten PS in een procedurevergadering of zij de wens van GS tot aanhouding respecteren, of alsnog vrijdag over het herindelingsvoorstel gaan stemmen.

 

Onduidelijkheid

Het besluit van GS is ingegeven door het concept van het nieuwe Beleidskader gemeentelijke herindeling. ‘De inhoudelijke wijzigingen in het beleidskader zijn weliswaar niet groot, maar leiden wel tot onduidelijkheid’, aldus GS. De bedoeling is dat alle fusies vanaf 2021 onder het nieuwe beleidskader gaan vallen. Het herindelingsadvies Nuenen-Eindhoven is gebaseerd op het vigerende beleidskader.  Het concept beleidskader kan nog niet als basis dienen voor het herindelingsadvies Eindhoven-Nuenen. De beoogde herindelingsdatum is 2021.

 

Vormfouten

GS willen dat een herindelingsvoorstel leidt tot een wetsvoorstel dat niet standt in de Tweede en Eerste Kamer. GS stellen zorgvuldig te willen handelen. Ook willen GS een ‘vormfouten-discussie’ voorkomen. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Anoniem op
Nuenen niet bij Eindhoven! Dus 0 zegels voor d66