of 60831 LinkedIn

Fusie Alphen, Boskoop en Rijnwoude rond

De gemeenteraden van Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude zijn akkoord gegaan met een fusie van de drie gemeenten per 1 januari 2014.
2 reacties
De gemeenteraden van Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude zijn donderdag akkoord gegaan met een fusie van de drie gemeenten per 1 januari 2014.
Finaal besluit
In december vorig jaar namen de drie raden al een principebesluit over het samengaan. De afgelopen maanden is gekeken hoe dat in de praktijk zijn beslag krijgt en in de nacht van donderdag op vrijdag viel het finale besluit.

Meerderheid
Boskoop was daarbij de laatste gemeente die de knoop doorhakte. De gemeenteraad stemde pas omstreeks half één 's nachts. Daarbij bleek een comfortabele meerderheid achter de fusieplannen te staan: vijftien van de zeventien raadsleden steunden het voorstel.

Volle agenda
Het feit dat de stemming even op zich liet wachten, had volgens een gemeentewoordvoerster te maken met de overvolle agenda van de raad. Pas tegen middernacht kon aan het fusiedebat worden begonnen.

106 duizend inwoners
De gemeente die op 1 januari 2014 ontstaat, telt ruim 106.000 inwoners, een oppervlakte van 132,5 vierkante kilometer en acht kernen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Pieter op
Net op tijd de burgemeester van Alphen aan den Rijn weggewerkt! Maar de nieuwe gemeente zal wel gebukt gaan onder al die wachtgelden.
Door Jakov op
Hoop voor de burger dat het wat oplevert.