of 63966 LinkedIn

Friese fusiegemeente heet Waadhoeke

De Friese gemeenten Het Bildt, Franekeradeel, Littenseradiel en Menameradiel gaan samen de nieuwe gemeente Waadhoeke vormen.

De Friese gemeenten Het Bildt, Franekeradeel, Littenseradiel en Menameradiel gaan samen de nieuwe gemeente Waadhoeke vormen.

Prijsvraag
De naam is het resultaat van een prijsvraag onder de bevolking van de nieuwe gemeente. Er waren ruim vijfhonderd inzendingen. Na een selectie bleven daar drie van over. In september dit jaar kon worden gestemd voor Franeker, Nij-Westergo en Waadhoeke. Geen van deze namen haalde in de eerste stemronde een meerderheid. Bij een tweede stemronde kwam Waadhoeke, met bijna 16.000 stemmen, als winnaar uit de bus.

Waddengevoel
De naamgevingscommissie vindt de naam Waadhoeke getuigen van een positief ‘Waddengevoel’ dat zowel beleidsmatig als toeristisch en economisch aansluit bij de uitstraling van het werelderfgoed. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Andre Hammer (Bedrijfskundig en Organisatieadviseur) op
Volstrekt eens met Bart. Het wachten is op de volgende herindeling. Dus waarom niet gewoon gemeente B392. Dat is natuurlijk niet sexy voor de bestuurders want wie wil niet wethouder van B392 zijn.Voor bezoekers en bewoners blijft het tot in lengte van dagen Dokkum.
Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Nog een geluk dat het niet Waodhuksje is geworden.
Door Jan op
@Bart. Je zal maar op zoek zijn naar de gemeente Waadhoeke. Waar vind je die?
Door Bart van de Hulsbeek op
Och, weet je Jan, een gemeente is ook maar iets administratiefs. Dokkum blijft gewoon Dokkum en dat geldt voor alle plaatsen.
Door Jan op
Weer zo'n verzonnen naam die nooit op een kaart of een ANWB-bord zal verschijnen. Niemand weet dus waar die gemeente ligt. Veel praktischer is om een gefuseerde gemeente de naam te geven van één van de oude gemeenten. Dat gemeenteraden dat nou nog steeds niet door hebben.