of 63946 LinkedIn

Frauderend raadslid Emmen krijgt werkstraf

Oud-fractievoorzitter Jan Dijkgraaf van GroenLinks in Emmen is veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur en 2 maanden voorwaardelijk. Dijkgraaf heeft tussen 2007 en 2011 tienduizenden euro's ontvreemd.
4 reacties

Oud-fractievoorzitter Jan Dijkgraaf van GroenLinks in Emmen is dinsdag door de rechtbank in Assen veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur en 2 maanden voorwaardelijk. Dijkgraaf heeft tussen 2007 en 2011 tienduizenden euro's ontvreemd: ruim 10.000 euro van de fractievergoeding voor zijn partij en minstens 32.000 euro van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, waarvan hij penningmeester was.

Lening
Dijkgraaf (60) was in die periode in financiële problemen geraakt en zag het geld dat hij doorsluisde als een lening die hij later terug zou betalen, verklaarde hij twee weken geleden voor de rechtbank. Door allerlei omstandigheden kwam het daar niet van. De oud-politicus heeft inmiddels een betalingsregeling getroffen met de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en met de gemeente Emmen. De uitspraak was conform de eis van het Openbaar Ministerie.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ellen op
En iemand die voor zo'n bedrag met zijn bijstand fraudeert, die krijgt dan ook maar 180 uur werkstraf neem ik aan? Of iemand die voor zo'n bedrag belasting ontduikt? We doen in nederland immers aan rechtsgelijkheid en het gaat in alle gevallen om het geld van de gemeenschap, zit geen verschil tussen.
Moet het raadslid trouwens nog wel terugbetalen of wordt dat kwijtgescholden?
Door Rommel op
Dit gedrag verbaast niet. Links is nu eenmaal gewend het geld van anderen af te nemen voor eigen gewin. Wat ook niet verbaast, is de fopstraf. Want de rechter is nl. Ook links, en vindt dit gedrag eigenlijk best normaal.
Door Bond (Adviseur) op
Fraude? , werkstraf?, het is gewoon jatten, diefstal. Voor minder gaat een gewone burger de bak in.
Door Hans (afdelingsmanager) op
Buitengewoon jammer. Hij had met zijn voorbeeldfunctie een veel zwaardere straf verdiend. Immers, bestuurlijk toptalent vind je niet gemakkelijk - zeggen de bestuurders zelf. Als er dan 1 misdrijven pleegt, moet je ook spijkerhard optreden tegen zo'n rotte appel, lijkt me.