of 59925 LinkedIn

Fraude door taxateur woonwagens niet bewezen

De medewerker begeleidde de verhuizing van woonwagens. Hij zou taxaties hebben vervalst, maar dat kan niet worden bewezen.
1 reactie

Een inhuurkracht die door de gemeente Eindhoven werd beschuldigd van valsheid in geschrifte en oplichting wordt door het Openbaar Ministerie niet vervolgd. Er is onvoldoende bewijs voor strafbaar handelen en geen bevestiging dat hij zichzelf heeft verrijkt.

Taxaties vervalst

Dat schrijft wethouder Staf Depla in een brief aan de gemeenteraad. De medewerker begeleidde de verhuizing van woonwagens. Een recherchebureau ontdekte dat hij taxaties zou hebben vervalst en aangepast. Een bedrag van in totaal ruim 2,2 miljoen euro dat aan de betrokken woonwagenbewoners is uitgekeerd voor verhuizing of schade, kan daarom niet worden gerechtvaardigd. De schade voor de gemeente is geschat op 1 miljoen euro.


Geld eisen
De gemeente vindt nog steeds dat er voldoende reden was om aangifte te doen tegen de inhuurkracht. ,,Zijn handelswijze is ontoelaatbaar geweest.’’ Eindhoven bekijkt of er civiel mogelijkheden zijn om de schade terug te eisen van de voormalig medewerker.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door ROb Kool (Ex-gemeenteraadslid Kerkrade) op
Ondertussen heb ik veel contact gehad met een gemeenschap die als onbetrouwbare mensen wordt weggezet. Ik weet wel beter. Het zijn de gemeenten die onbetrouwbaar zijn. Als je een brandkraan niet voorziet van water omdat je bang bent dat de bewoners van het kampje water zullen stelen, waarom plaats je dan wel sanitaire units. Veronderstel er breekt brand uit , uit welke aanvoer moet de brandweer dan blussen?
Als ik een scriptie zou moeten schrijven over mantelzorg, dan zocht ik de betekenis hiervan niet in mijn straat, maar wel bij de groep die misplaatst is. Daar mag je oud worden tussen je familie en hoef je niet bang te zijn dat je doorlicht in een kletsnatte luier. Dat staat hun cultuur niet toe en de interne geboden laten niet toe dat je zo handelt. Wij zijn al blij als een oude van dagen een bezoekje krijgt. Maar van wie. Wie trekt zich het lot aan van een alleenstaande en dan ook nog een die fysieke hulp nodig heeft! Geen hond, maar deze mensen bezoeken haar dagelijks, geven invulling aan de dag en verzorgen hen totdat het bedtijd is. Dit kost Nederland niets. Deze mensen komen niet in een verzorgingshuis. Die hebben echte familie . En als de familie verhinderd is komen de buren. In welke Nederlandse straat zou de deze verzorgingsdrang beleven. In geen enkele!!!!
Het is schandalig dat gemeenten om hun imago op te poetsen deze mensen dwingen afstand van elkaar te nemen. Ze zweven zover boven de burgers, dat ze deze inzet en liefde niet eens waarnemen. Hoezo de gemeente bekommert zich om zijn burger. Ze zien de voormalige nomaden als criminelen, en dit zonder onderscheid des persoons. Ze zijn het allemaal.
Verdiep je eens in de normen en waarden van deze groep Nederlanders en je zult je schamen dat je zo over henngedacht hebt. Ga eens naar een kampje. Klop eens op de deur. Zeg dat je eens men hem of haar wil praten. En je zult de warmte van deze mensen ontmoeten, maar je moet wel van het platgetrapte paadje af durven te gaan.ZMOS5