of 59250 LinkedIn

Fracties willen niet met Van Rey in zee

De zeven politieke partijen in Roermond willen niet semenwerken met de Liberale Volkspartij Roermond (LVR) van Jos van Rey.  Zaterdag liet fractievoorzitter Angely Waajen van het CDA weten dat de LVR geen meerderheid kan vormen, de huidige coalitie wel. De andere partijen sloten zich bij die uitspraak aan.
Reageer

De partij van Jos van Rey, de Liberale Volkspartij Roermond (LVR), ziet zich naar eigen zeggen geconfronteerd met een ‘cordon sanitaire’ door de andere raadsfracties in Roermond. Dat zei LVR-raadslid Dirk Franssen zaterdag tijdens overleg met andere politieke partijen over de politieke toekomst van Roermond.

Verkenners

De LVR schoof Gerd Leers (oud-burgemeester van Maastricht) en Jolande Sap (voormalig fractieleider GroenLinks-Kamerfractie) naar voren als verkenners. Maar de andere zeven partijen zagen daar niets in. De meeste partijen zeiden voor de verkiezingen al niet samen te willen werken met de LVR vanwege de prominente positie van de van corruptie verdachte Jos van Rey in die partij. Zaterdag liet fractievoorzitter Angely Waajen van het CDA weten dat de LVR geen meerderheid kan vormen, de huidige coalitie wel.

 

Samenwerking onmogelijk

De andere partijen sloten zich aan bij de uitspraak van Waajen. Zij hield de aanwezigen voor dat de huidige coalitie de verkiezingen heeft gewonnen. De betrokken partijen willen eventueel samen met de VVD de coalitie voortzetten zonder de LVR. De andere partijen gaven geen antwoord op vragen van de LVR waarom samenwerking niet mogelijk is.

 

Grootste partij

Bij de raadsverkiezingen van woensdag behaalde de LVR 10 van de 31 zetels en werd de grootste partij. Om die reden opende de LVR de eerste verkenning voor een nieuwe coalitie. De bijeenkomst duurde niet lang. De coalitiepartijen sloten de LVR uit en daarmee was de kous af.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.