of 63946 LinkedIn

Fractieleden Trots Den Bosch stappen over

De twee gemeenteraadsleden Welten en Rotman van Den Bosch stappen van Trots op Nederland over naar de VVD. Het beschadigde imago van TON is de hoofdreden.
3 reacties

De twee fractieleden van Trots op Nederland in de gemeenteraad van Den Bosch stappen per direct over naar de VVD. Dat zei VVD-fractievoorzitter Ralph Geers dinsdag.

Grootste
Hanneke Welten en André Rotman zaten sinds april 2010 voor Trots in de oppositie. De VVD is een coalitiepartij, die nu van 5 naar 7 zetels groeit en de grootste partij wordt in Den Bosch. Volgens Geers heeft dat geen gevolgen voor de machtsverhoudingen binnen de coalitie. ´Gevoelsmatig misschien wel, maar gemaakte afspraken blijven staan,´ aldus Geers. 
 
Beschadigd imago

Volgens Welten is het beschadigde imago van Trots op Nederland de grootste reden over te stappen. ´Door alle onrust gaat de aandacht binnen Trots te veel uit naar andere zaken. Ik wil het kiezersbelang blijven behartigen en dat lukt beter bij een grote partij.´ Welten heeft Rita Verdonk per mail en per brief op de hoogte gesteld van hun besluit. Ze heeft nog geen reactie gehad.

 

Oud nest
Voor Welten wordt het de derde partij waarvoor ze volksvertegenwoordiger wordt. Behalve voor Trots op Nederland zat ze ook ooit voor een lokale partij in de raad. Rotman is weer terug op het oude nest. Vóór Trots diende hij al twee periodes voor de VVD.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Bas (Logicus) op
Het is naar mijn mening niet zozeer een verlies voor Trots maar eerder een blamage voor de partij – in dit geval de VVD -die dergelijk kiezersbedrog accepteert en de daders beloond door deze met open armen te ontvangen. De VVD weet tenslotte dat ze onbetrouwbare lieden binnenhaalt. Lieden die ze nu zullen gebruiken en de volgende verkiezingsronde waarschijnlijk niet op een verkiesbare plaats zullen zetten. Bij de VVD zelf hadden deze Trots raadsleden de VVD kieslijst waarschijnlijk niet eens gehaald ongeacht hun verleden. Wat ze dus hebben gedaan is eerst meeliften op de faam van de politiek leider, Rita Verdonk. En nu de zetel behaald is en het werken moeilijker blijkt dan aanvankelijk gedacht laten ze haar – onder het mom van een beschadigd imago- als een baksteen vallen. Dat de VVD verbaal – dus niet conform hun VVD programma- een enorme verschuiving naar rechts heeft genomen en de PVV verbaal naar links is opgeschoven – ook niet conform hun partijprogramma- is verkiezingsbedrog en heeft helaas tot gevolg dat de marge waarin Trots zich kan profileren emotioneel gezien geminimaliseerd wordt. Heel vervelend dat meerdere standpunten uit het Trots partijprogramma op slinkse wijze door dit kabinet als zijnde hun programma/beleid wordt uitgevoerd of ter sprake wordt gebracht zonder dat Trots hier enige credits voor krijgt. Als er al gesproken mag worden van een beschadigd imago bij Trots dan draagt juist de handelswijze van deze afvallige raadsleden hier toe bij. Het getuigd van hun zwakke mentaliteit. Een volksvertegenwoordiger moet m.i. staan voor integriteit en loyaliteit naar de partij die hem tenslotte de zetel heeft bezorgt. Dergelijke misdragingen – dat het legitiem is, doet daar niet aan af - door raadsleden ondermijnd het publiek vertrouwen in de politiek en de openbare orde. Een ketting is net zo sterk als de zwakste schakel. Met het binnen halen van zo’n zwakste schakel vist de VVD uiteindelijk achter het net.
Door Rai van Alphen (Controller) op
Puur kiezersbedrog. Als volksvertegenwoordiger van een partij vertegenwoordig je niet de overeenkomsten met een andere partij, maar ligt de nadruk op de verschillen. De eigen punten van TON waar de kiezers ze voor hebben gekozen worden nu dus zonder blikken of blozen overboord gegooid. Dit moet het vertrouwen in de politiek herstellen?
Door Willem op
Geeft aan dat de partijen in dezelfde hoek zitten. Tevens zegt het iets over de betrouwbaarheid van de 'afgevaardigden'.