of 59274 LinkedIn

Fractie Trots in Maastricht breekt met partij

Afdeling Maastricht van TON breekt met de partij en gaat door als Partij Veilig Maastricht. Er is geen vertrouwen in de partij nu Verdonk afscheid heeft genomen
2 reacties

De afdeling Maastricht van Trots op Nederland breekt met de landelijke partij en gaat lokaal verder als Partij Veilig Maastricht. Dat liet fractievoorzitter Esmiralda Thieme maandag weten. Trots op Nederland Maastricht had twee zetels in de gemeenteraad.

Geen vertrouwen
Zondag nam Trots-oprichter Rita Verdonk officieel afscheid van de partij. Landelijk gaat de partij gewoon door. De leden hebben een tijdelijk bestuur gekozen. Thieme heeft daar echter weinig vertrouwen in. ,,We waren loyaal aan Rita," zegt ze. ,,Nu zij er niet meer is, denken wij dat het met de partij snel bergafwaarts zal gaan. Als we dat afwachten, wordt de keuze voor ons gemaakt. Alleen staan we sterker."


13 vertrokken
Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010 telde Trots 60 raadsleden in 38 gemeenten. Sindsdien zijn er al 13 raadsleden vertrokken.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Willem op
Ik zei het gisteren al, ik geef ze hooguit een jaar, dan is geheel TON, een bij de oprichting al nutteloze toevoeging aan het arsenaal politieke strominkjes, verdwenen. Deze actie van de Limlanders bevestigt dat nog eens.
Door ton Lammertink (afd bestuur) op
Ls,

Heel jammer dat dit heeft plaatsgevonden. Men had zelf de keuze zich aan te melden in het a.i. bestuur, maar heeft hier niet voor gekozen. Ik zie het toch meer als dankzij TROTS zetels behalen en als het lastig wordt wegspringen. De kiezers heeft op TROTS gestemd en die verplichting zijn wij aangegaan tot 2014.