of 64621 LinkedIn

Fractie LVR vreest 'tribunaal' tegen Jos van Rey

De LVR wil donderdag best praten over de gevolgen van het vonnis voor de bestuurscultuur in Roermond. Maar als Van Rey wordt aangevallen, stapt de LVR en bloc op, dreigt vicefractievoorzitter Dirk Franssen.
7 reacties

De tienkoppige fractie van de Liberale Volkspartij Roermond (LVR) dreigt komende donderdagavond met opstappen als de dan bijeen geroepen extra raadsvergadering ontaardt in een ‘tribunaal’ tegen LVR-coryfee Jos van Rey. De raad buigt zich dan namelijk over het vonnis van de rechtbank in Rotterdam, die Van Rey onder meer veroordeelde wegens corruptie en lekken uit een vertrouwenscommissie.

Raadslid

Van Rey trad in oktober 2012 af als VVD-wethouder, toen de politie invallen deed in onder meer zijn woning op verdenking van corruptie. Zijn VVD kwam in Roermond in de oppositie terecht. De LVR werd in september 2013 opgericht toen de VVD dreigde Van Rey wegens twijfels aan zijn integriteit uit de partij te zetten. Van de toen elf VVD-raadsleden stapten er zeven over naar de nieuwe partij. Door deze zet kon Van Rey raadslid blijven, zij het niet langer voor de partij, waarvan hij al vijftig jaar lid was.

Praten
Na de verkiezingen in 2014 kwam de LVR in de oppositie terecht. De LVR wil donderdag best praten over de gevolgen van het vonnis voor de bestuurscultuur in Roermond. Maar als Van Rey wordt aangevallen, stapt de LVR en bloc op, dreigt vicefractievoorzitter Dirk Franssen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ria op
Dat je iets tegen Jos van Rey hebt, okee, maar scheer niet alle Limburgers over één kam. Ik vind dit ronduit beledigend.
Door Adriaan (luis in de pels) op
@ Anneke; het zijn en blijven Reservebelgen die Limbo's............
Door Anneke op
Deze fractie is als "partij" opgericht door Jos van Rey, draagt de naam van Jos van Rey, wordt geregeerddoor Jos van Rey. Het lijkt me beter dat ze gewoon bij voorbaat niet naar die raadsvergadering komen. Hoeven ze niet de boel te verstoren en hoeven ze ook niet in een hoekje krokodillentranen te plengen. Overigens vind ik het deerniswekkend dat A3iaan zijn xenofobe waanideeën nu ook al uitspreidt over Limburgers. Who's next, A3iaan?
Door Willem op
Dan stappen ze toch lekker op!? De man is fout, was fout en blijft fout. Het is een rottende plek die blijkbaar de gehele fractie heeft geïnfecteerd. Als je die plek er niet uitsnijdt blijft het door etteren. Wil je proberen iets aan integerheid terug te winnen, dan zul je maatregelen moeten nemen. Dat heeft de rechter gedaan (al had dat steviger gemogen) en dat moet je nu als partij ook doen. Staat LVR voor Lijst Van Reij dan hef je die club op of gaat door onder een andere betrouwbaarder naam, zónder deze recidivist.
Door A3iaan (luis in de pels) op
Het woord c.q. begrip Limburger is synoniem voor corruptie, al tientallen jarenlang.
Door A.M.B. te Naar op
Volgens mij staat LVR voor "Lijst van Rey". Het is bijna eng. Kritiek op de grote leider wordt niet geduld ook al is die door een onafhankelijke rechter veroordeeld.
Door zwarver gait (part-time revoluutsionèr) op
de afgezette Braziliaanse president dilma roussef volgt deze OMGEKEERDE zaak met argusogen, huh?,