Advertentie

Forum zet fractieleider Overijssel uit de partij

Johan Almekinders, fractieleider van Forum voor Democratie in Overijssel, is woensdagavond uit zijn partij gezet.

03 december 2020
vlag-forum-voor-democratie-vlag.jpg

Johan Almekinders, fractieleider van Forum voor Democratie in Overijssel, is woensdagavond uit zijn partij gezet. Ook hebben twee van de zeven Statenleden van FvD Limburg de partij verlaten. 

Referendum

Almekinders en twee andere Overijsselse Statenleden eisten in een brief dat FVD uiterlijk woensdagavond het voorgenomen referendum over de positie van partijleider Thierry Baudet zou intrekken, omdat het onrechtmatig zou zijn. Het antwoord daarop was een briefje van het FVD-partijbureau dat het lidmaatschap van Almekinders was beëindigd, aldus de Overijsselse fractieleider op Twitter.

 

Rommelig

‘Vreemd’, aldus Almekinders. ‘Ik heb zelf mijn lidmaatschap niet opgezegd en ben ook niet geroyeerd. Maar de partij bevestigt dat mijn lidmaatschap is beëindigd.’ Volgens Almekinders is de ledenadministratie bij het partijbureau rommelig. Dat is een van de redenen dat de partij geen referendum zou kunnen houden. ‘De administratie is deels onjuist en deels onvolledig.’ De zes partijleden van de Overijsselse Statenfractie zijn kritisch over de gebeurtenissen van de afgelopen weken. In hun brief aan de partijtop dreigden ze met een onderzoek naar de strafbaarheid van het bestuur, als die het referendum toch zou doorzetten.

 

Limburg

In Limburg hebben twee van de zeven Statenleden van Forum voor Democratie hun lidmaatschap opgezegd en zijn uit de fractie gestapt. Twee personen blijven lid van de FvD, onder wie Simone Kerseboom. De drie anderen kijken nog even de kat uit de boom. Zij willen volgens Kerseboom de ontwikkelingen nog even aanzien en nemen naar verwachting binnen twee weken een besluit.  'Afgesproken is dat, ongeacht de gemaakte individuele keuzes, wij als Statenleden onze samenwerking blijven voortzetten', aldus Kerseboom, die zelf lid blijft van Provinciale Staten. 

 

Geen helderheid

'Als fractievoorzitter blijf ik nu bij FvD omdat de kapitein nooit als eerste het schip verlaat', licht Kerseboom toe. 'Ik wil graag duidelijkheid over de toekomst en koers van FvD zelf. Daar is momenteel absoluut geen helderheid over. Ik ben dus één van de twee die blijven.' Wie de anderen zijn die vertrekken, nog nadenken of nog blijft, wilde Kerseboom niet zeggen. 'Wij hebben afgesproken niet voor andere mensen te spreken', zei ze. (ANP)

Reacties: 9

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

wjb / adviseur
Je zou zeggen FVD is één grote grap, als het niet zo'n aantrekkingskracht zou hebben op anti-democratische, nazistische en xenofobe lieden die onze samenleving nu helaas eenmaal rijk is. In het geval dat Baudet wordt kalttgestelt, staat er wel een andere narcistische volksmenner klaar om het roer over te nemen.........
Bernard
Dit referendum moet er gewoon komen en dan zal blijken dat Thierry Baudet als partijleider gekozen wordt. Alle backstabbers en mollen royeren. Het demoniseren van Baudet en de FvD heeft al lang genoeg geduurd en degenen die daar in mee zijn gegaan moeten gewoon de partij uit gezet worden. Het Forum, de PVV en in mindere mate de SP zijn de enige partijen die de geradicaliseerde gevestigde orde de wacht aan kunnen zeggen. Alle andere partijen zijn min of meer variaties op hetzelfde thema die een gevaar zijn voor de democratie en Nederland als natiestaat.
Rood hesje / Jan Zijkgraaf
@WJB, helemaal gelijk en daar moeten we ons vooral weerbaar tegen maken.

@Ben (is echt geen jurist), Niet geheel verwonerlijdie recatie van u. Uit eerdere bijdragen was tussen de regels al door telezen dat u behoort tot dat deel van de bevolking waar WJB het over heeft. Iki leg u daarom het volgende:

Het is overduidelijk dat Baudet (hier thuis ook wel Bidet geheten) geen stelling nam en neemt tegen de nazisympathieën en anti-semitische uitingen. Sterker nog: dat soort JFvD-leden weden zelf gepromoveerd tot coördinator;

Het is overduidelijk dat Bidet (excuseer Baudet) graag Nerderland omvormt tot het Hongaarse dictatormodel. Immers rechters die onwelgevallig zijn vliegen eruit. Iedereen die tegen hem is ontneemt hij het recht tot spreken. En hij manipuleert en verdraait de werkelijkheid;

Foei die zetelrovers. Daarom heet hij Van Haga en echt héél integere man, van harte welkom;

En oei, wanneer hij Eva aanhoort op WNL dacht ik direct aan het beteuterde gezicht van een kleuter die krokodillentranen schreit omdat hem/haar het speelgoed (onze democratie en rechtsstaat) wordt afgenomen dat te kostbaar is om vertrapt en geruïneerd te worden.



U hebt graag zo iemand aan het roer van ons land. Dat kunt u toch niet menen. Ik vraag mij bezorgd af waar het met u mis is gegaan. Maar goed u mag vanavond stemmen en daarna teleurgesteld worden.

Petra
@Rood Hesje,



Uw persoonlijke mening over Baudet is niet interessant. U gaat, en met u velen, volledig voorbij aan wat het FvD voor de toekomst van Nederland kan betekenen.



Ik ben van mening dat wij in Nederland ondertussen beland zijn in een DDR 2.0 gezien alle maatregelen die al getroffen zijn en nog zullen worden getroffen om onze vrijheid steeds verder in te perken. Kennelijk ziet u dit zo niet anders zou u daar wel gewag van maken.



Slaapt u maar lekker verder.
Hans / afdelingsmanager
Ik vermoed dat er een spelletje door Baudet c.s. wordt gespeeld. Alles ging zo snel, heftig en dramatisch dat het meer lijkt op een in scene gezet koningsdrama inclusief flash mob. Je moet nu eenmaal flink je best doen en gekke dingen doen om zo massief de publiciteit te halen. En op het goede moment ergens voor de verkiezingen wordt alles bijgelegd en vallen ze weer in elkaars armen: tweede grote persmoment. De kiezer is dan het voorspel al lang weer vergeten. Tragedie en komedie horen nu eenmaal bj elkaar...
Hans / afdelingsmanager
@ Petra: helemaal eens. Voor mij is de maat der dingen de humor die mensen inbrengen. Dat zie je bij Baudet en Hiddema in overvloed en met stijl. Ter linkerzijde bijna nooit: alles is onrechtvaardig, gemeen, zielig, fascistisch etc. Ik verheug me er nu al op al die canvassende linkse partijen in hun standjes in de stad op de kast te jagen met spijkerharde, zwarte (mag dat?) humor....
Rood hesje / Jan Zijkgraaf
@E.Nabled: wij zijn het vaak niet met elkaar eens, maar deze keer wel.

@Petra: u vergelijkt ons prachtige land met een communistisch land waar geen vrijheid was. Dat is nu precies datgene waar de heer Baudet en zijn (J)FvD adepten op aan stuurden. Ik prijs Rutte niet vaak, maar zeker wel toen hij de heer Wilders de les las over de dictatuur die in Hongarije is ontstaan. En dat is waar wij zullen belanden als de heren Baudet en Wilders het voor het zeggen krijgen.

@Robin: als humor voor u doorslaggevend is bij het kiezen van een politicus/-a kunt u beter naar het circus of een goede (linkse) theatervoorstelling gaan. Het lachen zou u namelijk snel vergaan onder een reactionair rechts bewind.
Hans / afdelingsmanager
@ Rood Hesje. Ik herinner me dat het alleen de linkse dictaturen (Oostblok, Soviet-Unie, China en nog steeds Noord-Korea) enorme hekken, muren en met scherp schietende grenswachten nodig hadden om te zorgen dat hun eigen mensen het land niet zouden ontvluchten. In rechtse dictaturen kon je gewoon zaken doen, uit eten etc. Mijn opa en oma kochten voor een krats rond 1965 een vakantiehuis in Spanje (onder Franco); paradijselijk was het daar. Nu niet meer trouwens.
Rood hesje / Jan Zijkgraaf
@Robin, Tsja uw reactie makt duidelijk dat u graag ziet dat onze democratische rechtsstaat een rechtse dictatuur wordt. U verwijst naar Franco, die nogal een reputatie had om tegenstanders in de gevangenis te gooien of te vermoorden. Helaas moeten we vaststellen dat we na gisteren weer voor het eerst een partij hebben waar bruine hemden bij horen.
Advertentie