of 62236 LinkedIn

Forum doet mee in coalitie Brabant

Forum voor Democratie en de VVD, het CDA en Lokaal Brabant zijn er in principe uit: ze willen samen het nieuwe provinciebestuur in Noord-Brabant vormen. De partijen hebben voldoende vertrouwen in elkaar om een nieuwe coalitie te smeden. De partijen hebben op dit moment acht uitgangspunten vastgelegd die ze belangrijk vinden voor een goede samenwerking.
8 reacties

Forum voor Democratie en de VVD, het CDA en Lokaal Brabant zijn er in principe uit: ze willen samen het nieuwe provinciebestuur in Noord-Brabant vormen. De partijen hebben voldoende vertrouwen in elkaar om een nieuwe coalitie te smeden. De partijen hebben op dit moment acht uitgangspunten vastgelegd die ze belangrijk vinden voor een goede samenwerking.

Klimaatakkoord

Zo willen de partijen 'een open en respectvolle samenleving waarin iedereen mee kan doen. De hand uitsteken naar iedereen die mee wil doen.' Ook zeggen ze actief onderdeel van Europa te willen zijn en een betrouwbare partner bij de uitvoering van het Klimaatakkoord. Landelijk is Forum kritisch over deze onderwerpen. De partijen werken nu met een formateur aan een akkoord op hoofdlijnen. Ze verwachten dat de eerste helft van april te kunnen presenteren, aldus de provincie.

 

Limburg

Noord-Brabant is de tweede provincie waar Forum in Gedeputeerde Staten komt. In Limburg zit de partij al in het provinciebestuur. FvD won tijdens de provinciale statenverkiezingen in maart vorig jaar fors. Niet iedereen is enthousiast over de gesprekken die VVD en CDA met FVD voeren. Vorige maand twitterde GroenLinks-voorman Jesse Klaver dat VVD en CDA in Noord-Brabant extreemrechts in het zadel willen helpen. D66 reageerde eveneens kritisch en ook bij onder meer de lokale CDA-afdeling in Oisterwijk klonk kritiek.

 

Probleem

Het landelijke CDA stak nadrukkelijk geen stokje voor samenwerking in Brabant. 'Een grote meerderheid ziet en erkent dat er een groot bestuurlijk probleem in Brabant ligt,' zei fractievoorzitter Pieter Heerma vorige maand. CDA-ministers Hugo de Jonge (Volksgezondheid) en Wopke Hoekstra (Financiën) zijn in Den Haag kritisch op Forum-voorman Thierry Baudet, maar houden zich op de vlakte waar het samenwerking in Brabant betreft.

 

Afgewogen

'Ik vind echt dat men daar moet bekijken wat verstandig is, wat afgewogen is,' zei Hoekstra eerder. De Jonge vindt het 'maar goed ook' dat lokale en regionale afdelingen 'hun eigen keuzes maken over hoe ze hun programma willen realiseren en met wie ze dat doen.' (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Keijzer op
@ drs. E. Nabled
Wat hebben de mensen in China dan voor straf verdiend?

Epidemieën komen op gezette tijden helaas voor.
De medische wereld moet bij elke nieuwe weer voor vaccins zorgen. Voordat van die die medische vooruitgang sprake was, veroorzaakte die epidemieën slachtingen onder volkeren, nog erger dan oorlogen.

Uw voorgestelde Godsbeeld, heeft al voor veel ellende gezorgd in de wereld. IS achtige praktijken hier in de middeleeuwen, geheel tegen de kernboodschap van het Nieuwe Testament in en nu in de Islamitische wereld.

Dat mensen te overtuigen zijn dat met duivelse barbarij men God dient en de hemel verdient, is Godslasterlijk te noemen en schaart die mensen onder het niveau van beesten, die alleen doden om zelf te kunnen eten en zo is de schepping georganiseerd nu eenmaal.

Wel, het Coronavirus nu zorgt ook voor een gigantische daling van uitstoot CO2 en besef dat afhankelijkheid van China o.a. van essentiële zaken, erg gemakzuchtig en ondoordacht is geweest en slecht soort bezuinigingen en ook hebzucht en koopzucht vormt.
Door drs. E. Nabled op
Je ziet het voor eigen ogen gebeuren: God straft Brabant onmiddelijk met een virus.
Door Keijzer op
@De Vries
In een coalitieland moet je wel compromissen kunnen sluiten wil je nog een bestuur hebben. Huidig kabinet bestaat uit 4 partijen. VVD rechterkant. CDA half rechterkant. CU, D66, linkerkant en CDA half links. Een dergelijk combinatie staat altijd onder druk.
Andere optie was er niet, behalve oude kabinet door laten gaan met gebonden handen, zoals nu In België.

Wie breekt in m.b.t. het huidige coalitieakkoord? Linkerkant doet dat! Wat men moest laten aan wensen, probeert de linkerkant later, na aantreden, alsnog door te duwen. Zie Armeense broer en zus en kinderpardon daar weer op.
Wat hebben de linker partijen los gelaten aan hun eisen in regeerakkoord, na aantreden van dit kabinet? Niks. Dit ook nog ter aanvulling richting @doeterniettoe.

Zolang 1 partij, of 2 bij elkaar passende partijen, geen royale meerderheid hebben, blijft het gedoe zoals het nu gaat. Niemand is met het resultaat echt tevreden. Wat is uw alternatief dan?

De kiezers zelf leggen de ingewikkelde kaarten! In België is de coalitievorming al sinds mei vorig jaar niet gelukt (sinds september 2018 demissionair kabinet), omdat twee tegenovergestelde partijen aan beide kanten van de taalgrens, de grootste partijen weer werden aan beide kanten van taalgrens, zoals verwacht. De socialistische partij in Wallonië streeft altijd naar alleen met linkse kleinere Vlaamse partijen regeren en zo de macht in heel BE te verzekeren en dat met een enorm lager BNP aan Waalse kant. Typerend links dus, ook bij onze zuiderburen.

FvD verkoopt hun ziel dus niet. Ook de andere genoemde partijen niet die bereid zijn tot een coalitie. Dit is normaal voor onze democratie. Bouwt zoals alle partijen aan lokale verankering en dit zo naar landelijk niveau uitvloeit en daar continuïteit creëert.
Door Keijzer op
@Door doeterniettoe
Over feiten en fabels bij wie en bij wie niet, kun je bekvechten tot Sint Juttemis. Partijen hebben allemaal hun waarheden en onwaarheden en de realiteit zal vanzelf uitmaken wat klopt, of niet. Wat werkt of niet werkt. De kiezer bepaalt.

FvD is absoluut geen extreme partij en zo wordt het wel verkocht door met name Groenlinks. Over feiten en fabels gesproken! Zelfde walgelijke dynamiek rondom Fortuyn.
Dit type partijen zijn anti-democratische partijen, die de macht fanatiek naar zichzelf toetrekken (Zie Rotterdam) met sterke totalitaire trekjes. Doel heiligt alle middelen. Gelukkig zijn er nog enkele ware democratische partijen over, die hopelijk bestand zijn tegen uw type afkeuring, laat staan nog erger als een neo marxistische partij als GL, met hun absurde definitie van extreem links. Professor van Schendel noemde Fortuyn (ook onmiddellijk gelabeld als extreem rechts) zijn beste onderhandelaar ooit bij coalitievorming in Rotterdam. Gunde vlot andere coalitiepartijen hun proportioneel deel. De rede en redelijkheid zit beslist niet bij de linkse kerk.

Nu hoor ik in Nieuwsuur, dat PvdA schoudertje aan schoudertje wil gaan staan met Groenlinks. Dat past wel samen, gelet op het feit dat deze partij op Fortuyn walgelijke karaktermoord pleegde, die tot 1989 actief lid was van de PvdA. Daar repte PvdA met geen woord over en nog steeds niet. Dat zijn feiten.

Sinds de annexatie van Nieuw Links, in met name Amsterdam en Rotterdam, is de PvdA dramatisch geslonken en PvdA sluit dus nu onder Asscher weer aan bij het neo marxisme van partijen als Groenlinks, die al een marxistische achtergrond had bij oprichting. Waaraan in feite de PvdA veel zetels aan heeft verloren.
Asscher wil Rutte opvolgen. Na vice premier te zijn geweest in het vorige kabinet Rutte, wordt nu die coalitie betreurd. Hoe consistent ben je dan? Asscher is een politieke opportunist en sinds de oppositiebanken, met immer dezelfde mantra bij een microfoon, die er geautomatiseerd uit rolt. Een paar PvdA kopstukken zien over een jaar of 10 wel een fusie zitten met Groenlinks. Prima, de min of meer redelijke vorm van de sociaal democratie, zoals die groot geworden is, bestaat helaas niet meer, teveel onder invloed van de dogmatische, anti-democratische linkse kerk!
Door doeterniettoe (-) op
Apart dat een partij als de FvD waar feiten fabels zijn en fabels als feiten worden gepresenteerd van andere partijen macht krijgen.
Door Keijzer op
In het programma OP I gisteravond zit een uiterst zelfgenoegzame en enorm dominante Bram van Ooijen te verklaren, dat FvD extreem rechts is. Wie dat in werkelijkheid zijn, is dus niet meer aan te duiden.

Groenlinks is dus volgens hun zelfde meetlat en marxistische achtergrond, populistisch extreem links. Heeft zichzelf op een morele hoogvlakte gehesen met hoogmoedig alle eisen van dien, met een totaal gebrek aan vermogen om kwalijke gevolgen te doorzien en erkennen van hun dogmatische ideologie. De echte macht hebben daar een paar grijze hoofden. Het doel heiligt alle middelen.

De politiek correcte linkse trommelvliezen hebben een ultra negatieve filter, voor mensen en hun volkomen reëel politieke voorkeuren, maar die de koers van de linkse kerk in de weg staan. Deze geest in de linkse kerk is uitsluitend en demoniserend. Heel eng.

Waar hoor je altijd over linkse blokvorming? In Rotterdam heeft men weer een staaltje anti-democratie bewezen door de grootste partij daar te blokkeren na de verkiezingen.

Fortuyn werd ook extreem rechts verklaard destijds door Groenlinks e.a. Al de karaktermoordenaars van destijds t.a.v. Fortuyn, hebben top jobs gekregen. Dat kan in dit land door een elite, die heel goed voor zichzelf en elkaar zorgt, met die exclusieve banenvijver t.b.v. ex politici.

PVV is electoraal niet zo meer van belang, maar FvD wel en die is nu de target geworden, maar tegenstanders snappen tevens nog steeds niet, hardleers zijnde, dat dit verachting inhoudt van kiezers, die doelen van de linkse kerk niet heiligen, met het land te destabiliseren en tevens West Europa.

Democratie betekent dat verschillende politieke ideeën een balans moeten krijgen in een coalitieakkoord. Dit bij voorbaat neerschieten is stuitend en al helemaal, omdat van de definitie extreem rechts, hier door extreem links geuit, geen sprake is. Dit is een omgekeerd spiegelbeeld bij Bram van Ooijen en diens geestverwanten.
Door WDh op
Dit betekent dus vrij baan voor frauderende boeren en ongebreideld uitbreidende bedrijven. Einde van een toch al verlepte provincie.
Door de vries op
Dat het CDA bereid is zijn eigen moeder te verkopen terwille van machtsbehoud wisten we wel. Maar dat het FVD dat ook wel toe bereid is verbaasd me zeer. Hoe kan Baudet dit toe laten? Loyaal het Klimaatakkord uitvoeren? Pek en veren had ik zo gedacht maar nee, ook het FVD zwicht voor de verleiding van pluche en verkoopt z'n ziel aan de hoogste bieder...

Vacatures

Van onze partners