of 62284 LinkedIn

Fors minder stembureaus bij referendum

Over de hele linie zijn er zo'n 10 procent minder stembureaus open in de 311 gemeenten; 6300 tegen 7000 bij de provinciale verkiezingen van vorig jaar.
14 reacties

Bij het referendum over het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne zijn in sommige plaatsen in ons land fors minder stembureaus open dan bij reguliere verkiezingen. Dat blijkt uit een rondgang van de NOS langs 311 van de 390 gemeenten.

10 % minder

Over de hele linie zijn er zo'n 10 procent minder stembureaus open in de 311 gemeenten; 6300 tegen 7000 bij de provinciale verkiezingen van vorig jaar. De sterkste daling is in Oldenzaal. Daar zijn in april vijf stembureaus open tegen zeventien afgelopen jaar. In Stein gaat het aantal van negentien naar zes, in Nuenen van vijftien naar vijf. In zes op de tien gemeenten verandert er niets. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Lady op
De ongefundeerde boodschappen van de reageerders hieronder zijn weer niet van de lucht. Dank allen, uw mening is duidelijk. Jammer dat dergelijke borreltafelopinies steeds vaker de beargumenteerde discussies en reacties overvleugelen. Nu ook bij Binnenlands Bestuur.
Door August Biels (gewezen ambtenaar) op
De burgemeesters en wethouders van Nederland doen braaf waar hun Haagse vriendjes om vragen: belemmer waar mogelijk het referendum.

Tja, ze zullen hun toekomstmogelijkheden binnen het partijapparaat, of hun pensioentje natuurlijk niet in gevaar brengen.

En verantwoording aan de kiezer hoeven ze ook niet af te leggen, ze zijn toch niet gekozen.

Nederland: een bureaucratendictatuur in een bananenkoninkrijk....
Door Ze zijn zo bang (Paashaas) op
Democratie? Dictatuur!
Door Hans (afdelingsmanager) op
Kan het niet anders zien als een doortrapte truc om de politieke vrinden/bazen te plezieren. Toch, PvdA burgemeester van Oldenzaal? Democratie Zimbabwe style.