of 59318 LinkedIn

Flevoland op cultuurgebied saaiste provincie

Flevoland heeft van alle provincies op cultuurgebied het minst te bieden; Noord-Holland heeft het rijkste aanbod.
2 reacties

Flevoland heeft van alle provincies op cultuurgebied het minst te bieden; Noord-Holland heeft het rijkste aanbod. Verder is Brabant dé sportprovincie en heeft Utrecht het karigste sportaanbod. Dat blijkt uit het Vrije Tijd Merkenonderzoek, ontwikkeld door een merkenadviesbureau met de Universiteit van Amsterdam.

Maatschappelijk draagvlak
In de studie (onder 7850 mensen) is het maatschappelijk draagvlak onderzocht van alle Nederlandse cultuurinstellingen, dagattracties, evenementen en sportorganisaties. Inwoners zijn ondervraagd over hun eigen provincie.

Elfstedentocht
De helft van de meest gewaardeerde vrijetijdsbestemmingen bevindt zich in de noordelijke provincies, met de Elfstedentocht aan kop. Onder de inwoners van Drenthe is het draagvlak voor Herinneringscentrum Kamp Westerbork en de nieuwe dierentuin Wildlands groot. Groningers zijn dol op hun Martinitoren. Voor Noord-Hollanders is Artis de belangrijkste vrijetijdsactiviteit. In Brabant is de Efteling belangrijker dan carnaval, blijkt uit het onderzoek.

Oostvaardersplassen
Volgens de onderzoekers moet de provincie Flevoland zich zorgen maken. ‘Uit ander onderzoek komt Flevoland telkens als minst aantrekkelijke provincie uit de bus. De jongste provincie heeft vooral het imago van een slaapprovincie, die je verlaat om te werken en recreëren. De Oostvaardersplassen zijn weliswaar een ijzersterk vrijetijdsmerk, maar de provincie heeft ook culturele iconen nodig om een aantrekkelijker imago te krijgen.’ (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Nick (gepensioneerd) op
Flevoland is jaren mijn woonprovincie geweest. Met heel veel plezier. In Flevoland werd en wordt door grote groepen mensen heel hart gewerkt om een nieuwe samenleving op te bouwen. Daarbij lopen de voorzieningen steevast achter bij de inwonertallen. De peildatum was immers 1 januari van het afgelopen jaar. Om daarom alle minder wenselijke activiteiten maar in deze provincie te droppen zorgt niet voor een beter leefklimaat. Het is dan ook weinig doordacht van “Hans” om deze stelling te poneren. En dat voor iemand die zich blijkbaar “afdelingsmanager” mag noemen.
Door Hans (afdelingsmanager) op
Een prima provincie om hard doorheen te rijden. Verder mogen ze de hele windmolenopgave daar wel neer zetten, vind ik..