of 59220 LinkedIn

Fel Haags debat over naturalisatie

Naturalisatieceremonies blijven in Den Haag plaatsvinden op vrijdagmiddag. Een voorstel van de Islam Democraten om de ceremonie te verplaatsen zodat moslims naar het vrijdagmiddaggebed kunnen, kreeg geen steun van wethouder Rabin Baldewsingh die vond dat moslims. Het leidde tot een fel debat, meldt Omroep West.

Naturalisatieceremonies blijven in Den Haag plaatsvinden op vrijdagmiddag. Een voorstel van de Islam Democraten om de ceremonie te verplaatsen zodat moslims naar het vrijdagmiddaggebed kunnen, kreeg geen steun van wethouder Rabin Baldewsingh. Het leidde tot een fel debat, meldt Omroep West.

Afzeggen
‘Je spreekt hier je verbondenheid met het Koninkrijk der Nederlanden uit. Daarvoor moet je dan maar een keer in je leven iets afzeggen’, reageerde wethouder Baldewsingh op het voorstel van de Islam Democraten, schrijft Omroep West. Aanleiding was een boze imam die voor het einde van de plechtigheid wilde vertrekken om naar de moskee te gaan, maar daar geen toestemming voor kreeg. Hij moest wachten tot het Nederlandse volkslied gezongen was.

Idioot

De Islam Democraten wild dat de gemeente de wensen van nieuwe Nederlanders respecteert. Maar Baldewsingh voelt daar niets voor. Volgens hem gaat het om commitment aan het Koninkrijk der Nederlanden. Hij noemde het de 'meest idiote en stupide' motie die hij had gezien. Indiener van het voorstel Hasan Küçük reageerde daar woedend op, aldus Omroep West. 'U geeft aan dat er groepen zijn die niet gelijk zijn. Uw gedachtengoed is superieur. U bent idioot.'

Afschuw en haat
Burgemeester Pauline Krikke deed nog een poging de boel te sussen, maar ook dat hielp niet erg. ‘Ik praat zoals ik praat’, zei de wethouder, waarop hij het verwijt kreeg met ‘afschuw en haat’ te reageren. De motie werd met 17 voor en 22 tegenstemmen overigens niet aangenomen.

Bron: Omroep West

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door p op
Inburgering is prima geslaagd, typisch Nederlands is toch pal voor je eigen rechten te gaan staan ;)

Maar ongetwijfeld wordt een weg gevonden om een klacht in te dienen in de verongelijktheid heerlijk uit te spinnen. En gezien de aankomende gr win-win voor iedereen?
Door loekoek (vm. jur.medew.gsd) op
@Peter Bos. Reactie van de wethouder (stupide motie) draagt niet bij aan het vreedzaam samenleven. U heeft toch wel eens gehoord van de wet van oorzaak en gevolg? Als er geen motie voor zoiets onzinnigs was ingediend dan had RB het denk ik ook geen stupide motie genoemd. Als bijv. Ollongren vast houdt aan haar ongemotiveerde c.q. gekunstelde visies dan moeten we dat wel normaal vinden. (bijv. uitspraak inzake wethouder gemeente Brunssum en intrekkingswet raadgevend referendum).
Overigens zullen we dan maar in een vb. de katholieken onder de inburgeraars (want dat zou anderen kunnen steken) vragen om niet naar de Kruisweg te gaan op vrijdagmiddag? enz. enz. je wordt zo vermoeid van de terreur van uitlokkers en hun propagandamachinerie. (vraag maar aan Jneid)
Door Jan Beerenhout (Ambt.Bestuurscontacten b.d. /AWRV z.n.) op
Slechts 5% van de Nederlandse bevolking z e g t moslim te zijn, zonder dat te kunnen aantonen (in gedrag b.v.) en dan zou 95% aan hun eisen moeten aanpassen? Te gek voor woorden = niet geslaagd voor het inburgeringsexamen.
Door Peter Bos (Projectleider) op
De reactie van de wethouder (stupide motie) draagt niet bij aan het vreedzaam samenleven van verschillende culturen in Nederland en is daarom PvdA onwaardig. Een spijtbetuiging zou hem sieren.