of 59821 LinkedIn

‘Falende bruggenbouwer Tariq Ramadan moet weg'

Tariq Ramadan
Tariq Ramadan
2 reacties
Terwijl de Rotterdamse VVD-fractie zich nog worstelt door de zeshonderd pagina’s tellende vertaling van Ramadan’s toespraken, is Leefbaar Rotterdam er al lang van overtuigd: Tariq Ramadan moet weg als adviseur van de gemeente Rotterdam.

'Homoseksualiteit stoornis'
De Gay Krant publiceerde vorige maand een artikel waarin een letterlijke vertaling wordt gegeven van uitspraken die Ramadan zou hebben gedaan. Zo zou de wetenschapper hebben gezegd dat 'homoseksueel gedrag een teken is van een aandoening, een stoornis en een onevenwichtigheid'. Hiermee kwam zijn goedbetaalde adviseurschap bij de gemeente Rotterdam onder vuur te liggen.
 
Consistente visie
Maar het Rotterdamse college ziet na het lezen van alle vertalingen totaal geen reden om de samenwerking met Ramadan te beëindigen. Na onderzoek noemt wethouder Grashoff de citaten in het artikel van de Gay Krant nu 'onjuist, tendentieus, onvolledig en uit de context gerukt.' Volgens de wethouder draagt Ramadan een 'consistente visie uit en vervult hij de opdracht voor de gemeente naar behoren.'

 

Waarde-inflatie
’De Gaykrant heeft de vertalingen helemaal niet uit de context gehaald,’ vertelt Ronald Sørensen van Leefbaar Rotterdam verontwaardigd, ‘het is een kwestie van waarde-inflatie. Wij vinden het kennelijk al gewoon dat je aan je vrouw vraagt om een hoofddoek te dragen. Of dat je vijf maal per dag in het gebed vraagt of de islam de zegenvierende godsdienst mag zijn. Nou nee, het is dus niet normaal om aan je opperwezen te vragen of die je vijanden vernietigt.’

 

Weinig verschil
Hoofdredacteur Henk Krol van de Gay Krant: Ik zie weinig verschil in wat wij hebben geschreven en wat de gemeente heeft geconcludeerd. Ramadan wil homo's begeleiden tot zij wél leven in overeenstemming met de door zijn god bedoelde ideeën. Dat mag hij als imam best vinden, maar niet als bruggenbouwer in dienst van de gemeente Rotterdam.’

 

Drieduizend mensen
Los van de rel met Ramadan’s omstreden toespraken, vindt Sørensen dat de ‘bruggenbouwer’ al lang had moeten opstappen wegens niet functioneren: ’Het is schandalig,’ briest Ronald Sorensen van Leefbaar Rotterdam,  'als je bruggen wilt bouwen en kloven wilt dichten, moet je natuurlijk nooit een controversieel islamoloog daarvoor aanstellen. Er is uitgerekend dat hij in twee jaar tijd ongeveer drieduizend mensen heeft bereikt. Dat zijn natuurlijk alleen maar hoogopgeleide mensen, want hij doet die toespraken in het Engels. Bovendien spreekt hij steeds dezelfde mensen toe, dat is gewoon geldweggooierij.’

 

Morgenmiddag is er een debat in de gemeenteraad. De VVD-fractie wil dan in elk geval weten welke concrete doelen Tariq Ramadan in Rotterdam heeft bereikt.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door R. Windt (machteloze kiezer (2)) op
Er is uitgerekend dat hij in twee jaar tijd ongeveer drieduizend mensen heeft bereikt. Dat zijn natuurlijk alleen maar hoogopgeleide mensen, want hij doet die toespraken in het Engels.
-------
Droge feiten, maar geen onderzoek naar voorstelbare onwenselijke uitwerkingen!
Hoewel onderzoek? Kijk wat zich nu al zich manifesteert.

Die enthousiast engelsprekende politieke elite of hun elite-aanhang, vertalen dat naar achterban! Worden bevestigd in hun eenzijdige bediening van een nieuwe religie! Van het faciliteren van een samenleving van Moslims en niet-Moslims. We hebben zoveel stromingen, waarom die exclusivieve benadering van een ervan?
"Compenserende neutraliteit" is al het politieke alibi, vanuit P.v.d.A opgediend.
Dat vormt al een splijtzwam.

3000 mensen, waarvan velen politieke vertegenwoordigers de boodschap vertalen naar de achterban. Juist in de grote en grotere steden, waar de problemen nou net sterk manifesteren en waar juist de "Linkse Kerk" de macht heeft.
Met een voordracht in de VNG maak je grote slagen!
In Wintergasten heb je ondertiteling van dezelfde conservatieve ideeen.
In populaire praat-programma's komen weer voor- en tegenstanders aan het woord, of in de schrijvende pers. Invloed breidt uit en ook de weerstanden.
Zorgwekkend is dat hij een hypnotiserende uitwerking heeft op de politieke elite aan linkerzijde politiek spectrum. Deze apostel van religie orthodoxie ondersteunt de resten van de Christelijke orthodoxie hier ook nog eens.
Die ook problemen hebben met homo's, of op zijn minst verwachten dat deze het niet praktiseren, zoals Dhr. Ramadan ook meent. Pietsie volkverheffing dus maar, maar och wat is men enthousiast voor deze kruimels! Geen echte volksverheffing, maar verheffing onwenselijke standpunten in een verondersteld beschaafd Europa!
Men kwam en komt daarvoor allemaal van elders naar Euopa en tegelijkertijd werkt dit de onstabiliteit in Europa in de hand door beschaafde toegeeflijkheid voor een specifieke levensovertuiging, met beschamende gevolgen als zelfcensuur etc.
Door R. Windt (machteloze kiezer) op
Dit is ook alleen maar voor te stellen in
"vooruitstrevend" Nederland!!!

Als Dhr. Ramadan binnen wetenschappelijke kringen interessant is en men heeft het gebruikelijke salaris daar voor over is dat hun verantwoordelijkheid en die van de overheid, die dat salaris betaalt.
Volgens Dhr. Aboutaleb is dat zijn kerntaak. "Bruggenbouwer" is een bijzaak.

Probleem is dat bijzaak centraal is gaan staan in de beeldvorming door vele optredens in media, Dat Dhr. Ramadan het Islamitisch conservatisme o.a. over homo's, daarmee ook zeer onwenselijk conserveert bij nieuwe Nederlanders, die te vaak ook nog daar zeer primitief op reageren met haat en geweld en als het ware door zijn breed toegeworpen status (o.a. VNG) onwenselijke aspecten van religieconservatisme nog op kan wekken, ook bij inmiddels wat meer gematigde Moslims!
De wolf in schaapskleren?
Dit heeft in dat geval een succesvoller effect dan de primitieve aanslagen in elk geval! De politieke (linkse) elite omarmt hem als Conservatief Moslim intellectueel. Kom bij hen niet aan met oprispingen vanuit Conservatief Christelijke hoek, die we vanuit dit kabinet opgedrongen kregen.

Dit is ook alleen maar voor te stellen in "vooruitstrevend" Nederland!!
Van alle kanten wordt een conservatief religieus persoon vanuit een nieuwe religie in ons land platform aangeboden om de fundamenten van onze Europese beschaving te relativeren. Zelfs vanuit overheidsorganisaties door burgers betaald!
Fortuyn draait zich in zijn graf om!
Me dunkt, we hebben al genoeg te stellen met de Christelijke orthodoxie m.b.t. homo acceptatie.

Is het voor te stellen dat een Christelijke evenknie/collega van Dhr. Ramadan, breed diezelfde status als bruggenbouwer en platform toegeworpen krijgt????
De Linkese Kerk zou op zijn achterste benen staan, zoals in Amsterdam met de kwestie Youth for Christ.

De linkse partijen beheersen de grote steden met P.v.d.A. op de voorgrond.
Volksvertegenwoordiging en burgers vertonen nog steeds een gapend gat.
Oorzaak hun slechte worteling in de samenleving en elitair hobbyisme. Gevolg:
aanhoudende maatschappelijke verblindheid en polariserende beleidskeuzes. Dat wordt maar al te graag exclusief op Wilders bordje gelegd!

Aan een tv optreden recentelijk en met als onderwerp dit issue, kon je al zien aankomen dat het onderzoek van de banden t.g.v. Dhr. Ramadan zou uitvallen.
Dhr. Aboutaleb had bepaald geen pokerface daarbij.
Jammer dat hij in deze kwestie een typische Melkertvolgeling gebleken is tot nu toe. Kijk ook naar de onwenselijke uitwerkingen voor de samenleving.
De Paus moest zijn wetenschappelijke woorden in Duitsland t.a.v. De Islam
ook bezuren vanwege maatschappelijke belangen!