of 63946 LinkedIn

Extra vergadering GS over situatie stad Groningen

Gedeputeerde Staten van Groningen houden een extra vergadering over de ontstane situatie na de val van het college van de stad Groningen en de nadelige gevolgen voor de regiotram.

Gedeputeerde Staten van Groningen houdt vrijdag een extra vergadering om zich te beraden op de ontstane situatie in de stad Groningen na de val van het college en het dreigende afblazen van de regiotram.

Regiopartners ook bijeen
Ook de regiopartners, de provincies Groningen en Drenthe en deelnemende gemeenten, zullen vrijdag in vergadering bijeenkomen om de situatie te bespreken. Een provinciewoordvoerder laat weten dat de provincie de ontwikkelingen in de stad Groningen verder afwacht. Op de vraag of de provincie nog hoop houdt op het doorgaan van de regiotram durft de woordvoerder nog niet te antwoorden. Ze herhaalt het standpunt van gedeputeerde Mark Boumans (VVD): ‘Wij staan pal voor de toegezegde investeringen in de bereikbaarheid van de stad.’

Doorgaan met tram is regionaal belang
Gedeputeerde Rein Munniksma van de provincie Drenthe vindt dat Groningen vanwege het regionale belang moet doorgaan met de ontwikkeling van de regiotram. De gezamenlijke overheden hebben volgens hem al 30 miljoen euro aan voorbereidingskosten in het project zitten. Als de regiotram niet doorgaat, moet de gemeente met een goed alternatief komen om Groningen goed bereikbaar te maken, zei hij tegen RTV Drenthe.

Ommeland reageert teleurgesteld
De teleurgestelde reacties van “het Ommeland”over het sneuvelen van de tram stromen intussen binnen op RTV Noord. Munniksma noemt het moment om de stekker eruit te trekken laat en bijzonder gek. Volgens hem had de kwestie al in de collegevorming moeten worden opgelost. Burgemeester Van Mastrigt van Hoogezand zag het afketsen van de tram niet aankomen en noemt dit een schok. Ze vindt dat snel een oplossing moet worden gezocht voor de problemen in de bereikbaarheid van stad en regio.

Persoonlijk drama voor betrokkenen
Wethouder Hoekzema van de gemeente Winsum noemt het een persoonlijk drama voor alle betrokkenen. Hij zou het een gemiste kans vinden als de mogelijkheid van een tram nooit meer zou worden besproken. Burgemeester Bert Swart van Zuidhorn had de komst van de tram geweldig gevonden en de gemeente had er ook al rekening mee gehouden. Zuidhorn heeft te maken met veel forensen. De gemeente gaat nu verder met een transferium en kijkt hoe het openbaar vervoer alsnog kan worden uitgebreid.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.