of 59250 LinkedIn

Extra taken voor postbodes

PostNL onderzoekt of postbodes in hun wijken de boel extra in de gaten kunnen gaan houden. In Schiedam loopt tot half december een proef met vijf bezorgers.
© ANP
16 reacties

PostNL onderzoekt of postbodes in hun wijken de boel extra in de gaten kunnen gaan houden. In Schiedam loopt tot half december een proef met vijf bezorgers die onder meer foto's maken van overvolle vuilcontainers of andere problemen op het gebied van openbare orde signaleren. Ze geven deze informatie door aan de gemeente.

Proef in Schiedam
‘We weten al jaren dat het aantal poststukken daalt. We zijn daarom aan het bekijken of de postbezorgers andere werkzaamheden kunnen gaan doen. In Schiedam loopt nu een eerste proef. Dit gaan we in nog meer gemeenten doen. We gaan dan alles evalueren met de gemeenten en postbezorgers om te bepalen of dit haalbaar en werkzaam is en of er echt behoefte aan is’, aldus een woordvoerster van PostNL naar aanleiding van een bericht in het AD. De bezorgers hebben een opleiding gedaan voor het fotograferen in de wijk. Ze krijgen voor hun extra werk betaald door PostNL. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hans op
Welke postbode? Dé postbode cq de postbesteller bestaat al niet meer, dat beroep is al aan het afbreken. Door bezuinigingen zijn het bezorgers geworden in een rode wollen Hans Spektrui, daar kunnen zij niets aan doen maar hebben zij hebben zelf al moeite om de juiste gleuf te vinden. Daaaag Nederland.
Door Jhoke (rijksambtenaar) op
Welke postbode? Die van KPN of die van Sandd of Selektmail of die van Select Mail of van VSP of de pakjesbezorger van KPN?
Door Sjaak Heemstra op
De participatiewet is de domste zet die er ooit in Nederland gedaan is.
Door Fred op
Wat voeren 'burgers'toch in hun schild, dat zij geen oplettende postbode (geen postbesorger dus) in hun straat willen zien? Kweken zij wiet? Hebben zij een raar handeltje? Ontvangen zij bijzonder bezoek? Scheuren zij met 70 km door de straat? Laten zij hun honden op de stoep poepen? Bieden zij hun afval in strijd met de regels aan?
Door Mirthe op
Oplettendheid zo ver als de burger het wil.
Dit is een algemene opmerking voor personeel niet beledigend bedoelt de postbodes zijn oke.
Door Klaas op
Leve de postbode!
Wat is er tegen oplettendheid in de straat? Niets toch? Beter een walende postbode dan een buurman of -vrouw die een paar jaar dood in huis ligt.
Door Wim Vreeswijk (Financieel adviseur) op
Laat die postbezorger toch gewoon brieven blijven bezorgen. Vanwege de armoedisering van onze bevolking zit daar al genoeg ellendepost tussen en zadel deze bezorgers niet met allerlei afschuiftaken op. Daar hebben we dat enorme overheidsapparaat toch voor, tòch?
Door Sjaak (waakzaam buerger) op
Waarom moet er zo 'dronken' op een goed initiatief gereageerd worden? Als er veranderingen hebben moeten plaatsvinden - door mindr aanbod vanpapieren post - en dat effect heeft gehad op banen - o.a. dat de postbode zonodig (?) postbezorger moest worden -, zou daarop kunnen worden ingespeeld door - bij een gebleken behoefte aan een bepaalde service - tot een logische aanpassing (upgrading) van een aanwezige functie te komen. Wie deze denkbeweging niet kan maken, heeft inflexibele hersenen.
Door Dennis op
Heer Biel ga je mond spoelen.

Ik begrijp de negativiteit niet. In België doen ze dit ook en is het een succes. De postbode die af en toe binnenloopt bij de alleenstaande bejaarde van 80, een praatje maakt, kijkt of alles nog oké is. Ik ben voor, ook als het geld kost. Bovendien waardeer ik de invintiviteit van Post.nl
Door Katrien op
Dhr. Biels beledigt behoorlijk een echte ambtenaar.
Daarom had de decentralisatie naar de gemeenten nooit mogen plaats vinden.
U kunt vandaag nog excuses aanbieden via deze site mijnheer Biels dit past goed in de huidige sociale menslievende participatiesamenleving.