of 63082 LinkedIn

Extra raadsvergadering Leiden over Benno L.

Volgens een andere woordvoerster van de gemeente staat het voortduren van het verblijf van L. dagelijks ter discussie
5 reacties

De gemeenteraad van Leiden praat op 27 februari over de kwestie-Benno L. tijdens een extra raadsvergadering. Dat liet een woordvoerster van de gemeente dinsdag weten. Zaterdag werd duidelijk dat de veroordeelde pedoseksueel sinds kort in Leiden woont. Daarop laaiden de gemoederen in de buurt hoog op.

Voortduren ter discussie

Vrijdag komt burgemeester Henri Lenferink met ,,meer informatie over de situatie'' van de voormalig zwemschoolhouder. Volgens een andere woordvoerster van de gemeente staat het voortduren van het verblijf van L. dagelijks ter discussie en is dat ook één van de punten die vrijdag zal worden aangestipt. Volgens haar wil Lenferink in kunnen staan voor de veiligheid van alle Leidenaren en dus ook van L., die nu bewoner van de stad is.


Veiligheid
,,Daar moet ik aan het einde van de week natuurlijk mijn mind over opmaken. Hoe de stand ervoor staat. Want ook zijn veiligheid is een item'', liet Lenferink maandag weten. Hij gaf aan dat hij de veiligheid van L. niet kan garanderen. ,,Ik kan er mijn best voor doen.'' Maandagavond uitten in verschillende media inwoners van Leiden ongezouten kritiek op de burgemeester. In Pauw en Witteman liet een bewoner weten dat Lenferink ,,voor 08.00 uur op zaterdag de stad uit moet zijn''. Met dat soort uitspraken doet Lenferink niets, aldus de woordvoerster. Tegenover de negatieve reacties staan echter ook ,,enorm veel steunbetuigingen'', aldus de woordvoerster. Die komen voor een deel ook uit Leiden zelf. ,,Vanochtend werd er bijvoorbeeld zelfs een bos bloemen voor de burgemeester gebracht.''

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jo (Pedojager-hater) op
Ook gisteren in Pauw en Witteman hoorde je niets over maatregelen tegen het protesterende schorriemorrie. Vooral de burgemeesters van Enschede en Veenendaal waren om je wild aan te ergeren. Keurige heren. Te keurig om hun nek uit te steken voor een medemens en zo ja, dan alleen onder strikte voorwaarden.

Men is bereid om, indien nodig, te zwichten voor de terreur van dit ranzige uitschot. Ongelooflijk dat dit mogelijk is in ons land.
De burgemeester van Leiden is de enige die zich een mens met een hart heeft betoond.
Ik hoop dat hij vol zal houden en alsnog maatregelen neemt tegen de echte criminelen, namelijk het protesterende schorriemorrie.
Geef je toe aan de protesten, dan zal het van kwaad tot erger gaan. Hun macht zal toch echt een keer gebroken moeten worden.
Door Jos Praat (Beleidsmedewerker) op
Je wordt niet vrolijk van al die ongenuanceerde reacties. Hebben die lui niets anders te doen dan de boel en elkaar op te jutten?
Lenferink heeft z'n nek uitgestoken. Hij verdedigt de rechtstaat en neemt daarbij risico's: zet nota bene z'n positie op scherp. Daar zou je als burger toch respect voor moeten opbrengen.
Door Jos (hoofd oov) op
Ik heb toevallig de uitzending van PenW gezien waarin dit onderwerp aan de orde was. Heb mij afgevraagd hoe het zo kan zijn dat iemand bij zijn volle verstand kan aangeven dat hij namens 95% van de inwoners van Leiden spreekt en vervolgens de uizending benut als podium om met woorden van een strekking "als ze niet zelf voor 8.00 uur op aanzegging van de gemeente zijn vertrokken, regelen wij dat op onze manier" een oproep richting potentiele relschoppers te doen om zaterdag 's ochtends richting Leiden te komen. Kwalijke zaak.
Door Stoffel op
Eindelijk een burgemeester die zijn verantwoordelijkheid neemt en zijn nek durft uit te steken. Daar heb ik toch heel wat meer respect voor dan voor die lapzwansen in Amsterdam (van der Laan, PvdA), Rotterdam (Aboutaleb, PvdA), Utrecht (Wolfsen/Isabella, PvdA) en Eindhoven (van Gijzel, PvdA).
Door Hype-watcher op
In Nederland wonen echt nog meer pedofielen. Komen in die gemeenten nu ook binnenkort de gemeenteraden bijeen om daarover te "debatteren" ?

Vacatures

Klik hier voor alle vacatures

Van onze partners