Advertentie

Ex-wethouder Jo Dejong dood gevonden

De onlangs afgetreden wethouder Jo Dejong uit Meerssen is dood in zijn woning aangetroffen. De wethouder moest aftreden na beschuldigingen van ongewenste intimiteiten tijdens carnaval.

11 maart 2013

Voormalig wethouder Jo Dejong van Meerssen is maandagochtend dood in zijn woning in Ulestraten gevonden. Hij heeft zelfmoord gepleegd. Dat maakte een woordvoerster van de gemeente bekend. 

Zoen tijdens carnaval
Het lichaam van Dejong werd maandagochtend in zijn huis gevonden door een bekende. De 58-jarige Dejong trad onlangs af als wethouder nadat hij een vrouwelijke gemeenteambtenaar tegen haar wil een tongzoen had gegeven. Dat gebeurde tijdens carnaval in een kroeg.

Geschokte reacties
Burgemeester Hans Schmidt van Meerssen heeft zijn vakantie maandag afgebroken en keert terug, aldus een gemeentewoordvoerder. Ambtenaren en bestuurders van de gemeente reageerden maandag geschokt op het nieuws.

Reacties: 36

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Piet / consultant
STEF, inderdaad dat is kortweg de discussie, wijze woorden. En de rest is intrige en politieke hetze.



Gelukkig zijn zij die dit niet kennen. Maar elke medaille heeft zijn keerzij. Mensen die deze 2 aspecten niet kennen, oordelen zonder kennis van zowel de politieke als Limbgurgse cultuur.



Hij moge rusten in vrede!
Hans Boet / zelfstandig ondernemer
Ik vind dat dit soort berichten wel in BB moeten worden geplaatst, maar niet de mogelijkheid moet worden gegeven hierop te reageren uit pieteitsoverwegingen voor alle betrokkenen.
Wim
@piet
Tot slot nog even dit.

1. Ik ben in Limburg geboren en woon er nog steeds.
2. Ik ben jarenlang politiek actief geweest in een Limburgse gemeente. Ik ken het reilen en zeilen van een politicus dus als geen ander en weet dat het ook anders kan.
3. Ik hou als Limburger ook van Carnaval, maar ben in staat dat te vieren zonder dat ik iemands lichamelijk integriteit aantast. Nu u de mening van Stef deelt, valt u wat mij betreft ook onder de categorie van stiekeme borstenknijper.

Dan tot u. Ik moet constateren dat u geen eigen mening hebt, maar dat u het steeds moet hebben van de mening van een ander, die u vervolgens tot de uwe maakt. Denkt iemand daar anders over, dan reageert u als een klein beledigd kind - in het Duits ' 'trotziges Kind' - en begint u, zoals een klein kind dat ook doet, te schimpen en te beledigen omdat u - cognitief?- niet in staat bent om met argumenten tegenwicht te bieden. In de regel is dat een teken van onmacht, niet met emoties kunnen omgaan of geringe cognitieve vermogens. Wat er precies met u aan de hand is, kan ik van hieruit echter niet beoordelen. Mogelijk heeft het te maken met uw achtergrond als ex ambtenaar en dat u daar een trauma hebt opgelopen. Ik stel u echter gerust: alles is behandelbaar, als u daar maar toe bereid bent.
Tot slot vind ik het sneu voor u dat u nu de rest van uw leven als consultant moet slijten en de mensheid met uw nietszeggende en niets toevoegende bijdragen op internet vermoeit.
P.S.: dit is tevens mijn laatste reactie. Uw eventuele volgende scheldtirade gaat eenvoudig langs mij heen. U weet en kunt eenvoudig niet beter.
gerrie
Kusjesziekte?
hub rekko / NVT
geschokt door deze omstandigheden. Ik hoop dat de mensen op de achtergrond eens beraden wat ze hebben berijkt. Dit is dus echt eens mens, wat het beste voor had met iedereen, het water tot de lippen laten stijgen. Sterke en meedeleven voor de familie
gerrie
Katholieken kunnen het nog beter dan Zwarte kousen.
Pijn Acker / niet-elite burger
Casus 1

Je bekleedt een openbaar ambt en probeert tijdens carnaval een vrouw een tongzoen te geven. Daarop word je behandeld als een paria. Je collega's en raadsleden willen niks meer met je te maken hebben. Je ziet geen andere mogelijkheid dan eruit te stappen.



Casus 2

Je bent bankdirecteur, laat de boel in de soep lopen en berooft zo mensen van hun spaargeld en pensioen. Nadat de Staat de failliete boedel heeft opkocht, krijg je een miljoenenbonus van belastinggeld toe en blijft een gewaaardeerd lid van de samenleving.





Keulers / Zorghulp
DIT IS TE GEK VOOR WOORDEN!!!!!

DAT EEN GEMEENTE DIT EEN SUPERAARDIG MENS KAN AANDOEN!!!!!!!!

JO...JE ZULT HIER NOOIT VERGETEN WORDEN...

we leven intens mee met het gezin, de familie...en iedereen die JO een ECHT warm hart toedragen!!
T crijns / directie Gebr Crijns
WAAROM ? WIJ GELOVEN WEL IN JOUW
Hans
@Martien. Wat een smakeloze reactie. Zo'n drama gebruiken om je eige zaakje weer eens naar voren te schuiven. Bah!
San
@Martien, walgelijke reactie van je. BAH!
Frank / verantwoordelijke
Een persoonlijk drama, uit respect voor de persoon is en blijft het gissen. De aanleiding ligt voor de hand. Maar er worden wel vaker fouten gemaakt. Niet iedereen is daartegen bestand. Maar het maakt alleen maar duidelijk dat de realitiet van het leven hard is. Niet onbespreekbaar ondanks al het leed en drama. Respect voor de man zijn keuze, ik mag hopen dat het niet voor niets is geweest.
Sandra / Manager
Vreselijk!...Had de man met rust gelaten...We zijn allemaal mensen en een ieder begaat wel eens een fout....En het was geen doodzonde. Mijn medeleven voor de familie en alle mensen die hem lief hadden...
Hans
@Martien. Dat is hier helemaal niet aan de orde man. Er is hier helemaal geen onderzoek gedaan. Je maakt misbruik van het leed dat hier aan de hand is om je eigen puntje weer te maken. Je kunt hier beter wegblijven; echt.
Piet / directeur
MARTIEN, HANS, SANDRA, SAN

Ik sta volstrekt buiten deze zaak. Vindt het feitelijk irrelevant of deze man zich nu wel of niet heeft vergaloppeerd. Dat hoort een kwestie te zijn tussen de betrokken 2 mensen, en eventueel een Rechter en niet meer!



Maar het is van Martien wel idioot moedig/dom om zijn immoraliteit op deze pagina zo naar buiten te bregen. Had/heeft ofwel een gewekldige tunnelvisie in immoraliteit zonder enig empatisch vermogen, ofwel had/heeft er blijkbaar belang bij dat de Jong zoveel als mogelijk in discrediet werd/wordt gebracht. Inderdaad walgelijk, maar in de politiek/ambtelijke sector zeker niet ongebruikelijk, dat daar dit soort mensen op deze wijze rond lopen!
Rex Rotary / Coördinator
Jongens, jongens, als ik dit zo lees begin ik te begrijpen in wat voor slangenkuil Jo de Jong verstrikt was geraakt. Als volledig buitenstaander kan ik bijna voelen hoe Jo zich gevoeld moet hebben. Ik heb tijdens het carnaval ook wel eens dingen gedaan waarvan ik later dacht: "nou, nou!" en dat is onderling met excuses opgelost. De samenleving heeft hier volledig gefaald en moet zich schamen. Jo ruste in vrede.
Piet / directeur
MARTIEN, in je 12e stukje schreef je over zijn "terechte schaamte". Zolang de man niet is veroordeeld mag je zo'n uitdrukking niet bezigen Martien.



NU schrijf je dat je empatische gevoelens vooral uitgaan naar zijn slachtoffers. Kortom het zijn bij jou nu al "meerdere slachtoffers geworden"!! Dat notabene zijn schuld niet eens vast staat.



Martien je bewijst in je eigen reactie ondubbelzinnig niet alleen je tunnelvisie, maar ook je vooringenomenheid.



Inderdaad je bent geen man om te walgen, je bent "ontoerekeningsvatbaar". TBS zou je misschen nog kunnen helpen?



En dit alles inderdaad slechts omtrent een carnavalesk incident, waarschijnlkijk onder 1 borrel!!!

Zoiets l;os je dan later samen even op!
Wim
Als ik de meeste bijdragen hier lees, lijkt het wel dat iedereen schuld treft, behalve Jo Dejong zelf. Wat een onzin. Het was Dejong zelf die ervoor koos om de betreffende ambtenaar aan te randen. Het was ook Dejong zelf die erkende dat hij dat gedaan had. Het was Dejong zelf die vervolgens terugtrad. Dejong had het dus ook aanzichzelf te wijten dat hij hierdoor niet meer geaccepteerd werd. Het was immers niet de eerste keer dat Dejong seksitisch gedrag vertoonde. Ook was het Dejong zelf die ervoor koos een einde aan zijn leven te maken. Dejong had dus vele keuzes die hij zelf genomen heeft. Het gaat dan ook veel te ver om anderen de schuld te geven voor de dingen die Dejong gedaan heeft. Natuurlijk is een zelfmoord niet mooi. Maar ook hier had Dejong zoals gezegd een keuze. Dat hij voor zelfdoding koos en anderen hierdoor met problemen, verwijten en zorgen opzadelde, is echter ook niet fraai. Natuurlijk, ik vergat, al de anderen zijn het allemaal schuld....
pipadekloon / voorlichter
Van al dat ge alaaf en gezuip komt alleen maar narigheid.

Hans / commercieel
Wat een triest verhaal, Ik wil het gedrag van deze man absoluut niet goed praten, maar het had in ieder geval wel anders kunnen worden opgelost. Kan me ook erg moeilijk voorstellen dat zijn 'tongzoenactie'' zo maar uit de lucht komt vallen, meestal is daar wel een aanleiding voor. Andere kant is natuurlijk , als je prominent aanwezig bent in een gemeenschap iedereen op je let. En in de politiek is het nou eenmaal zo, dat er altijd mensen azen op jouw stoeltje...
A.Q.C. Tak / em. hoogleraar staats- en bestuursrecht
Drie dagen voordat Dejong zich het leven benam bood ik vruchteloos onderstaande reactie aan aan het plaatselijke mededelingenblad De Geulbode en aan Dagblad De Limburger:

Volksgericht in Meerssen





Met stijgende zorg neem ik kennis van een toenemende stroom berichten in de pers en op TV over het aftreden van wethouder De Jong in Meerssen.

Als oud hoogleraar staats- en bestuursrecht interesseert mij met name de staatsrechtelijke kant van deze problematiek, en uitsluitend als wetenschapper. Wie mij kennen, weten dat ik zelf nog nooit lid ben geweest van welke politieke partij dan ook; zelfs heb ik nog nooit gestemd – dus ook niet op de heer De Jong. Ik geef dus ook geen oordeel over zijn politiek of over zijn persoonlijk gedrag – daartoe zijn andere instanties bevoegd. Wel heb ik een oordeel over de juridische gang van zaken bij dit ontslag, en die acht ik verre van correct.



Uit de media heb ik begrepen, dat door het slachtoffer zelf besloten is om geen aangifte te doen dat De Jong haar zou hebben lastig gevallen en zelfs verkracht met een ongewenste tongzoen. Het gaat dan niet aan, dat de burgemeester dit wel bij justitie gaat melden. Dat kan dan alle betrokkenen ernstig schaden en roept alleen maar vragen op. Een burgemeester is staatsrechtelijk ook niet de baas van een wethouder; eerder omgekeerd. Ten aanzien van een wethouder is alleen de gemeenteraad bevoegd. En die raad is enkel bevoegd het politieke vertrouwen in een wethouder op te zeggen.



Dat is hier niet gebeurd, begrijp ik: de heer De Jong heeft zelf ontslag genomen. In ieder geval gaat het voor een raad te ver om met een persverklaring te komen dat de gemeenteraad ‘unaniem tot de definitieve conclusie komt’ dat er geen toekomst meer is voor politieke samenwerking met de heer De Jong. Alleen rechters zijn in ons land bevoegd om iemand van openbare en vertegenwoordigende functies uit te sluiten.



Er blijkt in Meerssen heel wat meer ernstig mis dan de persoonlijke escapades van de heer De Jong. De hele gang van zaken vertoont de bedenkelijke karakteristieken van een publieke hetze, een volksgericht, burgemeester en raad voorop. Zij is overheidsbestuur en volksvertegenwoordiging onwaardig. Zij is volledig in strijd met ons staatsrecht en met de wettelijke bevoegdheden van zowel burgemeester als gemeenteraad.



Kritikus / Geen Hagenees
@Prof. Tak. Dat uw stuk niet geplaatst werd, verbaast mij niets. De Limburger speelt neen iet zo'n frisse rol in de hetze tegen wijlen wethouder Dejong. Maar liefst 10 artikelen werden eraan gewijd en de commentsecties stroomden vol met de smerigste vuiligheid, zonder dat de moderator ingreep. Nu is men toch geschrokken bij DL en heeft men alle reacties bij alle artikelen verwijderd.



Voor een niet-Limburger is het wat moeilijk voor te stellen, maar geloof me, tijdens carnaval wordt er wat afgezoend (en meer, zoals tikjes op de billen en kreepjes in de borsten). Bijna iedereen doet het, met bekenden èn onbekenden. De drank, hè, die maakt de zeden losser. Niet goed te praten en ook iedereen is er niet van gediend. Maar nadat men tot bezinning is gekomen, worden excuses gemaakt en dan is het: zand erover.

Wat er tussen de wethouder en die ambtenaar precies is voorgevallen, weet ik niet, maar er moet meer gespeeld hebben.



Feit is wel dat Jo in de afgelopen 2 weken psychisch kapot is gemaakt door de gemeentelijke organatisatie (collega B&W-ers, raadsleden, ambtenaren) die hun mening via DL spuiden. Met de bekende fatale afloop.
Piet / directeur
MARTIEN, lees de reactie van Prof Tak en STEF.

Betrokkene heeft zelf afgezien van aangifte. Kortom daarmee is de kous af. Het zijn andere belanghebbenden geweest als de Burgemeester en ambtenaren ( en de pers) die belang hadden bij een hetze.



Martien je bent nu niet alleen ontoerekeningsvatbaar, maar nu blijkt toch zeker WALGELIJK!, erger zelfs
Ruud
Is dit nu het gevolg van de mediahetze? Mijn antwoord hierop luidt volmondig ja. De Jong is afgeschilderd als een of andere geile wethouder die te pas en te onpas aan vrouwen zat. De andere betrokkene (de vrouwelijke collega) zal zich behoorlijk schuldig voelen nu. Want hoever is De Jong nu feitelijk gegaan? In ieder geval is het dit niet waard om iemand zo de dood in te jagen. En van verkrachting is volgens de HR geen sprake!
Ruud
Wat is de rol van de Burgemeester van Meerssen. Deze man heeft in een interview van circa 20 minuten door laten schemeren dat hij De Jong verzocht heeft om af te treden. Daarmee geconfronteerd door de journalist antwoordde de burgervader dat het toch echt de beslissing van De Jong is geweest. Als goed burgervader had hij een en ander gewoon door een commisie moeten laten onderzoeken. Dan was het feitencomplex duidelijke naar voren gekomen en had er een objectieve beslissing genomen kunnen worden. Zoals gezegd De Jong is nu afgeschilderd als de Geile Wethouder van de Gemeente Meerssen die alleen maar achter de vrouwtjes zat. Nou dan heeft iemand daar de afgelopen 10 jaren niet goed opgelet!
Piet / directeur
Beste FRANK, het kan zijn dat ik Martien niet goed heb begrepen. Als het hem er om ging dat er met het (openbaar) besturen ontzettend veel mis, is, ben ik dat roerend met hem eens.



Toch komt het mij voor dat Martien dat ook anders had kunnen verwoorden. Ik had de indruk dat bij Martien de schuldvraag was opgelost en de schuldige vastgesteld. Maar oke ik kan ook verkeert lezen.
Edith
Als ik enkele reacties hierboven lees, ben ik blij dat ik als vrouw niet in Limburg woon en er al helemaal niet met carnaval kom. Het lijkt wel dat het er normaal is dat mannen vrouwen ongewild een tongzoen geven en er vervolgens in koor geroepen wordt dat er wel meer achter zit als de betreffende vrouw daar niet van gediend is. Ook lijkt het heel normaal te zijn dat vrouwen met carnaval in de borsten worden geknepen en anderszins onzedelijk betast worden. Het is immers carnvaval en wij hebben wat veel gedronken. Mijn hemel zeg, wat een primaten daar in het zuiden. Ik zit toch ook niet mannen in hun piemel te knijpen met dezelfde smoes. Wat denken jullie wel niet? Denk eerst eens goed na voordat u dergelijke ongenuanceerde reacties geeft en dingen insinueert. Bijvoorbeeld hoe de vrouwelijke ambtenaar zich voelde toen Dejong toesloeg en daarna. Hoe zou u het vinden als een bezopen kerel zijn tong in uw mond drukt? Natuurlijk is het niet goed te praten als iemand via internet compleet wordt afgeschoten, zoals dat bij Dejong gebeurde. Feit is wel dat hij het zelf was die dingen deed die echt niet kunnen en mogen en hij wat dat betreft alle ellende zelf over zich heen riep. Let wel, als openbaar bestuurder wordt alles wat je doet op een weegschaal gelegd en uitvergroot. Ook met carnaval, hoewel in het zuiden daar kennelijk anders over gedacht wordt.
Dulci / wetenschappelijk medewerker
@Wim: eindelijk iemand die hetgeen er is gebeurd goed verwoordt. Niemand heeft de man ergens toe gedwongen, Hij is door zijn eigen onnadenkendheid - onder invloed van het carnaval en drank, alsof dat opeens alles goed praat - in een rollercoster van gebeurtenissen terecht gekomen die over hem heen is geraasd en uiteindelijk tot zijn allerlaatste besluit heeft geleid. Het gedrag van de gemeenteraad en mn de "burgervader" verdient zeker geen schoonheidsprijs,maar hij is zelf degene die keuzes heeft gemaakt. En uiteindelijk zijn familie en veel andere mensen met de gevolgen laat zitten, wat ook geen schoonheidsprijs verdient.
Piet / directeur
EDITH, sorry, je gaat voorbij aan de via de pers gevoerde hetze. Ook betrokkene zelf heeft afgezien van aangifte. Maar Edith zal het wel even persoonlijk vertalern, volstrekt voorbij gaand aan de belachelijke aangifte van de Burgmeester, die er blijkbaar persoonlijk belang bij had. Het is/was heel eenvoudig een kwestie trussen Weth de Jong, en de betrokken vrouw, eventueel een Rechter niet meer en niet minder. En DULCI als wetenschappelijk medewerker mag zijn huiswerk ook over doen, de Jong is/was pas schuldig als de Rechter daarover bevestigend heeft geoordeeld. Maar velen van U gaan voorbij aan deze onbewezen elementen alsook voorbij aan de door de Gemeente/Burgemeester om politieke redenen ontketende hetze. De betrokken mevrouw is mans genoeg om zelf wel of geen aangifte te doen. En als zij daarvan afziet is dit zeker geen taak voor de Burgemeester, en dient zeker ook de plaatselijke pers de nodige discretie in acht te nemen, echter in tegendeel. Maar uit de meeste reacties hier onder op enkele na blijkt grote onkunde van de feiten, politieke intriges en cultuur en speelt vooringenomenheid de boventoon. En velen van U hebben blijkbaar nog niet ervaren wat publieke druk kan veroorzaken, alsof er dan nog sprake is van vrije menselijke rationele keuze! Deze man heeft zich 10 jr ingezet voor de Gemeenschap en als er dan op deze wijze publicitair met je wordt afgerekend is de prijs voor dit tongzoentje wel erg hoog. Maar fijn EDITH en diverse anderen hebben blijkbaar een goed gevoel en hun gevoelens van genoegdoening zijn volledig bevredigd! Fijn zo, het menselijk ras in zijn meest dierlijke vorm!
remco
Edith, Ik erger me kapot aan je reactie.

Je weet echt niet waar je over praat!

Wim
@piet. Uw reactie lijkt ook heel erg vooringenomen door de goede dingen die Dejong zou hebben gedaan, zodat u dan maar zelf voor rechter speelt. Nadat de betreffende ambtenaar e.e.a. gemeld heeft, hebben ook andere binnen de gemeente werkzame vrouwen het aangedurfd melding te maken van soortgelijke feiten, waarin Dejong de hoofdrol speelde. Vergeet niet. Dejong verkeerde als 'baas' in een machtspositie en de vrouwelijke werknemers die hij belaagde in een ondergeschikte positie. Bang voor represailes. Dan durf je niet naar een rechter te stappen. Het is dan heel erg fijn dat iemand als de burgemeester het voor je opneemt. Kennelijk was Dejong dus iemand met twee gezichten. Nogmaals hijzelf is als geen ander veantwoordelijk voor zijn eigen gedrag. Overigens kan ik de reactie van Edith op nogal wat commentaren heel goed begrijpen. Uit de reactie van @Remco maak ik op dat hij het wel nooit zal of wil snappen. Je kunt niet zomaar aan andere vrouwen zitten onder het mom van carnaval of drank.
Piet / directeur
Beste WIM, leer s.v.p. lezen. Ik beweerde niet dat de Jong "goede"dingen had gedaan. Ik beweerde dat hij zich 10 jr lang voor de Gemeenschap heeft ingespannen met als resutaat aangifte door een politieke Collega, daar waar het slachtoffer zelf er notabene van af zag. Waar bemoeit die Burgemeester zich mee. En als het slachtoffer er zelf van af ziet waar bemoeien anderen zich mee? En de bewering dat zij bang was voor represailles, waar haal je het vandaan. Als Wethouder zit je in zo'n dorp in een glazen kast, kijk maar naar de ontstane hetze. En ook jij Wim doet mee aan de hetze zonder dar er enige Gerechte uitspraak is/was. SCHAAM JE SUKKEL! Jij komt niet eens aan waarheidsvinding toe, je komt alleen maar toe aan vooringenomen op lucht gebaseerde beweringen.
Wim
@Piet. In tegenstelling tot u ben ik niet vooringenomen en houd ik mijn fatsoen. In tegenstelling tot u. U verwijt anderen van een hetze en laat vervolgens Uw emotie de vrije loop. Uw laatste reactie bevestigt datgeen wat ik in mijn eerdere reactie bedoelde. Ook u bent niet objectief. Overigens doe ik niet mee aan een hetze en probeer de kwestie obectief te bekijken en mij vervolgens een oordeel te vormen. Zou een rechter dat ook niet doen? Een rechter moet het achteraf ook maar hebben van de stellingen van partijen, de aangedragen bewijsmiddelen en al hetgeen de overige actoren bij een proces naar voren brengen. Hebt u er wel eens over nagedacht waarom betrokkene wellicht geen aangifte heeft gedaan? Zou het kunnen zijn dat zij wilde vermijden dat de kwestie door mensen als u zou worden opgeblazen en vervolgens onbetamelijk zou worden bejegend, zoals u dat nu bij mij doet? Het is u wellicht in uw emotie ontgaan dat u zich door mij sukkel te noemen in strafrechtelijke zin schuldig maakt aan belediging (artikel 226 Sr). Ik stel u gerust, ook ik doe geen aangifte. Steeds weer spreekt u van een hetze. Hebt u wel eens gekeken wat dit woordt betekent? Volgens Van Dale is er bij een hetze sprake van een campagne om haat op te wekken. Hiervan is mij tot op heden niets gebleken. Het is juist dat je als wethouder - zoals u het noemt - in een glazen kast zit. Reeds om die reden had Dejong beter moeten weten. Zoals ik reeds eerder stelde, Dejong maakte de keuzes die hij zelf voor juist hield en waarvoor hij ook zelf verantwoordelijk is. Kennelijk hebt u in uw eenvoud kennis genomen van de bijdrage van mr. Tak en daar in uw emotie bepaalde conclusies uit getrokken. Vergeet daarbij echter niet dat mr. Tak daarbij enkel uitging van een staatsrechtelijke uitleg, die hij voor de juiste hield. Tot slot: u vraagt zicht af waar anderen zich mee bemoeien. Kijk dan eens in de spiegel en vraagt u zich af waar u zich mee bemoeit en welke insinuaties en beledigingen u durft te uiten, zoals: sukkel, vooringenomen op lucht gebaseerde beweringen, hetze..........
Hannes Haganum / kritisch lezer
Triest, dat de zoveelste rel in een amateuristisch bestuur zulke dramatische consequenties heeft. En verder erger ik mij aan de farizeeërs die reageren. Wethouder De Jong was gewoon één van de vele amateuristische bestuurders. Ongelooflijk dat niemand meer praat over de voorbeeldfunctie die een bestuurder dient te hebben. En dan durven die farizeeërs in Nederland wel met hun vinger te wijzen naar de Grieken ? Sorry hoor, maar ik schaam mij regelmatig in het buitenland voor mijn Nederlanderschap. We doen niet onder voor de Grieken of de Italianen, alleen het relativeringsvermogen ontbreekt bij ons.
Piet / directeur
Ik durf U sukkel te noemen omdat U beschuldigingen als vsat staand uitspreekt die nog in geen enkel opzicht door een Rechter zijn onderzocht. U neemt nu reeds een aantal dingen als vast staand aan. En U mag wat mij betreft best naar een Rechter gaan dat ik U nog steeds voor een vooringenomen SUKKEL uitmaak. Oke U is een beetje beledigd, maar daar vroeg U om!
Kritikus / Geen Hagenees
@ Edith: Zoals ik al zei, het is voor niet-Limburgers moeilijk voor te stellen hoe het er hier soms aan toe gaat. Ik zou zeggen, kijk eens naar een schilderij van Rubens of een andere Vlaamse meester over een feest. Je ziet een soort drinkgelag, waarin man en vrouw heel vrij met elkaar omgaan: flirten, zoenen, aanraken, ook van meer intieme delen) Dat sfeertje kun je hier ook aantreffen tijdens carnaval. Als je daar niet van gediend bent als vrouw (of man) moet je niet naar zo'n feestje toegaan. Zo simpel is dat. Ga je wel, dan moet je niet achteraf gaan lopen klagen over handtastelijkheden. Jo Dejong deed wat vele feestgangers doen. En ga je in de ogen van de ander te ver, dan maak je excuses. Die dan ook gewoon worden geaccepteerd.



Maar er is in Meerssen waarschijnlijk veel meer aan de hand geweest. Het heeft er schijn van dat de wethouder in een vooropgezette val is gelopen. De politiek in dit dorp is een beerput met gekonkel en machinaties. Dat gaat soms terug op zaken die in een (ver) verleden speelde.
Advertentie