of 58952 LinkedIn

Ex-wethouder Jo Dejong dood gevonden

Ex-wethouder Jo Dejong
Ex-wethouder Jo Dejong
36 reacties

Voormalig wethouder Jo Dejong van Meerssen is maandagochtend dood in zijn woning in Ulestraten gevonden. Hij heeft zelfmoord gepleegd. Dat maakte een woordvoerster van de gemeente bekend. 

Zoen tijdens carnaval
Het lichaam van Dejong werd maandagochtend in zijn huis gevonden door een bekende. De 58-jarige Dejong trad onlangs af als wethouder nadat hij een vrouwelijke gemeenteambtenaar tegen haar wil een tongzoen had gegeven. Dat gebeurde tijdens carnaval in een kroeg.

Geschokte reacties
Burgemeester Hans Schmidt van Meerssen heeft zijn vakantie maandag afgebroken en keert terug, aldus een gemeentewoordvoerder. Ambtenaren en bestuurders van de gemeente reageerden maandag geschokt op het nieuws.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Wim op
@piet. Uw reactie lijkt ook heel erg vooringenomen door de goede dingen die Dejong zou hebben gedaan, zodat u dan maar zelf voor rechter speelt. Nadat de betreffende ambtenaar e.e.a. gemeld heeft, hebben ook andere binnen de gemeente werkzame vrouwen het aangedurfd melding te maken van soortgelijke feiten, waarin Dejong de hoofdrol speelde. Vergeet niet. Dejong verkeerde als 'baas' in een machtspositie en de vrouwelijke werknemers die hij belaagde in een ondergeschikte positie. Bang voor represailes. Dan durf je niet naar een rechter te stappen. Het is dan heel erg fijn dat iemand als de burgemeester het voor je opneemt. Kennelijk was Dejong dus iemand met twee gezichten. Nogmaals hijzelf is als geen ander veantwoordelijk voor zijn eigen gedrag. Overigens kan ik de reactie van Edith op nogal wat commentaren heel goed begrijpen. Uit de reactie van @Remco maak ik op dat hij het wel nooit zal of wil snappen. Je kunt niet zomaar aan andere vrouwen zitten onder het mom van carnaval of drank.
Door remco op
Edith, Ik erger me kapot aan je reactie.
Je weet echt niet waar je over praat!
Door Piet (consultant) op
EDITH, sorry, je gaat voorbij aan de via de pers gevoerde hetze. Ook betrokkene zelf heeft afgezien van aangifte. Maar Edith zal het wel even persoonlijk vertalern, volstrekt voorbij gaand aan de belachelijke aangifte van de Burgmeester, die er blijkbaar persoonlijk belang bij had. Het is/was heel eenvoudig een kwestie trussen Weth de Jong, en de betrokken vrouw, eventueel een Rechter niet meer en niet minder. En DULCI als wetenschappelijk medewerker mag zijn huiswerk ook over doen, de Jong is/was pas schuldig als de Rechter daarover bevestigend heeft geoordeeld. Maar velen van U gaan voorbij aan deze onbewezen elementen alsook voorbij aan de door de Gemeente/Burgemeester om politieke redenen ontketende hetze. De betrokken mevrouw is mans genoeg om zelf wel of geen aangifte te doen. En als zij daarvan afziet is dit zeker geen taak voor de Burgemeester, en dient zeker ook de plaatselijke pers de nodige discretie in acht te nemen, echter in tegendeel. Maar uit de meeste reacties hier onder op enkele na blijkt grote onkunde van de feiten, politieke intriges en cultuur en speelt vooringenomenheid de boventoon. En velen van U hebben blijkbaar nog niet ervaren wat publieke druk kan veroorzaken, alsof er dan nog sprake is van vrije menselijke rationele keuze! Deze man heeft zich 10 jr ingezet voor de Gemeenschap en als er dan op deze wijze publicitair met je wordt afgerekend is de prijs voor dit tongzoentje wel erg hoog. Maar fijn EDITH en diverse anderen hebben blijkbaar een goed gevoel en hun gevoelens van genoegdoening zijn volledig bevredigd! Fijn zo, het menselijk ras in zijn meest dierlijke vorm!
Door Dulci (wetenschappelijk medewerker) op
@Wim: eindelijk iemand die hetgeen er is gebeurd goed verwoordt. Niemand heeft de man ergens toe gedwongen, Hij is door zijn eigen onnadenkendheid - onder invloed van het carnaval en drank, alsof dat opeens alles goed praat - in een rollercoster van gebeurtenissen terecht gekomen die over hem heen is geraasd en uiteindelijk tot zijn allerlaatste besluit heeft geleid. Het gedrag van de gemeenteraad en mn de "burgervader" verdient zeker geen schoonheidsprijs,maar hij is zelf degene die keuzes heeft gemaakt. En uiteindelijk zijn familie en veel andere mensen met de gevolgen laat zitten, wat ook geen schoonheidsprijs verdient.
Door Edith op
Als ik enkele reacties hierboven lees, ben ik blij dat ik als vrouw niet in Limburg woon en er al helemaal niet met carnaval kom. Het lijkt wel dat het er normaal is dat mannen vrouwen ongewild een tongzoen geven en er vervolgens in koor geroepen wordt dat er wel meer achter zit als de betreffende vrouw daar niet van gediend is. Ook lijkt het heel normaal te zijn dat vrouwen met carnaval in de borsten worden geknepen en anderszins onzedelijk betast worden. Het is immers carnvaval en wij hebben wat veel gedronken. Mijn hemel zeg, wat een primaten daar in het zuiden. Ik zit toch ook niet mannen in hun piemel te knijpen met dezelfde smoes. Wat denken jullie wel niet? Denk eerst eens goed na voordat u dergelijke ongenuanceerde reacties geeft en dingen insinueert. Bijvoorbeeld hoe de vrouwelijke ambtenaar zich voelde toen Dejong toesloeg en daarna. Hoe zou u het vinden als een bezopen kerel zijn tong in uw mond drukt? Natuurlijk is het niet goed te praten als iemand via internet compleet wordt afgeschoten, zoals dat bij Dejong gebeurde. Feit is wel dat hij het zelf was die dingen deed die echt niet kunnen en mogen en hij wat dat betreft alle ellende zelf over zich heen riep. Let wel, als openbaar bestuurder wordt alles wat je doet op een weegschaal gelegd en uitvergroot. Ook met carnaval, hoewel in het zuiden daar kennelijk anders over gedacht wordt.
Door Piewt (consultant) op
Beste FRANK, het kan zijn dat ik Martien niet goed heb begrepen. Als het hem er om ging dat er met het (openbaar) besturen ontzettend veel mis, is, ben ik dat roerend met hem eens.

Toch komt het mij voor dat Martien dat ook anders had kunnen verwoorden. Ik had de indruk dat bij Martien de schuldvraag was opgelost en de schuldige vastgesteld. Maar oke ik kan ook verkeert lezen.
Door Ruud op
Wat is de rol van de Burgemeester van Meerssen. Deze man heeft in een interview van circa 20 minuten door laten schemeren dat hij De Jong verzocht heeft om af te treden. Daarmee geconfronteerd door de journalist antwoordde de burgervader dat het toch echt de beslissing van De Jong is geweest. Als goed burgervader had hij een en ander gewoon door een commisie moeten laten onderzoeken. Dan was het feitencomplex duidelijke naar voren gekomen en had er een objectieve beslissing genomen kunnen worden. Zoals gezegd De Jong is nu afgeschilderd als de Geile Wethouder van de Gemeente Meerssen die alleen maar achter de vrouwtjes zat. Nou dan heeft iemand daar de afgelopen 10 jaren niet goed opgelet!
Door Ruud op
Is dit nu het gevolg van de mediahetze? Mijn antwoord hierop luidt volmondig ja. De Jong is afgeschilderd als een of andere geile wethouder die te pas en te onpas aan vrouwen zat. De andere betrokkene (de vrouwelijke collega) zal zich behoorlijk schuldig voelen nu. Want hoever is De Jong nu feitelijk gegaan? In ieder geval is het dit niet waard om iemand zo de dood in te jagen. En van verkrachting is volgens de HR geen sprake!
Door Piet (consultant) op
MARTIEN, lees de reactie van Prof Tak en STEF.
Betrokkene heeft zelf afgezien van aangifte. Kortom daarmee is de kous af. Het zijn andere belanghebbenden geweest als de Burgemeester en ambtenaren ( en de pers) die belang hadden bij een hetze.

Martien je bent nu niet alleen ontoerekeningsvatbaar, maar nu blijkt toch zeker WALGELIJK!, erger zelfs
Door Stef (Limburger) op
@Prof. Tak. Dat uw stuk niet geplaatst werd, verbaast mij niets. De Limburger speelt neen iet zo'n frisse rol in de hetze tegen wijlen wethouder Dejong. Maar liefst 10 artikelen werden eraan gewijd en de commentsecties stroomden vol met de smerigste vuiligheid, zonder dat de moderator ingreep. Nu is men toch geschrokken bij DL en heeft men alle reacties bij alle artikelen verwijderd.

Voor een niet-Limburger is het wat moeilijk voor te stellen, maar geloof me, tijdens carnaval wordt er wat afgezoend (en meer, zoals tikjes op de billen en kreepjes in de borsten). Bijna iedereen doet het, met bekenden èn onbekenden. De drank, hè, die maakt de zeden losser. Niet goed te praten en ook iedereen is er niet van gediend. Maar nadat men tot bezinning is gekomen, worden excuses gemaakt en dan is het: zand erover.
Wat er tussen de wethouder en die ambtenaar precies is voorgevallen, weet ik niet, maar er moet meer gespeeld hebben.

Feit is wel dat Jo in de afgelopen 2 weken psychisch kapot is gemaakt door de gemeentelijke organatisatie (collega B&W-ers, raadsleden, ambtenaren) die hun mening via DL spuiden. Met de bekende fatale afloop.