of 59761 LinkedIn

Ex-wethouder Jo Dejong dood gevonden

Ex-wethouder Jo Dejong
Ex-wethouder Jo Dejong
36 reacties

Voormalig wethouder Jo Dejong van Meerssen is maandagochtend dood in zijn woning in Ulestraten gevonden. Hij heeft zelfmoord gepleegd. Dat maakte een woordvoerster van de gemeente bekend. 

Zoen tijdens carnaval
Het lichaam van Dejong werd maandagochtend in zijn huis gevonden door een bekende. De 58-jarige Dejong trad onlangs af als wethouder nadat hij een vrouwelijke gemeenteambtenaar tegen haar wil een tongzoen had gegeven. Dat gebeurde tijdens carnaval in een kroeg.

Geschokte reacties
Burgemeester Hans Schmidt van Meerssen heeft zijn vakantie maandag afgebroken en keert terug, aldus een gemeentewoordvoerder. Ambtenaren en bestuurders van de gemeente reageerden maandag geschokt op het nieuws.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ruud Zwartkous op
Katholieken kunnen het nog beter dan Zwarte kousen.
Door Aart op
Kusjesziekte?
Door Wim op
@piet
Tot slot nog even dit.

1. Ik ben in Limburg geboren en woon er nog steeds.
2. Ik ben jarenlang politiek actief geweest in een Limburgse gemeente. Ik ken het reilen en zeilen van een politicus dus als geen ander en weet dat het ook anders kan.
3. Ik hou als Limburger ook van Carnaval, maar ben in staat dat te vieren zonder dat ik iemands lichamelijk integriteit aantast. Nu u de mening van Stef deelt, valt u wat mij betreft ook onder de categorie van stiekeme borstenknijper.

Dan tot u. Ik moet constateren dat u geen eigen mening hebt, maar dat u het steeds moet hebben van de mening van een ander, die u vervolgens tot de uwe maakt. Denkt iemand daar anders over, dan reageert u als een klein beledigd kind - in het Duits ' 'trotziges Kind' - en begint u, zoals een klein kind dat ook doet, te schimpen en te beledigen omdat u - cognitief?- niet in staat bent om met argumenten tegenwicht te bieden. In de regel is dat een teken van onmacht, niet met emoties kunnen omgaan of geringe cognitieve vermogens. Wat er precies met u aan de hand is, kan ik van hieruit echter niet beoordelen. Mogelijk heeft het te maken met uw achtergrond als ex ambtenaar en dat u daar een trauma hebt opgelopen. Ik stel u echter gerust: alles is behandelbaar, als u daar maar toe bereid bent.
Tot slot vind ik het sneu voor u dat u nu de rest van uw leven als consultant moet slijten en de mensheid met uw nietszeggende en niets toevoegende bijdragen op internet vermoeit.
P.S.: dit is tevens mijn laatste reactie. Uw eventuele volgende scheldtirade gaat eenvoudig langs mij heen. U weet en kunt eenvoudig niet beter.
Door Hans op
Ik vind dat dit soort berichten wel in BB moeten worden geplaatst, maar niet de mogelijkheid moet worden gegeven hierop te reageren uit pieteitsoverwegingen voor alle betrokkenen.
Door Piet (consultant) op
STEF, inderdaad dat is kortweg de discussie, wijze woorden. En de rest is intrige en politieke hetze.

Gelukkig zijn zij die dit niet kennen. Maar elke medaille heeft zijn keerzij. Mensen die deze 2 aspecten niet kennen, oordelen zonder kennis van zowel de politieke als Limbgurgse cultuur.

Hij moge rusten in vrede!
Door Stef (Limburger) op
@ Edith: Zoals ik al zei, het is voor niet-Limburgers moeilijk voor te stellen hoe het er hier soms aan toe gaat. Ik zou zeggen, kijk eens naar een schilderij van Rubens of een andere Vlaamse meester over een feest. Je ziet een soort drinkgelag, waarin man en vrouw heel vrij met elkaar omgaan: flirten, zoenen, aanraken, ook van meer intieme delen) Dat sfeertje kun je hier ook aantreffen tijdens carnaval. Als je daar niet van gediend bent als vrouw (of man) moet je niet naar zo'n feestje toegaan. Zo simpel is dat. Ga je wel, dan moet je niet achteraf gaan lopen klagen over handtastelijkheden. Jo Dejong deed wat vele feestgangers doen. En ga je in de ogen van de ander te ver, dan maak je excuses. Die dan ook gewoon worden geaccepteerd.

Maar er is in Meerssen waarschijnlijk veel meer aan de hand geweest. Het heeft er schijn van dat de wethouder in een vooropgezette val is gelopen. De politiek in dit dorp is een beerput met gekonkel en machinaties. Dat gaat soms terug op zaken die in een (ver) verleden speelde.
Door Piet (consultant) op
Ik durf U sukkel te noemen omdat U beschuldigingen als vsat staand uitspreekt die nog in geen enkel opzicht door een Rechter zijn onderzocht. U neemt nu reeds een aantal dingen als vast staand aan. En U mag wat mij betreft best naar een Rechter gaan dat ik U nog steeds voor een vooringenomen SUKKEL uitmaak. Oke U is een beetje beledigd, maar daar vroeg U om!
Door Hannes Haganum (Overheidsdienaar) op
Triest, dat de zoveelste rel in een amateuristisch bestuur zulke dramatische consequenties heeft. En verder erger ik mij aan de farizeeërs die reageren. Wethouder De Jong was gewoon één van de vele amateuristische bestuurders. Ongelooflijk dat niemand meer praat over de voorbeeldfunctie die een bestuurder dient te hebben. En dan durven die farizeeërs in Nederland wel met hun vinger te wijzen naar de Grieken ? Sorry hoor, maar ik schaam mij regelmatig in het buitenland voor mijn Nederlanderschap. We doen niet onder voor de Grieken of de Italianen, alleen het relativeringsvermogen ontbreekt bij ons.
Door Wim op
@Piet. In tegenstelling tot u ben ik niet vooringenomen en houd ik mijn fatsoen. In tegenstelling tot u. U verwijt anderen van een hetze en laat vervolgens Uw emotie de vrije loop. Uw laatste reactie bevestigt datgeen wat ik in mijn eerdere reactie bedoelde. Ook u bent niet objectief. Overigens doe ik niet mee aan een hetze en probeer de kwestie obectief te bekijken en mij vervolgens een oordeel te vormen. Zou een rechter dat ook niet doen? Een rechter moet het achteraf ook maar hebben van de stellingen van partijen, de aangedragen bewijsmiddelen en al hetgeen de overige actoren bij een proces naar voren brengen. Hebt u er wel eens over nagedacht waarom betrokkene wellicht geen aangifte heeft gedaan? Zou het kunnen zijn dat zij wilde vermijden dat de kwestie door mensen als u zou worden opgeblazen en vervolgens onbetamelijk zou worden bejegend, zoals u dat nu bij mij doet? Het is u wellicht in uw emotie ontgaan dat u zich door mij sukkel te noemen in strafrechtelijke zin schuldig maakt aan belediging (artikel 226 Sr). Ik stel u gerust, ook ik doe geen aangifte. Steeds weer spreekt u van een hetze. Hebt u wel eens gekeken wat dit woordt betekent? Volgens Van Dale is er bij een hetze sprake van een campagne om haat op te wekken. Hiervan is mij tot op heden niets gebleken. Het is juist dat je als wethouder - zoals u het noemt - in een glazen kast zit. Reeds om die reden had Dejong beter moeten weten. Zoals ik reeds eerder stelde, Dejong maakte de keuzes die hij zelf voor juist hield en waarvoor hij ook zelf verantwoordelijk is. Kennelijk hebt u in uw eenvoud kennis genomen van de bijdrage van mr. Tak en daar in uw emotie bepaalde conclusies uit getrokken. Vergeet daarbij echter niet dat mr. Tak daarbij enkel uitging van een staatsrechtelijke uitleg, die hij voor de juiste hield. Tot slot: u vraagt zicht af waar anderen zich mee bemoeien. Kijk dan eens in de spiegel en vraagt u zich af waar u zich mee bemoeit en welke insinuaties en beledigingen u durft te uiten, zoals: sukkel, vooringenomen op lucht gebaseerde beweringen, hetze..........
Door Piet (consultant) op
Beste WIM, leer s.v.p. lezen. Ik beweerde niet dat de Jong "goede"dingen had gedaan. Ik beweerde dat hij zich 10 jr lang voor de Gemeenschap heeft ingespannen met als resutaat aangifte door een politieke Collega, daar waar het slachtoffer zelf er notabene van af zag. Waar bemoeit die Burgemeester zich mee. En als het slachtoffer er zelf van af ziet waar bemoeien anderen zich mee? En de bewering dat zij bang was voor represailles, waar haal je het vandaan. Als Wethouder zit je in zo'n dorp in een glazen kast, kijk maar naar de ontstane hetze. En ook jij Wim doet mee aan de hetze zonder dar er enige Gerechte uitspraak is/was. SCHAAM JE SUKKEL! Jij komt niet eens aan waarheidsvinding toe, je komt alleen maar toe aan vooringenomen op lucht gebaseerde beweringen.