of 64621 LinkedIn

Ex-PVV-er Bosman verder als eenmansfractie

PVV zette Bosman uit de fractie nadat zijn uitspraak over PvdA-Statenlid Özturk publiek was gemaakt. Bosman had Özturk een stuk uitgekotst halalvlees genoemd.
4 reacties

De vrijdag uit de Limburgse PVV-Statenfractie gezette Cor Bosman blijft deel uitmaken van het Limburgs parlement. Hij gaat in de Limburgse Staten verder als eenmansfractie, maakte hij maandagavond voor de regionale omroep L1 bekend.

De PVV zette Bosman uit de fractie nadat zijn uitspraak over PvdA-Statenlid Selçuk Özturk publiek was gemaakt. Bosman had in een mail aan partijgenoten zijn socialistische collega ,,een stuk uitgekotst halalvlees, gemaakt van Turks varken'' genoemd.

 

Bosman erkende dat hij de uitspraak beter niet had kunnen doen, maar sprak wel van ,,een buitenproportionele collectieve verontwaardiging''.

 

Bosman is het tweede lid dat binnen een jaar de PVV Limburg verlaat. In juli stapte Harm Uringa uit de PVV-fractie en ging alleen verder. Naar vrijdag bekend werd wegens de voor hem onaanvaardbare e-mail van Bosman.

 

De coalitie van PVV, CDA en VVD in Limburg is niet in gevaar en beschikt over 26 van de 47 zetels. De PVV liet maandag in een reactie weten het ,,spijtig'' te vinden een zetel te verliezen, maar het besluit van Bosman te respecteren.

 

Bosman, medeauteur van het coalitie-akkoord, zei de coalitie te blijven steunen. ,,Ik verwacht niet dat ik door oud-collega's met de nek wordt aangekeken'', zei hij.

 

Özturk zei maandagavond in Nieuwsuur niet gehoord te hebben dat Bosman zijn uitspraken terugtrekt. Hij beraadt zich dinsdagavond hierover met zijn fractie.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan op
Zelfs uitgekotst door de PVV. Lager kun je niet afzakken.
Door willem (Ambtenaar) op
Slim. De heer Bosman blijft gewoon zitten, maar dan een stoeltje verder en gaat vervolgens gewoon over tot de orde van de dag.
Door Ra op
Wijs besluit.
Door Wiet ten Doeschate (directeur ixad, vormgeving, communicatie, marketing) op
Als Uringa uit de fractie is gestapt vanwege het uitblijven van een veroordeling van Bosmans uitspraken kan hij er nu weer terug in.
Gisterenavond besteedde Nieuwsuur aandacht aan deze affaire. Verfrissend zo'n Selçuk Özturk. Op deze manier is de PVV de opmaat voor de presentatie van Nederlanders van buitenlandse komaf waar we ' groets' op kunnen zijn.