of 60715 LinkedIn

Ex-burgemeester spant kort geding aan

De in juni opgestapte burgemeester Wilma Verver van Schiedam spant een kort geding aan tegen de gemeente Schiedam. Zij wil inzicht in het onderzoeksrapport.
5 reacties
De in juni opgestapte burgemeester Wilma Verver van Schiedam spant een kort geding aan tegen de gemeente Schiedam. Verver eist dat zij een onderzoeksrapport over haar integriteit als bestuurder voor de publicatie mag inzien en daarop commentaar mag leveren.

BING
Dit heeft de rechtbank Rotterdam dinsdag bekendgemaakt. De Schiedamse gemeenteraad gaf het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) eerder dit jaar opdracht een onderzoek in te stellen naar Verver. Het rapport wordt vrijdag gepubliceerd. Het kort geding vindt woensdag plaats.

Opspraak

Verver raakte dit voorjaar in opspraak. Zij zou een aannemer van opdrachten voor de gemeente Schiedam hebben uitgesloten, omdat ze met het bedrijf verwikkeld zou zijn in een privéconflict. Daarnaast waren er berichten dat de burgemeester een werkloze zoon van een bevriende VVD-politica buiten alle procedures aan een baan binnen de gemeente heeft geholpen.

Busrit
Ook zou de gemeente Schiedam verschillende keren het bedrijf van de zoon van Verver hebben ingehuurd voor een busrit van het college naar Leeuwarden voor 2430 euro.Half juni diende Verver haar ontslag in vanwege 'aanhoudende negatieve berichtgeving'.

Gemeenteraad
De Schiedamse gemeenteraad boog zich gisteravond achter gesloten deuren over de eis van Wilma Verver dat ze extra tijd moest krijgen om op het rapport te reageren. De raad voelde daar echter niets voor.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door gerrie op
Dat ambtenaren zich door zo'n persoonlijkheid laten misbruiken. Schijtluizen. Mevrouw gewoon al haar salaris van de afgelopen jaren terug laten betalen en als echte vvd-er moet ze geen wachtgeld aannemen.
Door Jakov op
Laat mevrouw Verver het rapport van te voren inzien en van commentaar voorzien. M.i. niets op tegen. Als er een foutje instaat kan die gecorrigeerd worden. Bing blijft natuurlijk verantwoordelijk voor de inhoud van het rapport.
Door Jan op
En wederom een VVD politica. Het kan geen toeval meer zijn...
Door johannes (adviseur) op
mevrouw Dales zei al dat een beetje integer niet bestaat. Mevrouw Verver heeft de schijn van niet-interger handelen op zich geladen.Zij heeft niet in de gaten gehad dat een ebstuurder altijd schone handen moet hebben.Zij verliest haar geloofwaardigheid en beschadigd daardoor het burgemeestersambt.Hoe kan zij als bestuurder nog oordelen over gedrag van haar ambtenaren?Het zou haar sieren indien zij daar nu ook als volwassen vrouw de consequenties van draagt.Bij BZ moet nu wel duidelijk zijn dat zij zichzelf als bestuurder heeft gediskwaliciteerd.
Door Piet (consultant) op
Tja dat ze lef had was reeds bekend. Dit soort mensen kost de Gemeenschap doorgaans, veel tijd aandacht en dik geld.