of 64120 LinkedIn

Ex-burgemeester Schiedam handelde niet integer

Wilma Verver
Wilma Verver
5 reacties
Wilma Verver is als burgemeester van Schiedam ernstig tekort geschoten als het gaat om integriteit. Verver heeft zich als burgemeester schuldig gemaakt aan belangenverstrengeling.

Angstcultuur
Dat zijn twee van de conclusies van het integriteitsrapport dat het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) heeft opgesteld en dat de gemeente Schiedam vrijdag openbaar heeft gemaakt. Uit het rapport blijkt ook dat het college en de ambtelijke top de praktijken van Verver toelieten. Op het stadhuis heerst een angstcultuur, aldus de gemeente Schiedam naar aanleiding van het BING-onderzoek.

Machtsmisbruik

BING heeft onder meer het handelen van de inmiddels opgestapte burgemeester met betrekking tot een aannemersbedrijf onderzocht. De gemeenteraad van Schiedam besloot in april tot een extern onafhankelijk onderzoek na beschuldigingen door anonieme ambtenaren. Die stelden dat Verver opdracht had gegeven om een lokale aannemer met wie ze een privéconflict heeft, geen werk meer t gunnen. Omdat de burgemeester weigert een rekening van drie ton voor een verbouwing te betalen, had de aannemer beslag op haar woning laten leggen. Bing concludeert dat Verver haar macht heeft misbruikt.

Van tafel
De ex-burgemeester heeft deze week nog geprobeerd publicatie van het rapport tegen te houden. In een kort geding eiste ze dat ze het rapport gedurende 15 dagen zou mogen inzien en van commentaar mocht voorzien. De rechter veegde deze eisen echter gisteren van tafel.

De gemeenteraad van Schiedam vergadert aanstaande dinsdag over het rapport.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door pietbrontsema (org.adv) op
ze gaat emigreren, dat zouden meer mensen moeten doen, de ultieme schuldbekentenis,
Door gerrie op
WILMAAAAAAAAA!!!! Dat wordt salaris terugbetalen en als echte vvd-er neem je geen wachtgeld aan. En welke ambtenaar is er nou bang voor een burgemeester. Wordt eens wat harder.
Door anand (adviseur) op
Ik vind het wel een beetje pijnlijk dat de waarnemer (via de baan van haar zoon) heeft geprofiteerd van het niet integere gedrag van deze burgemeester. Het lijkt verdorie zuid europa wel.
Door apie (ambtenaa) op
ik vernam dat zj ontslag heeft genomen? en dat het eervol ook nog eens eervol is gegeven? als dat zo is, dan is dat schandalig !!! verder wijd ik hier geen woorden meer aan !!!!
Door P op
Is, komt er ook een onderzoek van de Rijksrecherche.

En gezien het rapport dat ook de ambtelijke top/college heeft zitten te slapen... wat zijn de gevolgen?

Gaat de waarnemend burgermeester ook maatregelen nemen Cq kabinet burgermeester ontruimen, en haar zoon die daar werkte formeel aanspreken (ja hij is weggedetacheerd, maar...)

Vacatures

Van onze partners