Advertentie

Evenementvergunning voortaan online regelen

Het verkrijgen van een vergunning voor een concert, sportevenement of festival is voortaan gemakkelijk online aan te vragen met de EvenementAssistent.

09 juli 2012

 Het organiseren van een popconcert, een wielerronde of een festival wordt mogelijk een stuk minder omslachtig. Nu is het nog zo dat de procedures voor evenementvergunningen in veel gemeenten verschillend zijn. Met de zogeheten EvenementAssistent kunnen ondernemers al deze poespas straks op een eenvoudige, snelle en gestandaardiseerde manier doorlopen.

Samenwerkingsovereenkomst
Dat liet een aantal brancheorganisaties en gemeenten maandag weten bij het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst. Bedrijven denken zo in totaal 1,1 miljoen euro te besparen en gemeentes 0,5 miljoen euro. Naar verwachting wordt de EvenementAssistent komend najaar al gelanceerd.


Vermindering regeldruk

De overeenkomst ter vermindering van de regeldruk is ondertekend door vertegenwoordigers van evenementenmakers (VVEM), poppodia (VNPF), concertzalen en schouwburgen (VSCD), sport (NOC*NSF), circussen (VNCO) en kermissen (NKB). Namens de gemeenten tekenden Zandvoort en Tiel.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Cees Fisser / mdw. communicatie- & beleidsondersteuning
Bedenk ook dat voor evenementen op, in, boven, bij oppervlaktewater of waterkeringen (ook) een melding of vergunningaanvraag op grond van de Waterwet (c.q. de Keur van een waterschap) nodig kan zijn.
D. Bangma
Ben het met dhr. De Jonge eens. Het lijk zo mooi, één standaard, maar het is al bewezen dat het zo niet werkt in Nederland. Elke gemeente wil toch zijn eigen kleine regeltjes etc. meenemen.



Dit was / is ook zo met de GEMMA formulieren. Zou een standaard moeten zijn, maar bijna geen enkele gemeente kon er mee uit de voeten omdat de formulieren weer aangepast moesten worden.
Jaap de Jonge
"Nu is het nog zo dat de procedures voor evenementvergunningen in veel gemeenten verschillend zijn." Dit artikel wekt onterecht de indruk dat dat straks niet meer het geval is. Dat is niet zo: nog steeds kan en zal elke gemeente hier zijn eigen regels en procedures voor hanteren. Daar kun je wat van vinden, maar dat maakt het niet anders!
Paul Hogenhuis / Projectleider Europese dienstenrichtlijn
Houdt de EvenementAssistent bij dit soort Dienstenwet-vergunningen rekening met rechten van evenementenbedrijven op digitale dienstverlening via de berichtenbox bij Antwoordvoorbedrijven? @Cees Fisser: een organisator die zijn berichtenboxnaam invult in het OLO zal daarmee ook een melding Waterwet kunnen doen. @Jaap de Jonge: eens dat de autonomie van gemeente om een vergunningstelsel in te richten voorop blijft staan, maar de Dienstenwet vereenvoudigt en digitaliseert deze wel tot op zekere hoogte.

Een evenment kan ook op of nabij een provinciale (vaar)weg plaatsvinden, en dus een gebruiksvergunning van de provincie nodig hebben (is daarin voorzien?).
Advertentie