of 65101 LinkedIn

Evenementen in het land gaan door

Dick Schoof, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft naar aanleiding van de terreuraanslag in Manchester gesproken met de Nederlandse evenementensector en de politie. De conclusie is dat de evenementen gewoon doorgaan, maar er is wel extra waakzaamheid.
4 reacties

Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Dick Schoof meldt na afloop van overleg met de evenementensector dat alle partijen ,,extra alert'' zullen zijn. Hij voerde dinsdagmiddag overleg met de politie en organisatoren van grootschalige evenementen als popconcerten, muziekfestivals en dergelijke. Dat overleg hield verband met de aanslag van maandagavond in Manchester.

Onzichtbare maatregelen 
Schoof wilde de gemaakte afspraken nogmaals langslopen, ,,maar uitgangspunt is dat evenementen doorgaan'', zo liet hij via Twitter weten. Bij concerten en evenementen in Nederland worden al veel zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen genomen, aldus de NCTV.

Hoog dreigingsniveau
Het dreigingsniveau in ons land blijft na de aanslag in Manchester onveranderd, vier op een schaal van vijf. De zelfmoordaanslag na afloop van een concert van Ariana Grande in Manchester kostte aan zeker 22 mensen het leven. Onder de slachtoffers zijn veel tieners. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door loekoek (vm. jur.medew.gsd) op
Hoe kun je alert zijn op een zich als 'lone wolf' presenterende ploflim? Allemaal geklets voor behoud van het baantje c.q. de baantjes. Men weet dat als je maar water aan een glas blijft toevoegen dat het glas overloopt. De dijken der vermeende verdraagzaamheid zullen doorgeprikt moeten worden, willen we niet allemaal verzuipen. Stap voor stap worden we onderworpen terwijl scheiding tussen kerk en staat feitelijk al niet bestaat. De christenen keren de befaamde wang toe in de hoop dat ze hierna hun heiland mogen zien.
Door Wim Vreeswijk (Financieel adviseur) op
De enige echte oplossing is serieuze grensbewaking dus contrôle van de europese binnengrenzen. Dus niet alleen herdenken, maar ook doen dus !
Door p op
@anoniem Ach ja, elke generatie z'n eigen ideologie om dood voor te gaan...

-Salafisme
-Maoïsme
-Communisme
-Fascisme
-Kolonialisme
-Protestantisme
-Katholicisme
-Afscheidingsbeweging
-...
Door anoniem (Beleidsadviseur) op
Selectieve fouillering zal nodig blijken te zijn.

En let wel, ik verwacht dat dit ook geaccepteerd zal worden door de meerderheid. Islamitisch terrorisme is namelijk zo langzamerhand een pleonasme geworden.

Op zich ook wel logisch vanuit de Islam-ideologie. Islam betekent niet voor niets 'onderwerping'. Ten koste van alles. De koran, sharia en hadith beschrijven vervolgens hoe je dit kunt (moet) aanpakken.


Vacatures

Van onze partners