of 59250 LinkedIn

Evenementen in het hele land afgelast door storm

Door de storm die vandaag over Nederland raast zijn er in verschillende gemeenten grote en kleine evenementen afgelast. Een van de grootste is het Rotterdamse Zomercarnaval.
Reageer

De verwachte storm gooit zaterdag voor diverse evenementen roet in het eten. Zo is het festival Amsterdam Live on Stage afgelast. De stormachtige wind met zware windstoten, gecombineerd met regen en onweer, zijn ,,voor ons evenement boven de kritische grens", meldt de organisatie op de website. Het festival zou worden gehouden in Sportpark Riekerhaven met artiesten als Jett Rebel, Dotan en Typhoon. Mensen met een kaartje kunnen hun geld terugkrijgen.

Zeer zware windstoten

De organisatie van Wonderfeel, een nieuw klassiekemuziekfestival in de open lucht op het bosterrein van Natuurmonumenten in 's Graveland, heeft besloten het programma van zaterdag te schrappen. Het programma van zondag gaat wel door, meldt de organisatie. Ook het skûtsjesilen in Stavoren is afgelast vanwege de harde wind, die met zware tot zeer zware windstoten gepaard kan gaan. De zeilwedstrijd wordt dinsdag ingehaald.
 
Zomercarnaval afgelast 

Eerder werd al bekend dat de straatparade van het Zomercarnaval in Rotterdam niet doorgaat. De organisatie vindt de verwachte stormachtige wind een te groot risico voor het dansfestijn.


Code oranje

De Parade in Utrecht laat weten dat het theaterfestival vooralsnog gewoon doorgaat, al worden de weersomstandigheden van uur tot uur bekeken. Maar de tenten zijn stevig en stormbestendig en staan bovendien tussen bebouwing die veel wind zal tegenhouden, aldus een woordvoerster. Het KNMI heeft zaterdag code oranje (extreem weer) afgegeven voor de provincies Utrecht en Noord-Brabant en code rood (weeralarm) voor de drie kustprovincies. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.