of 59179 LinkedIn

Evenementen in Amsterdam voortaan duurzaam

Het aantal festiviteiten in de stad is de afgelopen jaren explosief gegroeid. Dit leidde regelmatig tot grote drukte. In de nieuwe voorwaarden moet meer rekening worden gehouden met de bewoners.
2 reacties

Amsterdam gaat andere eisen stellen aan de evenementen. Er moet meer aandacht komen voor de omgeving en de impact op de stad. In 2020 wil de gemeente alleen nog maar volledig duurzame evenementen in de stad waarbij onder meer rekening wordt gehouden met geluidsoverlast en het milieu. Dat maakte de gemeente Amsterdam dinsdag bekend.

Buiten de stad

Het aantal festiviteiten in de stad is de afgelopen jaren explosief gegroeid. Dit leidde regelmatig tot grote drukte. In de nieuwe voorwaarden moet meer rekening worden gehouden met de bewoners, festivalgangers en organisatoren. Hierdoor kunnen op bepaalde plekken minder evenementen worden toegestaan en kan het aantal evenementen in de stad afnemen. Ook worden festiviteiten vaker verplaatst naar buiten de stad. Alleen festiviteiten die goed worden georganiseerd en beter passen bij de omgeving blijven volgens de gemeente over. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Relevante Parlementaire Dossiers

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door R. van Dijk (Adviseur) op
Het verplaatsen van evenementen naar de rand van de stad betekent in de praktijk vaan verplaatsing naar natuurgebieden en parken aan de rand van de stad. De overlast die daaruit ontstaat is voor de randgemeenten Aalsmeer, Spaarnwoude, Diemen en Weesp. Die klagen nu al en dat zal dus niet minder worden. Wat voorbeelden:
http://www.guiltypleasurefestival.nl/
http://www.dutchvalleyfestival.nl/
http://www.amsterdamwoods.nl/
http://www.vunzigedeuntjes.nl/gallery/vunzige-de …
http://www.magneetfestival.nl/
Enzovoort.....
Door K. de Beer (adviseur) op
Eindelijk, eindelijk, wordt ook een beetje rekening gehouden met de bewoners van de binnenstad. Veel te lang heeft de gemeente gedanst naar de pijpen van horeca-ondernemers, party-organisatoren en andere lui die zich het openbaar domein toe-eigenden. Maar niet alleen plannen maken is nodig. Ook hard handhaven is dringend nodig om excessen uit te bannen. Laat de vervuiler betalen of boeten in plaats van de bewoners.