of 64120 LinkedIn

EU-werkplekken omgetoverd tot noodopvang

Het gebouw van het Europees Parlement in Brussel wordt momenteel voor het verblijf geschikt gemaakt: de werkplekken daar worden tijdelijk ontmanteld.

100 kwetsbare vrouwen krijgen onderdak in de gebouwen van het Europees Parlement. Het gaat om vrouwen voor wie het in corona-tijd risicovol is om thuis te blijven in verband met bijvoorbeeld huiselijk geweld. Het is de verwachting dat de vrouwen volgende week hun intrek nemen in het Helmut Kohlgebouw. 

Dat gebouw in Brussel wordt momenteel voor het verblijf geschikt gemaakt: de werkplekken daar worden tijdelijk ontmanteld.

Voedselhulp
Ook kookt het Europees Parlement voor hen en andere liefdadigheidsinstellingen in Brussel: 1000 maaltijden per dag maken de keukens van het Europees Parlement die anders voor de staf van het parlement koken. Dat kunnen zowel koude of warme maaltijden zijn, al naar gelang de behoefte van de cliënten, zegt een woordvoerder. Non-gouvernementele Organisaties zoals Restos du Cœur, dat voedselhulp en andere begeleiding geeft aan de meest kwetsbaren en het Rode Kruis zorgen dat de maaltijden daar terecht komen waar ze het hardste nodig zijn. Die organisaties zijn weer uitgekozen door het Hoofdstedelijk Gewest waaraan het parlement de hulp heeft aangeboden.

Straatsburg
Hetzelfde aanbod heeft het parlement gedaan aan de Franse en Luxemburgse autoriteiten: ook in Straatsburg, waar het Europees Parlement twaalf keer per jaar vergadert en Luxemburg, waar het secretariaat van het Europees Parlement zit, kan woden gekookt en kunnen mensen worden opgevangen. Overleg daarover loopt nog. Ook stelt het Europees Parlement de wagenvloot ter beschikking om in geval van nood zorgpersoneel naar hun werk te brengen en met die auto´s worden ook de maaltijden bezorgd. Europees Parlementsvoorzitter Sassoli zegt dat deze inzet goed voor de maatschappelijke betrokkenheid van het Europees Parlement.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hans op
Holle vaten die zogenaamd de barmgartige Samaritaan spelen; als het maar wel in de publiciteit komt!