of 63966 LinkedIn

Emmen doet aangifte tegen voormalig fractievoorzitter

De gemeente Emmen doet aangifte tegen Jan Dijkgraaf, oud-fractievoorzitter van GroenLinks, wegens verduistering. Eerder deed de Nederlandse Vereniging van Raadsleden al aangifte tegen hem.
2 reacties

De gemeente Emmen doet aangifte tegen voormalig fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad Jan Dijkgraaf. Emmen vermoedt dat Dijkgraaf heeft gefraudeerd met de fractievergoeding, zo bevestigde een woordvoerster van de gemeente dinsdag.

Vermoedens van een strafbaar feit
In juli maakte het gemeentebestuur al bekend dat er ,,vermoedens zijn van een strafbaar feit''. Na overleg met het Openbaar Ministerie heeft de gemeente nu besloten aangifte te doen. Het zou gaan om een bedrag van ruim 10.000 euro dat Dijkgraaf heeft ontvangen maar niet kan verantwoorden.

Ook onderzoek in andere zaak
Dijkgraaf, die begin 2012 opstapte als fractievoorzitter, kwam vorig jaar ook in opspraak. Hij wordt ervan verdacht dat hij als penningmeester van de Nederlandse Vereniging van Raadsleden zo'n 17.000 euro heeft verduisterd. Die zaak is nog in onderzoek.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hannes Haganum (Overheidsdienaar) op
Ik neem toch aan dat meneer Dijkgraaf het geld wel duurzaam heeft verduisterd ? Overigens mag je uit integritieitsoogpunt wel een vraagteken zetten bij het noemen van een naam voordat er er een gerechtelijke uitspraak ligt.
Door lost highway op
Nivelleren doet begeren.