of 59318 LinkedIn

Emine Özyenici is Overheidsmanager van het Jaar

Van links naar rechts: Jetta Klijnsma, Desirée Curfs, Emine Özyenici, Rob Keet  en Paul Depla.
Van links naar rechts: Jetta Klijnsma, Desirée Curfs, Emine Özyenici, Rob Keet en Paul Depla.
Reageer

Emine Özyenici, directeur Informatievoorziening en Inkoop bij het ministerie van Justitie en Veiligheid, is uitgeroepen tot Overheidsmanager van het jaar 2018. Waterschap Aa en Maas werd tijdens de uitreiking van de Overheidsawards maandag 19 november in de Ridderzaal in Den Haag uitgeroepen tot Beste Overheidsorganisatie.

Verbinding

De jury onder leiding van commissaris van de Koning in de provincie Drenthe Jetta Kleinsma stelde dat Özyenici als directeur Informatievoorziening en Inkoop bijdraagt aan een digitaal toekomstbestendig Nederland. ‘In deze tijd van constant verdergaande digitalisering wordt het steeds belangrijker om als overheid goed te kunnen opereren in de informatiemaatschappij. Dit vergt aanpassingsvermogen, de rol van Emine en haar team hierin is van groot belang. Als een ‘Leider in Verbinding’ heeft ze haar  van oorsprong intern gerichte directie zichtbaar gemaakt door naar buiten te treden en actief de verbinding op te zoeken waar dat niet vanzelfsprekend is.’

Rolmodel
De jury  zei onder de indruk te zijn van de authentieke leiderschapsstijl van Özyenici en haar vermogen om partijen met verschillende belangen te overtuigen van het gezamenlijk belang. ‘Emine is daarmee een rolmodel voor huidige en toekomstige leidinggevenden.’ Voor de Overheidsmanager van het Jaar 2018 waren Desirée Curfs (directeur Stroomopwaarts MVS) en Rob Keet (teamleider Grootschalige Opsporing bij de Nationale Politie, eenheid Noord-Holland) de andere finalisten.


Digitale transitie

Waterschap Aa en Maas won de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2018. Het Waterschap passeerde daarmee de gemeente Heerhugowaard en de Rechtbank Rotterdam. Volgens de jury is het Waterschap Aa en Maas een zelfbewuste overheidsorganisatie die een aantoonbare doorwerking heeft met vele bewezen resultaten in de praktijk. Zo heeft het Waterschap stappen gezet in de digitale transitie, met onder meer een eigen data-lab, waarin de innovatiekracht vanuit de organisatie wordt aangevuld met data-scientists en samenwerkingen van buiten. Verder vult waterschap Aa en Maas volgens de jury haar maatschappelijke taak anders in, door van handhavende overheid te veranderen naar een partner voor inwoners en bedrijven waar elkaars belangen in duurzame structurele samenwerkingsprojecten resulteren.

 

De Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar en de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar worden georganiseerd door de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM).

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.