Advertentie

Elsevier klaagt provincie Friesland aan

Weekblad Elsevier daagt de provincie Friesland voor de rechter. Een journalist van dat blad wil wat over de wachtgeldregeling weten en eist daarom inzage in documenten. Hij wil weten welke gestopte gedeputeerden en statenleden de bedragen ontvingen.

29 september 2010
Privacy 
Maar hij krijgt die gegevens niet, ondanks een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur. De provincie geeft wel zonder enig bezwaar de bedragen, maar de namen leveren ze vanwege de privacy er niet bij. Dat schrijft de Leeuwarder Courant.

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

HMC van Heusen-Smulders / Managementondersteuner Algemeen & Communicatie
"leveren de namen niet ivm privacy", onzin. Men dient gewoon inzage te geven zodat de maatschappij een wakend oog kan houden hoe ONZE gelden worden besteedt. Dus, geven die namen en de bijbehorende bedragen! Provincie ga je schamen voor je hide and seek actie!
Oscar
Gedeeltelijke openbaarheid van bestuur??
Joop
De provincie houdt een traditie in stand. Immers, zelfs Provinciale Staten hebben alleen via een WOB-procedure inzicht gekregen in belangrijke documenten over de omstreden afvaloven in Harlingen. Als zelfs PS een WOB-procedure moeten volgen is het niet best gesteld met de zogenaamde "transparante overheid."
Ploeff / ex-ambtenaar
Dit is overheidsgeld dat aan onze (v.m.) gekozen bestuurders wordt betaald.
Dat is héél iets ànders dan geld dat aan hulpbehoevenden (zoals bijstandstrekkers) gaat: die hebben recht op enige privacy, maar de oud-bestuurders mogen wij erop nazien dat zij deze uitkeringen beperken. Dat het geld doelmatig wordt uitgekeerd.
O. ten Hove
Waarom staat Obama in de vlag van Friesland afgedrukt? Is de Elsevier iets op het spoor? Dat de Keniaan Obama afstamt van de Fries Obbema?
Advertentie